Bel met onze cruise adviseurs op 055-304.222
 
Welkom op de cruiseblog site van Verbeke Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (7)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (13)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (7)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (33)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Hoe verloopt nu vandaag een cruise in deze coronatijden ?
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
23 jul '20
 
Na een onderbreking van vier maanden beginnen de eerste rederijen opnieuw te varen. Ze hebben allemaal deze gedwongen opligperiode aangewend om hun veiligheidsmaatregelen bij te sturen in het licht van de Covid 19-pandemie. De grote uitdaging voor de cruiserederijen is ervoor te zorgen dat de gasten niettegenstaande deze heel strikte sanitaire regels nog een aangename vakantie kunnen beleven. Wij deden de test aan boord van een van de schepen van Ponant die sinds midden juli opnieuw vaart langs de Franse kusten, IJsland, Spitsbergen en Frans-Polynesië.
 
 
Het uitgangspunt van de rederij is een veilige bubbel te creëren. Dit veronderstelt dat alle opvarenden vóór het inschepen worden getest op Covid-19. Bij Ponant moet elke passagier bij de start van de reis een negatieve PCR-test voorleggen, afgenomen uiterlijk 72 uur voor de inscheping. Tijdens de cruise wordt de lichaamstemperatuur van de gasten constant in het oog gehouden. Dat gebeurt bij het inschepen, bij elke terugkeer na een excursie en bij het betreden van het restaurant. De rederij maakt hiervoor gebruik van manuele scanners en infrarood beeldtechnologie.
 
 
De coronacrisis leidt ook in de omgang aan boord tot nieuwe spelregels. Op de Ponant-schepen is het dragen van een mondmasker verplicht op plaatsen waar de regels van de social distancing moeilijker kunnen worden gerespecteerd zoals tijdens het rondwandelen in de gangen, het betreden van restaurants en bars of aan boord van de tenders en rubberboten. Eenmaal aan tafel in het restaurant en in de bar, op een ligbed of zithoek op de buitendekken mag het mondkapje uit. De bemanningsleden dragen trouwens gezichtsschermen in plaats van mondmaskers. Ponant biedt momenteel ook geen zelfbediening aan. Andere maatschappijen hebben al aangekondigd dat ze de buffetten wél zullen behouden omdat de bediening uitsluitend door personeelsleden gebeurt. Het aantal passagiers in het theater, het wellnessinstituut, de fitnessruimte of het zwembad wordt beperkt. De sauna is op dit ogenblik gesloten. Uiteraard is er ook achter de schermen heel wat veranderd van het ontsmetten van alle bagage en de goederen die aan boord worden gebracht tot het regelmatig reinigen en ontsmetten van de kajuiten en publieke ruimtes.
 
 
De grootste uitdaging voor de cruiserederijen is zonder twijfel het vinden van een evenwicht tussen veiligheid en een aangenaam vakantiegevoel. Toegegeven, voor expeditieschepen en kleinere luxerederijen ligt het makkelijker dan voor resortschepen. SeaDream en Ponant nemen sinds het begin van de zomer het voortouw. Eind deze maand volgen Hapag-Lloyd Cruises (momenteel alleen voor de Duitstalige markt) en CroisiEurope. Op basis van onze eerste ervaring kunnen we alleen maar concluderen dat het ‘nieuwe normaal’ snel went en er helemaal geen reden is een cruisevakantie uit te stellen.
 
 
Meer nog, de coronapandemie verplicht de rederijen na te denken over hun toekomst en te onderzoeken hoe ze hun veilige bubbel die ze aan boord hebben gecreëerd, kunnen doortrekken naar de bestemmingen die hun schepen bezoeken. Dit zal ongetwijfeld resulteren in nieuwe routes met aanloophavens en excursies die de platgetreden paden en de grote drukte mijden. Dit kan aan de andere kant van de wereld, maar evenzeer dichterbij. Het zomerprogramma van Ponant wijst al in die richting met Zodiac-tochten langs minder bekende natuurparken in IJsland, beschermde baaien in de Middellandse Zee of majestueuze kliffen langs de Normandische kust.
 
 

 
 
  © 2020 - Verbeke Reizen, Ronde Van Vlaanderenplein 17 te 9700 Oudenaarde - Tel. 055-304.222 - oudenaarde@cruiseplus.be