Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (17)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (14)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (13)
Silversea Cruises (28)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (99)
Expeditiecruises (11)
Havens - aanlegplaatsen (79)
Nieuwe Schepen (68)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Explora Journeys wil een nieuwe Europese lifestyle brand zijn
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
27 aug '23
 
Explora Journeys wil luxecruises transformeren naar oceaanreizen. De nieuwe lifestyle brand van de MSC Group richt zich op de veeleisende luxereiziger die tijd en ruimte zoekt. Explora I is een stijlvol schip dat een Europese elegantie uitstraalt en de gasten met zijn vele buitendekken verbindt met de oceanen, terwijl de lounges en suites een huiselijke stijl uitstralen. Daarnaast wil Explora de passagiers onderdompelen in de cultuur van de landen die ze bezoekt. Een brede waaier aan ‘Destination Experiences’ laten de reizigers de bestemmingen op een andere manier ontdekken of herbeleven. De eerste reacties op de inrichting van het schip en de gastronomie zijn alvast positief.
 
 
 
 
 
De grote troef van Explora I zijn ongetwijfeld de vele buitendekken met voldoende ligbedden en zetels om zelfs op zeedagen alle gasten te accommoderen. Verspreid over de diverse dekken kunnen ze genieten van een binnenzwembad, drie buitenbaden en diverse openluchtbars met designvolle zithoeken. In maar liefst vier restaurants kan buiten worden gedineerd. De link naar de zee wordt ook doorgetrokken naar de binnenruimtes, waarvan diverse lounges voorzien zijn van grote ramen en terrassen. Een aantal binnenlocaties doen evenwel meer denken aan een hotel dan aan een schip. Dat geldt zeker voor de Lobby Bar en de luxewinkels (Rolex, Cartier, Piaget…) die perfect op hun plaats zouden zijn in een luxehotel aan land. Ook valt op dat bepaalde verantwoordelijken zoals de hotelmanager niet rondlopen in een maritiem uniform met epauletten en strepen. Het schip beschikt evenmin over een schouwburg zoals we die kennen van andere cruiseschepen. De ontwerpers van de Journeys Lounge kozen voor een meer ontspannen opstelling waarbij gasten doorheen de avond kunnen genieten van muzikale optredens, maar met hun gezelschap tegelijk kunnen keuvelen aan de tafels of van een cocktail nippen aan de bar.
 
 
Explora I is 248 meter lang en biedt plaats aan 922 passagiers, verdeeld over ocean suites (35 m²), ocean penthouses (70 tot 149 m²) en ocean residences (70 tot 280 m²). De gastencapaciteit ligt hoog voor een luxeschip. Toch voelt het nergens druk aan. Dat heeft te maken met de grote verscheidenheid aan bars en lounges. Een 120-koppige keukenbrigade staat in voor de zes restaurants van een Europees steakhouse over Pan-Aziatische gerechten, een Frans-internationaal geïnspireerde keuken en Mediterraanse bereidingen. Het neusje van de zalm is Anthology, het enige betalende restaurant aan boord van de Explora I. Om de zes maanden zal een nieuwe sterrenchef er een degustatiemenu presenteren. Mauro Uliassi, de wereldberoemde driesterrenchef en zijn rechterhand chef Michele Rocchi bijten de spits af met een innovatieve en inventieve benadering van de Italiaanse keuken. Gasten betalen een reservatierecht van 190 euro en een extra 75 euro voor wie aangepaste wijnen wenst bij het achtgangenmenu. Dat klinkt duur, maar is nog altijd minder dan wat je voor het menu met deels dezelfde gerechten in het landrestaurant van Uliassi betaalt.
 
 
Explora Journeys wil gasten inspireren om verder te reizen en zich onder te dompelen in de bestemmingen. De ‘destination experiences’ laten reizigers de bestemmingen op een andere manier ontdekken om het DNA van elke plaats te begrijpen. Dat kan bijvoorbeeld door het 9/11 Memorial in New York te bezoeken met een brandweerman of nabestaande van de aanslagen, te hiken in een fjord met een poolverkenner of dineren in een sterrenrestaurant in St. Barts. Maar het kan ook extremer zoals per helikopter naar een verlaten eiland vliegen om daar de nacht door te brengen of een yacht huren voor een dag. Volgens Sacha Rougier, Head of Itinerary & Shorex mikt Explora Journeys op hoger opgeleide gasten en ervaren reizigers. Zij hebben al heel wat bestemmingen bezocht en zijn op zoek naar een originele of authentieke beleving. De Beyond Boundaries-verzameling zijn volgens Rougier excursies die niemand anders aanbiedt en speciaal voor Explora Journeys zijn ontwikkeld.
 
 
De vaarschema’s zijn zo opgebouwd dat Explora I nooit dezelfde cruise overdoet. De routes sluiten op elkaar aan zodat reizigers meerdere afvaarten kunnen samenvoegen tot een langere reis. Na de lancering in Europa steekt Explora I in september via IJsland en Groenland de Atlantische Oceaan over naar Canada en de Amerikaanse oostkust. Het schip spendeert de winter in de Caraïben en bezoekt in het voorjaar van 2024 de Amerikaanse westkust. In mei vaart Explora I terug naar Europa voor een zomerseizoen in de Middellandse Zee. Daar krijgt ze in augustus 2024 het gezelschap van haar zusterschip Explora II.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2023 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be