Silversea Cruises Home
Rederijdetails  
Schepen  
287 aanbieding(en)  
62 Specials (Extra voordelen)  
17 begeleide cruises  
Uw laatst bekeken aanbieding(en)  
Fotoreportages  
 
 
 
  Dag 08 - Reportage van Pascal Baetens aan boord van de Silver Whisper
     
   

Pascal Baetens verblijft momenteel aan boord van de Silver Whisper van Silversea Cruises. Hij zal met ons zijn dagelijkse ervaringen delen hoe Silversea Cruises hem bevalt tijdens een deeltraject van de Wereldcruise met Silversea Cruises . . . Eveneens tal van interviews en besprekingen over Silversea.

Dag 08 - 08 maart 2012

Dag 08: Onderweg naar Hong Kong

We zijn nog een dagje op zee onderweg naar Hong Kong. Kapitein Angelo Corsero geeft om 12u een stand van zaken wat betreft de positie en de snelheid van het schip, en de weersverwachting voor de komende dagen. We worden in de ochtend opgeroepen voor een korte medische controle. Niemand mag Hong Kong binnen met koorts of symptomen van griep. We lunchen op het dek met pizza en virgin mojito. Het is 28 graden en zwoel. Zonnebaders luieren in de zon, genieten van een goed boek of van het zwembad en van de drankjes die je zonder beperking kan bijbestellen. Ik besluit mee te doen met een spelletje watervolleybal, het is een sportief spel, maar mijn team verliest met 14-21... Ik heb fittere dagen gekend! Na de middag geeft Executive Chef Anne-Mari Cornelius uitleg over de dagelijkse werking van de keuken. Ze is de eerste vrouwelijke chef bij Silversea en draait als ervaren kok al 11 jaar mee op de verschillende Silversea schepen, eerst als sous-chef en sinds 2 jaar als Executive Chef. Haar functie bestaat uit het managen van de keuken units, coördinatie van de roomservice en de zaal en het bepalen van de recepten. Ze haalt ook veel voldoening uit het ondersteunen van crewleden om door te groeien en het geven van kooklessen aan de gasten. In Hong Kong zal er een lokale chef enkele dagen meedraaien in de keuken van het schip. De keukenbemanning is 45 personen groot, ingedeeld in telkens één chef met 4 assistenten, verantwoordelijk voor een afzonderlijke unit. Elke avond om 22u worden de ingrediënten voor de volgende dag voorbereid. Fruit en groenten worden schoongemaakt en versneden. En om 23u bakt de bakkerij unit alle patisserie en broodjes zodat alles voor het ontbijt klaar is. De gebruikte ingrediënten worden zoveel mogelijk door de Chef zelf gekocht. Ze houdt ervan de lokale markten te bezoeken en nieuwe producten te ontdekken. Elke avond voor het diner is er een briefing aan de bediening over de details van het menu en de verschillende recepten. Zo kunnen specifieke vragen van klanten perfect opgevangen worden. Chef Cornelius probeert de voor- en achternamen van alle passagiers te kennen en uit het hoofd te leren wat ze lekker vinden, niet mogen eten of allergisch aan zijn. Bij diëtische voorkeuren gaat ze tijdens de eerste avond met de betreffende passagier praten om een aangepast menu te bespreken. Ook voor gasten die last hebben van zeeziekte wordt een aangepast menu klaargemaakt. Elke passagier moet met een tevreden gevoel naar huis kunnen gaan. In de keuken is het belangrijkste voor Chef Cornelius dat de veiligheidsvoorschriften nagevolgd worden en dat het personeel gelukkig is. Ik ben geen moeilijke baas, zegt ze lachend. We gaan een kijkje nemen in de Observation Lounge op het hoogste dek van het schip. Daar kan je een krant of een speciale boekeditie lezen en de route van het schip volgen. Onze volgende afspraak is met Cruise Director Fernando de Oliviera, verantwoordelijk voor de Public Relations van Silversea Cruises. Hij heeft reeds een carrière bij Silversea van meer dan 17 jaar en had sinds zeer jonge leeftijd de reiskriebels te pakken. Zijn functie bestaat uit de programmatie van alle activiteiten aan boord, het coördineren van de shows en het organiseren van de lezingen. Voor de lezingen probeert hij belangrijke mensen uit te nodigen zoals een hooggeplaatst Indisch diplomaat of een verantwoordelijke van de Wereldbank. Deze lezingen zijn populair bij Silversea klanten, waarvan een deel nog actieve zakenmensen zijn. Zijn geheugen is zo goed dat hij de naam van een passagier slechts één maal moet lezen om het nooit meer te vergeten. Veel passagiers worden goede vrienden. Dit beschouwt hij als het mooiste onderdeel van zijn werk. Hij ontmoet mensen uit verschillende uithoeken in de wereld (Zimbabwaanse boeren, zakenmannen uit Zwitserland, …) die allemaal een persoonlijke verhaal te vertellen hebben. Zijn favoriete Silversea cruise is de Middellandse Zee cruise omdat het erg veel te bieden heeft. Deze cruise vaart in de zomer en heeft een jonger publiek en meer gezinnen aan boord. Het doet verschillende trendy Europese steden aan die ideaal zijn voor winkels, musea, kunst, gastronomie, terrasjes doen en watersporten. En er zijn altijd plekken die je tot 70 keer kunt bezoeken zonder je te vervelen, zoals Hong Kong. Silversea is geliefd voor zijn gemoedelijke, warme en ontvankelijke sfeer. Na één cruise voelen de gasten zich al verbonden met de crew en het schip. Terugkomen is dan telkens als thuiskomen. Je kan het vergelijken met een klein Four Seasons hotel, maar dan op zee. Ook het personeel is trouw aan het schip. Veel van de personeelsleden zijn minstens 5 jaar aan boord van de verschillende Silversea schepen. Na het gesprek met de Cruise Director gaan we snel nog even naar de tea time voor hartige en zoete hapjes en het bubbelbad in. En vanavond is er weer een formal dinner, gevolgd door een concert van de dwarsfluitiste Jane Rutter. De mannen worden verwacht in smoking of donkerpak met das en de dames in galajurk of feestkledij. Strak en knap in pak struinen we langs de brede gangen en trappen van Silversea Whisper en realiseren we ons dat we bijna terug naar huis gaan... Maar morgen eerst nog Hong Kong!

