Bel met onze cruise adviseurs op 055-304.222
 
Welkom op de cruiseblog site van Verbeke Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (7)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (13)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (7)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (33)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021 - Bangkok: gouden torens, boeddha’s en khlongs
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
3 aug '20
 
Bangkok heeft meer dan voldoende te bieden voor een meerdaags bezoek. Krung Thep zoals de inwoners het zelf noemen, is een wereldstad met 8 miljoen geregistreerde inwoners. Officieus leven er meer mensen dan in heel België samen. Wie de Thaise hoofdstad met een cruiseschip bezoekt, is meestal beperkt in tijd en moet keuzes maken. Een dag rondtoeren in het historische centrum van Bangkok geeft alvast een voorsmaakje van wat de belangrijkste metropool van ‘het Land met de Glimlach’ te bieden heeft, een verwijzing naar het vriendelijke en vrolijke karakter van de Thaise bevolking.
 
 
 
 
 
Het Grand Palace is het icoon van Bangkok. Het paleis is al bijna 250 jaar de officiële verblijfplaats van de koningen van Siam en later van Thailand. Tot 1925 woonde de koninklijke familie in het paleis. Samen met de regering en bedienden leefden en werkten tot 1.000 mensen in het 2,5 km² ommuurde gebouwencomplex. Het belangrijkste gebouw is Wat Phra Kaew, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Deze boeddhistische tempel wordt bewaakt door enorme poortwachters. Hun taak was de boze geesten weg te houden uit het gebedsoord. Het domein bevat meer dan honderd tempels en gebouwen die rijkelijk met goud zijn bekleed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Grand Palace de eerste toeristenattractie van Bangkok is.
 
 
Niet ver verwijderd bevindt zich Wat Pho. De Tempel van de Liggende Boeddha is de grootste en oudste tempel van Bangkok. Ze biedt onderdak aan meer dan duizend beeltenissen van Boeddha. De blikvanger is het 46 meter lange en 15 meter hoge boeddhabeeld in bladgoud. De voetzolen tonen 108 voorspoedig gestemd afbeeldingen. Dit cijfer is namelijk een heilig getal. Voor 20 baht (een halve euro) krijgt u 108 muntjes die u in evenveel potten kan deponeren en telkens een wens mag doen.
 
 
Een leuke excursie is een tocht met een langstaartboot door de khlongs die de naam Venetië van het Oosten kregen. Een sluiscomplex scheidt deze oudste wijk van Bangkok van de Chao Phraya-rivier die het centrum in twee deelt. De watertaxi navigeert tussen vaak armtierige paalwoningen en onder krakkemikkige bruggetjes door. Handelaars varen met hun bootjes door de kanalen, kinderen springen van een ponton in het water en her en der ziet u een varaan die ligt te zonnen langs de oever van een kanaal. Aan dezelfde kant van de rivier vindt u ook Wat Arun. De Tempel van de Dageraad is in tegenstelling tot de andere historische tempels in het centrum, niet met bladgoud, maar met duizenden stukjes Chinees porselein bekleed. De scherven die elke centimeter van de tempel omhullen, zijn afkomstig van tegels en schalen die vroeger als ballast werden gebruikt in schepen die tussen China en Thailand voeren.
 
 
Sluit het bezoek af met een kennismaking met de Thaise keuken. Op elke straathoek vindt u eetstandjes. Een van de typische gerechten zijn schorpioenen op een satéstokje. Maar het kan ook minder avontuurlijk met smaaksensaties afgekruid met kokos, citroengras, koriander, gember of galangal in een van de lokale restaurants. Zo bent u weer helemaal op kracht voor de twee uur durende autorit naar de haven van Laem Chabang waar de meeste cruiseschepen afmeren. Wanneer het schip twee dagen in Bangkok blijft, kiezen passagiers vaak voor een hotelovernachting. Ze winnen op die manier heel wat tijd uit, kunnen Bangkok met haar prachtig verlichte tempels ook ’s avonds ontdekken en de tweede dag weer vroeg op verkenning gaan.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2020 - Verbeke Reizen, Ronde Van Vlaanderenplein 17 te 9700 Oudenaarde - Tel. 055-304.222 - oudenaarde@cruiseplus.be