Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (55)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
15-daagse rond IJsland met de nieuwe Rotterdam van Holland America Line
Geschreven door Fritz Temmermans - Begeleider
18 aug '22
 
Met “De Rotterdam”, het nieuwste schip van Holland America Line en het derde in de Pinnacle Class worden vanuit Rotterdam de Noordelijke eilanden aangedaan. Een prachtige route die via twee aanleghavens in Noorwegen richting IJsland gaat. Na een vierdaagse rondom dit prachtige eiland gaat de route verder langs de Shetland Eilanden en Schotland alvorens terug koers te zetten naar de stad waar het schip haar naam aan te danken heeft.
 
 
 
 
 
In Noorwegen wordt “het hart van de Fjorden” ofwel de stad Bergen en “de stad van de rozen” ofwel Molde aangedaan. De aanloophaven Bergen is een perfect startpunt voor een excursie naar Hardangerfjord en Sognefjord, de twee grootste Noorse fjorden. Voor wie liever de stad Bergen zelf bezoekt zijn de middeleeuwse hanzekade Bryggen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de bekende vismarkt must do’s. Van hieruit kan je ook gemakkelijk naar het uitkijkpunt op Mount Floyen met de Funicular, het bergtreintje dat je in zes minuten naar boven brengt. In Molde is de excursie over The Atlantic Ocean Road een absolute aanrader. Het is een weg die je letterlijk over de Atlantische Oceaan laat rijden. In totaal verbinden 8 bruggen verschillende eilanden met het Noorse vasteland.
 
 
Na Molde kom je via de Noorse zee aan in het Noorden van IJsland in de stad Akureyri. Deze stad wordt ook wel de hoofdstad van Noord-IJsland genoemd en is te vinden in het Eyjafjörður fjord dat het langste fjord is van IJsland. Excursies maak je hier naar waanzinnig mooie natuurplekken zoals Myvatn Nature Baths, Godafoss ofwel de waterval van de goden en Dimmuborgir, een natuurreservaat dat ook bij het gebied rondom het meer van Myvatn hoort. Je kan hier een bijzondere wandeltocht maken langs de meest vreemde rotsformaties die bestaan uit vulkanisch gesteente.
 
 
De tweede aanleghaven op IJsland is de plaats Isafjordur, de hoofdstad en tevens de grootste stad van de IJslandse regio Westfjorden. Je vindt er kleurrijke, smalle straatjes en oude huizen uit de 18de en 19de eeuw. Langs de flank van het fjord kan je een prachtige wandeling maken en voor de sportievelingen is zeekajakken een ultieme sportbeleving. Ten slotte in IJsland is er de tweedaagse in Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Het is een kleine, hippe stad die je perfect te voet kan verkennen. Hoogtepunt bij deze aanleghaven is de wereldberoemde route, The Golden Circle. Langs deze route krijg je heel wat te zien en maak je kennis met de diversiteit van IJsland. De route brengt je op één dag onder meer langs Geysir waar de Strokkur geiser om de 5 à 10 minuten kokend water wel 20 meter de lucht in spuit. Verder Thingvellir, één van de drie nationale parken op IJsland en de Gullfoss waterval, één van de mooiste watervallen van IJsland. En dan is er natuurlijk The Blue Lagoon een toeristische attractie die je beslist moet bezoeken wanneer je rondreist door IJsland. The Blue Lagoon is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater. In 2012 werd deze locatie door National Geographic uitgeroepen tot wereldwonder. Naast baden kan je rondlopen op het complex en genieten van de meest fantastische vergezichten.
 
 
Terug richting Rotterdam worden nog drie havens aangedaan in Schotland. Lerwick, de grootste stad op de Shetland Eilanden, Inverness vooral bekend voor het meer van Loch Ness en de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Dit is verreweg de meest bezochte Schotse stad, en met reden. Deze stad barst van de historische bezienswaardigheden, musea, geweldige winkels, restaurants en pubs. In deze stad vind je écht voor ieder wat wils.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be