Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (17)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (14)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (13)
Silversea Cruises (28)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (99)
Expeditiecruises (11)
Havens - aanlegplaatsen (79)
Nieuwe Schepen (68)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Crystal Cruises krijgt in 2023 een nieuw leven
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 jun '22
 
Goed nieuws voor de trouwe fans van Crystal Cruises. Abercrombie & Kent (A&K Travel Group) en de Heritage Group van voormalige Silversea-topman Manfredi Lefebvre d’Ovidio, hebben zowel de naam Crystal Cruises als de Crystal Symphony en Crystal Serenity gekocht. De nieuwe eigenaars starten Crystal Cruises opnieuw op en willen de brand naar een nog hoger niveau tillen. De twee luxeschepen ontvangen na een grondige renovatie in de loop van 2023 opnieuw klanten. Een exacte datum voor de doorstart is er nog niet.
 
 
Met Geoffrey Kent (A&K Travel Group) en Manfredi Lefebvre d’Ovidio (Heritage Group) zetten twee veteranen van de luxereizen hun schouders onder de heropstart van Crystal Cruises. Abercrombie & Kent (A&K) is al 60 jaar een naam in luxereizen. In 2019 verwierven Kent en Lefebvre samen 100 procent van de aandelen van de A&K Travel Group. Ze delen tevens het voorzitterschap van de reisorganisatie. Lefebvre is zelf ook geen onbekende in de reisindustrie. Zijn familie was betrokken bij Sitmar Cruises die in 1988 werd verkocht aan P&O Cruises. In 1994 lag de vader van Manfredi Lefebvre aan de basis van Silversea Cruises. Manfredi Lefebvre was jarenlang de voorzitter en eigenaar van de luxerederij. In 2018 werd de Royal Caribbean Group de belangrijkste aandeelhouder en twee jaar later verkocht Lefebvre ook de resterende aandelen aan het cruiseconcern. Na de verkoop van Silversea werd Manfredi Lefebvre d’Ovidio de voorzitter van de investeringsmaatschappij Heritage Group.
 
 
Met Crystal Cruises begint Lefebvre aan zijn derde hoofdstuk in de cruise-industrie. Zijn interesse voor Crystal Cruises is trouwens niet nieuw. Begin 2021 ondernam hij al een eerste, vergeefse poging om de rederij over te nemen. Toen Crystal en de moedermaatschappij Genting Hong Kong ten onder gingen, ving hij een tweede maal bot. Driemaal is echter scheepsrecht en bij de veiling van de schepen haalde hij uiteindelijk zijn slag thuis. De nieuwe eigenaars wisten bovendien de naam en intellectuele eigendommen zoals domeinnamen, adresbestanden, website en sociale mediakanalen van Crystal Cruises te verwerven.
 
 
De cruisesector reageert positief op de overname van Crystal Cruises. De rederij kan met het leiderschap, de kennis en ervaring in de luxemarkt van Geoffrey Kent en Manfredi Lefebvre d’Ovidio opnieuw een belangrijke speler worden. Met Abercrombie & Kent staat achter het merk bovendien een prestigieus toeristisch bedrijf. De nieuwe wending is ook goed nieuws voor de voormalige bemanningsleden. Hoewel heel wat cruisemaatschappijen smeken om bemanningsleden, heeft een deel van de crew nog geen nieuwe rederij gezocht. Zij zien Crystal nog steeds als hun familie en hoopten de voorbije maanden op een heropstart.
 
 
De nieuwe eigenaars staan evenwel voor een aantal uitdagingen. Ze moeten het merk terug opbouwen (zowel op zee als aan land) en het vertrouwen van de klanten en reisagenten herwinnen. Veel gasten zijn ontgoocheld, zitten nog met cruisetegoeden of wachten op de terugbetaling van gestorte bedragen. In dit verband is het belangrijk te vermelden dat A&K en de Heritage Group niks te maken hebben met het ter ziele gegane Crystal Cruises noch haar schuldeisers. Ook zijn op dit ogenblik nog maar twee schepen van de failliete rederij verkocht. Zal ook het expeditieschip Crystal Endeavor nog deel uitmaken van de nieuwe rederij? En wat gebeurt er met de riviercruiseschepen? Maar de vraag die de trouwe Crystal-klanten wellicht het meest bezighoudt is wanneer de schepen terug zullen varen en welke programma’s zij zullen aanbieden. Veel vragen waarop vandaag nog niemand het antwoord kent.
 
 

 
 
  © 2023 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be