Kan ik mijn kinderen meenemen ?
     
    De meeste rederijen zijn bijzonder kindvriendelijk en voorzien dan ook een speciaal activiteitenprogramma voor kinderen. De activiteiten verschillen van rederij tot rederij en van schip tot schip maar zijn aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen en vinden plaats onder leiding van deskundigen. Onder andere Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Costa Cruises en Norwegian Cruise Line zijn uitermate geschikt voor families met kinderen. Een aantal activiteiten wordt gratis aangeboden maar er zijn ook activiteiten die extra te betalen zijn. Vooral aan boord van de megaschepen zijn er aparte faciliteiten voorzien voor kinderen zoals o.a. een kinderbad, een restaurant, een disco, een sportzaal, een computerzaal en een speelkamer.

Ook 's avonds wordt er goed voor de kinderen gezorgd. Het hele gezin kan samen dineren, er zijn speciale kindermenu’s voorzien en kinderen kunnen – uiteraard onder het toeziend oog van de begeleiders - ook zonder hun ouders dineren. Aan boord van een aantal schepen kunt u tevens een beroep doen op een babysitdienst.

Kinderen die jonger zijn dan 2 jaar worden meestal niet aanvaard aan boord van cruiseschepen om de eenvoudige reden dat de meeste schepen niet uitgerust zijn met de nodige apparatuur om zo’n jonge kinderen te verplegen in geval hen iets ernstigs overkomt.

Aan boord van een cruiseschip beleven uw kinderen ongetwijfeld dé vakantie van hun leven !

Bepaalde rederijen zijn kindvriendelijker dan andere. Vooral aan boord van de kleinere, luxueuze cruiseschepen zijn er weinig of geen faciliteiten voor kinderen. Bij rederijen zoals SeaDream Yachting Club en The Yachts of Seabourn ligt de nadruk op in alle rust genieten van het luxueus leven aan boord.
 
 
 
  © 2023 - Decuyper Travel, Tervuursesteenweg 7 te 3080 Tervuren - Tel. 02-767.13.10 - tervuren@cruiseplus.be