Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (22)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (106)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Perfectie en uitmuntendheid zijn voor Regent Seven Seas het streefdoel
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
30 jul '23
 
Meer dan ooit laat Regent Seven Seas Cruises de luxereizigers op zee én aan land onvergetelijke momenten beleven. De rederij biedt wereldwijd al ongeveer 5.000 landexcursies aan, waarvan er bijna 4.000 zijn inbegrepen in de prijs van de cruise. Daar komen volgend jaar nog een hele reeks culinaire excursies bij in Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje en Turkije. Op verre bestemmingen breidt Regent de meerdaagse landtours uit met ‘Iconic Explorations’. Met de Seven Seas Grandeur voegt de toonaangevende luxerederij een zesde ster aan haar firmament toe en dat mogen we voor het nieuwe vlaggenschip wel letterlijk nemen, want de rederij sloot een partnerschip met het juwelenhuis Fabergé. Volgens Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises vormt de samenwerking met Fabergé een perfecte match en staan beide bedrijven voor perfectie en een voortdurend streven naar uitmuntendheid.
 
 
 
 
 
Seven Seas Grandeur moet het toppunt van 30 jaar perfectie op zee worden. Het nieuwe vlaggenschip van Regent Seven Seas Cruises dat eind dit jaar in de vaart komt, kreeg de titel ‘The Heritage of Perfection’ mee. Aan boord combineert de luxerederij een moderne kijk op reizen met de nostalgie uit vervlogen tijden. Mooie voorbeelden zijn Prime 7, geïnspireerd op de steakhouses van het begin van de 20ste eeuw in New York of Chicago en het Franse restaurant Chartreuse in art-decostijl van het Parijs van de jaren ’20. Volgens Senior Sales Manager Marcel von Rotz wordt Grandeur weer anders dan de zusterschepen Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor. “Voor elk nieuw schip willen we wat we al hebben nog mooier maken.” Daarnaast blijft Regent haar all-inclusive product verbeteren en vervolledigen. De jongste toevoeging is de samenwerking met Elon Musk’s Starlink. Het streaming internet wordt geïntroduceerd aan boord van de Seven Seas Grandeur en in de loop van de daaropvolgende maanden uitgerold over de hele vloot. Daarnaast lanceerde de rederij de valet laundry. Gasten kunnen op het einde van de reis hun kledingstukken laten wassen, persen en vouwen. Dat scheelt eenmaal terug thuis flink wat wasbeurten.
 
 
Ook aan landzijde wordt het aanbod steeds beter. Regent onthulde 128 nieuwe landexcursies in samenwerking met lokale chef-koks en culinaire experten op bestemmingen rond de Middellandse Zee. Op het programma staan exclusieve wijnproeverijen, kookworkshops en exquise gerechten die de allerbeste regionale delicatessen en de geheimen van de authentieke keuken onthullen. Leer traditionele gerechten bereiden in Bergama in een decor van Griekse en Romeinse ruïnes, geniet van een lunch op een biologische familieboerderij in Scala, leer alles over portwijnen in Graham’s Port Lodge in Porto of proef de Caldereta de langosta bereid door een lokale chef in Fornells (Menorca). Deze en andere uitstappen met een culinair thema zijn onderdeel van de Epicurean Perfection. Dit programma van Regent is een ode aan de smaken van de wereld tegen een achtergrond van de adembenemende schoonheid, de legendarische geschiedenis en de bruisende culturen van de bestemmingen die de schepen bezoeken.
 
 
Verder omvatten heel wat cruises inbegrepen landarrangementen van drie tot vijf nachten. Er zijn treinreizen met de Rocky Mountaineer in Alaska en de Orient Express doorheen Europa, citrytrips in Azië en nu ook extensies naar bijzondere bezienswaardigheden. ‘Iconic Explorations’ omvat voor 2024 en 2025 cruises in Zuid-Afrika in combinatie met een verblijf in het Phinda Private Game Reserve in KwaZulu Natal waar je rijke landschappen en de Big Five kan ontdekken, Zuid-Amerika-cruises met de Iguazu Falls op de grens van Brazilië en Argentinië, Rio of de weelderige semi-tropische jungle en Azië-cruises vanuit Singapore in combinatie met de jungletempels van Angkor Wat in Cambodja waar je de rijke geschiedenis en grootse architectuur van het Khmer-rijk kan ontdekken. Deze premium inbegrepen avonturen aan land belichamen volgens Regent het toppunt van reizen en vinden plaats voor of na de cruise. De capaciteit op deze tours is beperkt. Tijdig reserveren is de boodschap.
 
 
Intussen maakte Regent ook bekend dat Sarah Fabergé, oprichtend lid van de Fabergé Heritage Council en achterkleindochter van Peter Carl Fabergé, de meter wordt van de Seven Seas Grandeur. Ze zal het schip op 10 december in Miami dopen. De keuze sluit aan bij het partnerschap met Fabergé. In het kader van deze samenwerking heeft Regent eerder al opdracht gegeven voor een uniek kunstwerk ‘Journey in Jewels’. Het Fabergé-ei krijgt als kroonjuweel van de kostbare kunstcollectie een ereplaats in het atrium van het nieuwe schip. Op de doop zal Sarah trouwens oorbellen en een ring dragen die speciaal voor deze gelegenheid zijn ontworpen. Deze exquise Fabergé-sieraden van 18 karaats wit goud, witte diamanten en parels worden in 2024 geveild voor een goed doel. Verder zal de meter op 1 juli 2024 een Fabergé Spotlight Voyage met de Seven Seas Grandeur in de Middellandse Zee begeleiden. Ze zal Fabergé-masterclasses leiden, deelnemen aan kleinschalige excursies en aan boord presentaties rond de juwelen in de vorm van het ei houden.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be