Zijn maaltijden en dranken inbegrepen ?
     
    Cruises worden altijd aangeboden op basis van vol pension. Dit betekent dat alle maaltijden aan boord inbegrepen zijn. Als het schip in een haven ligt en u gaat van boord dan kunt u de maaltijd(en) aan land gebruiken maar u kan uiteraard ook terug aan boord komen om te lunchen en/of te dineren. Tijdens de maaltijden die u aan boord gebruikt is altijd ijswater en koffie/thee inbegrepen. Wenst u andere dranken te nuttigen dan dient u deze extra te betalen. Er zijn echter ook cruiseschepen waar alle dranken, inclusief wijn en andere alcoholische dranken inbegrepen zijn.

Het aantal maaltijden varieert van rederij tot rederij maar kan oplopen tot 12 per dag, gaande van een ontbijt voor vroege vogels tot een middernachtbuffet. Uiteraard dient u niet alle maaltijden te gebruiken. Het ontbijt en de lunch worden meestal in open zitting geserveerd in het hoofdrestaurant en in buffetvorm in een alternatieve eetgelegenheid. Het diner wordt meestal in 2 zittingen (rond 18u15 en rond 20u15) geserveerd. Aan boord van schepen die voorzien zijn van alternatieve eetgelegenheden kunt u ’s avonds kiezen waar u het diner wenst te gebruiken. Aan boord van de meeste schepen dient u te reserveren en extra te betalen (cover charge) voor de specialiteitenrestaurants. De ze cover charge kan gemakkelijk oplopen tot 35 USD per persoon. Er zijn echter ook rederijen waar het diner in de specialiteitenrestaurants inbegrepen is.

Aan boord van de meeeste cruiseschepen is water, koffie en thee de hele dag door gratis te verkrijgen. Andere dranken zijn meestal extra te betalen maar er zijn ook rederijen waar alle dranken inbegrepen zijn. Op een aantal schepen zijn de hutten voorzien van een minibar. Meestal zijn de dranken uit de minibar extra te betalen maar er zijn ook schepen waar deze dranken gratis aangeboden worden. Sommige rederijen bieden een “drankenkaart” aan die u aan het begin van de cruise kunt aanschaffen. Deze kaart geeft u recht op onbeperkte consummatie van frisdranken. Vooral voor families met kinderen is dat een interessante formule.
 
 
 
  © 2023 - Decuyper Travel, Tervuursesteenweg 7 te 3080 Tervuren - Tel. 02-767.13.10 - tervuren@cruiseplus.be