Met vriendelijke groeten,
Pascal.

  • "Klik hier" voor het reisverslag !

    2012-03-08

  •    
       
    PascalBaetens_08_01.jpg

     
    PascalBaetens_08_02.jpg

     
    PascalBaetens_08_03.jpg

    PascalBaetens_08_04.jpg

     
    PascalBaetens_08_05.jpg

     
    PascalBaetens_08_06.jpg

    PascalBaetens_08_07.jpg

     
    PascalBaetens_08_08.jpg

     
    PascalBaetens_08_09.jpg

    PascalBaetens_08_10.jpg

     
    PascalBaetens_08_11.jpg

     
    PascalBaetens_08_12.jpg

    PascalBaetens_08_13.jpg

     
    PascalBaetens_08_14.jpg

     
    PascalBaetens_08_15.jpg

    PascalBaetens_08_16.jpg

     
    PascalBaetens_08_17.jpg

     
    PascalBaetens_08_18.jpg

    PascalBaetens_08_19.jpg

     
    PascalBaetens_08_20.jpg

     
    PascalBaetens_08_21.jpg

    PascalBaetens_08_22.jpg

     
    PascalBaetens_08_23.jpg

     
    PascalBaetens_08_24.jpg

    PascalBaetens_08_25.jpg

     
    PascalBaetens_08_26.jpg

     
    PascalBaetens_08_27.jpg

    PascalBaetens_08_28.jpg

     
    PascalBaetens_08_29.jpg

     
    PascalBaetens_08_30.jpg

    PascalBaetens_08_31.jpg

     
    PascalBaetens_08_32.jpg

     
    PascalBaetens_08_33.jpg

    PascalBaetens_08_34.jpg

     
    PascalBaetens_08_35.jpg

     
    PascalBaetens_08_36.jpg

    PascalBaetens_08_37.jpg

     
    PascalBaetens_08_38.jpg

     
    PascalBaetens_08_39.jpg

    PascalBaetens_08_40.jpg

     
    PascalBaetens_08_41.jpg

     
    PascalBaetens_08_42.jpg

     
     
     
      © 2019 - Verbeke Reizen, Ronde Van Vlaanderenplein 17 te 9700 Oudenaarde - Tel. 055-304.222 - oudenaarde@cruiseplus.be