Bel met onze cruise adviseurs op 055-304.222
 
Welkom op de cruiseblog site van Verbeke Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (7)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (13)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (7)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (32)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021 - Cruisen langs de Ligurische kust
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
13 jul '20
 
Het Parco Nazionale delle Cinque Terre nabij La Spezia is een van de meest pittoreske plekjes van ItaliŽ. U geniet er van een adembenemende natuur met ruwe kliffen en turkooizen water. De vijf vissersplaatsjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore behoren tot de mooiste dorpen van ItaliŽ. Ze zijn dan ook sinds 1997 opgenomen in de Unesco-werelderfgoedlijst. De Ligurische kust beschikt trouwens over nog meer pareltjes. Bent u al ooit in Portofino of Portovenere geweest?
 
 
 
 
 
Een verblijf in LiguriŽ is niet compleet zonder een bezoek aan een of meerdere dorpen in Cinque Terre. Monterosso, het meest noordelijke dorp is met circa 1.500 inwoners de grootste entiteit. Vernazza is het meest fotogenieke dorp. Het kan er in de zomer dan ook zeer druk zijn. Corniglia bevindt zich op een heuvel en dat betekent een klim van 400 treden. Dit dorpje trekt dan ook veel minder bezoekers aan. Manarola is het oudste dorp met wortels die teruggaan tot de twaalfde eeuw. Riomaggiore ligt het dichtst bij La Spezia. Het nationaal park Cinque Terre heeft een totale oppervlakte van zoín 70 km≤. Behalve deze oude vissersdorpen is het natuurpark vooral een landbouwgebied met wijnterrassen en boomgaarden met olijf- en citroenbomen. U vindt er trouwens diverse tours die de landbouwbedrijven en wijnmakerijen bezoeken.
 
 
De rederijen die Livorno, La Spezia, Genua of Santa Margherita bezoeken, nemen Cinque Terre zeker en vast op in hun excursieprogramma. U kan het ook op eigen houtje bezoeken. Wanneer het schip ligt afgemeerd in La Spezia brengen excursieboten en een treinverbinding u naar deze dorpen. De schepen van de Navigazione Golfo dei Poeti vertrekken op wandelafstand van de cruiseterminal. Deze kleine ferryís zijn de beste manier om het gebied te bezoeken. Onderweg geniet u van het mooiste uitzicht op de kleurrijke dorpen en de grillige kustlijn. De oversteek tot Monterosso, het verst afgelegen dorp, neemt twee uur in beslag. U kan ook onderweg uitstappen en vervolgens met de trein terugreizen naar La Spezia. Met de Cinque Terre Treno Card pendelt u de hele dag tussen de aanloophaven en de vijf dorpen. Deze treinkaart geeft meteen ook toegang tot de wandelpaden in het park.
 
 
Bent u sportief aangelegd, dan kan u van het ene dorp naar het andere wandelen over de Sentiero Azzuro. Het ĎBlauwe Padí slingert zich een weg langs de kustlijn van Riomaggiore tot Monterosso. De volledige afstand neemt 9 uur in beslag en vergt wel een uitstekende conditie. U kan zich uiteraard beperken tot de beroemde Via dellíAmore (Weg van de Liefde), het deel dat het pittoreske Riomaggiore en Manarola met elkaar verbindt. Het pad was in de tweede helft van de vorige eeuw een toevluchtsoord voor verliefde koppels die er weg van het waakzame oog van de ouders en priesters konden zoenen. Check wel even of het paden effectief open zijn.
 
 
Cinque Terre is trouwens niet de enige bezienswaardigheid langs de kust van LiguriŽ. Wie vanuit La Spezia een boottocht maakt, kan ook nog Portovenere bezoeken. Hoewel dit havenstadje niet tot het nationale park behoort, wordt het vaak omschreven als de zesde parel van Cinque Terre. De smalle straatjes, gekleurde huisjes en heerlijke restaurants aan de waterkant, maken het zeker een bezoek waard. Santa Margherita is de uitvalsbasis voor Portofino, een mondaine badplaats die al decennia lang zowel de Italiaanse jetset als Hollywoodsterren weet aan te trekken. Kleinere luxeschepen gaan soms voor Portofino zelf voor anker. Vanuit de baai brengen de tenders de gasten naar het sympathieke haventje.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2020 - Verbeke Reizen, Ronde Van Vlaanderenplein 17 te 9700 Oudenaarde - Tel. 055-304.222 - oudenaarde@cruiseplus.be