Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (1)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (31)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (7)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
The Ritz-Carlton bestelt twee superjachten in Frankrijk
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
27 mar '22
 
The Ritz-Carlton Yacht Collection heeft twee schepen besteld op de Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire met een optie voor nog twee bijkomende jachten. De nieuwe generatie schepen zullen 456 gasten kunnen ontvangen, tegenover 298 op de Evrima. De speciaal ontworpen superjachten krijgen de hoogste ruimteverhoudingen op zee en bijna één personeelslid per gast. Ze zullen beschikken over 228 suites met een eigen terras. De rederij lanceert op de schepen twee nieuwe categorieën met suites van circa 100 m². De twee superjachten Ilma en Luminara zullen respectievelijk in 2024 en 2025 in de vaart komen.
 
 
 
 
 
Voor het ontwerp van de nieuwe jachten ging The Ritz-Carlton scheep met gelauwerde interieurdesigners en bedrijven die zich lieten inspireren door de elegante esthetiek van privéjachten. De beleving aan boord zal een weerspiegeling zijn van het sublieme comfort en de legendarische gastenservice waarvoor het iconische merk Ritz-Carlton bekend staat. Naast ongeëvenaarde accommodaties, zullen de nieuwe superjachten vijf restaurants, zes bars, een wijnkelder en de kenmerkende ruimtes van de Evrima omvatten, zoals een uitgebreide marina met een nieuwe mezzanine, een Ritz-Carlton Spa en een ruimte voor het Ritz Kids-programma. Voor speciale evenementen kunnen groepen genieten van een exclusieve cocktailreceptie op de boeg van het jacht.
 
 
De Franse scheepswerf staat in voor de productie en ontwikkeling, inclusief verbeterde ontwerp- en duurzaamheidskenmerken, geleid door de hoogste scheepsbouw- en waterbouwkundige praktijken binnen de ultraluxe sector. De schepen worden uitgerust met vier dual-fuelmotoren en zullen gebruikmaken van vloeibaar aardgas (LNG) als belangrijkste brandstofbron. Hierdoor wordt de uitstoot aanzienlijk verminderd in vergelijking met traditionele schepen. Bovendien zullen de jachten onder meer geavanceerde waterbehandelingssystemen, een efficiënte warmteterugwinningslus en LED–verlichting bevatten met als doel de impact op het milieu te minimaliseren. De reserveringen voor het reisseizoen 2024 openen dit najaar. De nieuwe superjachten zullen routes voorstellen, variërend van zeven tot tien nachten in het Caraïbisch gebied en de Middellandse Zee en bieden een all-inclusive ervaring.
 
 
De aankondiging komt enkele maanden voor de lancering van de Evrima. De bouw van het eerste schip van The Ritz-Carlton Yacht Collection liep bijna twee jaar vertraging op, te wijten aan de coronapandemie, problemen met de werf en de toeleveringsketen. De officiële startdatum is nu 6 augustus aanstaande. Op zijn lanceringcruise verzorgt het jacht een weekcruise van/tot Piraeus (Athene) en bezoekt onderweg Mykonos, Bodrum, Rhodos, Amorgos en Spetses. Evrima biedt tot eind oktober weekcruises aan in de Middellandse Zee vanuit Athene, Istanbul, Venetië, Rome, Nice en Barcelona. Op 5 november steekt het luxeschip vanuit Lissabon de Atlantische Oceaan over richting Bridgetown in Barbados. Evrima doorkruist tot april 2023 de Caraïben en steekt op 14 april vanuit San Juan de oceaan opnieuw over richting de Middellandse Zee.
 
 
Evrima is 190 meter lang en biedt plaats aan 298 gasten en 246 bemanningsleden. Het eerste jacht van de hotelgroep beschikt verder over een wellnessinstituut, watersporten vanaf het marineplatform en diverse restaurants waaronder S.E.A., ontworpen door chef-kok Sven Elverfeld van Aqua, het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant van The Ritz-Carlton in het Duitse Wolfsburg. Op de bestemmingen kunnen de gasten kiezen uit een selectie excursies uit The Shore Collection of gebruikmaken van de diensten van de Concierge Ashore om hun eigen tours uit te stippelen.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be