Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (5)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (94)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (68)
Nieuwe Schepen (58)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
SH Minerva vertrekt met eerste klanten naar Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 jan '22
 
Net voor de jaarwissel is SH Minerva op haar eerste cruise vertrokken vanuit Ushuaia naar Antarctica. Met de lancering van het expeditieschip begint Swan Hellenic aan een nieuw leven. De rederij wil culturele reizen aanbieden aan boord van speciaal gebouwde schepen met een elegant Scandinavisch geÔnspireerd interieur, uitgebreide buitenruimtes en expeditiefaciliteiten. Opgedragen aan gasten met een passie voor avontuur en culturele ontmoetingen, verkennen SH Minerva en haar toekomstige zusterschepen de ruwe landschappen, dieren in het wild en unieke culturen van ís werelds minder bereisde regioís.
 
 
 
 
 
SH Minerva is het eerste in een reeks van drie high class culturele expeditieschepen, ontworpen voor premium cruise-ervaringen, met een sterke voorkeur voor extreme breedtegraden. Het vaartuig heeft een PC5-ijsversterkte romp en beschikt over extra grote stabilisatoren voor uitzonderlijk passagierscomfort. Het voldoet aan de nieuwste milieuvoorschriften en is volledig zelfvoorzienend voor maximaal 40 dagen of 8.000 zeemijlen. Aan boord van de Minerva zijn de nodige voorbereidingen getroffen om op termijn batterijtechnologie te implementeren. Dit zal het mogelijk maken om uitstootvrij en stil te varen. In april 2022 levert Helsinki Shipyard het zusterschip SH Vega op. Eind dit jaar volgt nog een iets groter, voorlopig naamloze schip voor 190 passagiers. Dat wordt gebouwd volgens de Polar Class 6-normen om nog dieper te kunnen doordringen in onherbergzame poolgebieden.
 
 
Het eerste expeditieschip van Swan Hellenic biedt vijfsterrenaccommodatie voor 152 gasten in 76 ruime hutten en suites, de overgrote meerderheid met balkon. Het vaartuig beschikt over drie eetgelegenheden en diverse lounges, een bibliotheek en een wetenschapslab. Een team van 120 bemanningsleden staat borg voor een hoog niveau van persoonlijke service. Daarnaast vaart op elke cruise een expeditieteam mee. De keukenbrigade staat onder de leiding van de gerenommeerde chef JŲrg Lehmann die zijn strepen verdiende in zijn eigen hotel en restaurants in Zweden en bij onder meer Crystal, Silversea, Seadream en Hurtigruten. Hij presenteert gevarieerde menuís met vers bereide delicatessen en originele Italiaanse en Aziatische fusiongerechten in samenwerking met bekroonde consultantchefs Andrea Ribaldone en Sang Keun Oh.
 
 
Swan Hellenic was 70 jaar geleden een pionier in de cruise-industrie. De Britse rederij was decennialang gespecialiseerd in expeditiecruises met aandacht voor het geschiedkundige en culturele aspect van de regioís die zij bezocht. In de jaren í80 werd de maatschappij overgenomen door P&O Cruises en werd zo een filiaal van de Carnival Corporation die het merk in 2007 opdoekte. Na een aantal heropstartpogingen nam een groep particuliere investeerders onder leiding van cruiseveteraan Andrea Zito (oa V. Group en Silversea) in 2020 de naam over. Hun doel is terug aan te knopen met de rijke geschiedenis van Swan Hellenic en reizigers met passie voor avontuur en culturele verkenning naar bestemmingen te brengen die andere rederijen amper of niet bezoeken. De cruises die de rederij dit jaar voorstelt, tonen alvast de richting die de maatschappij uitgaat.
 
 
SH Minerva verzorgt nog tot midden februari cruises in Antarctica en vaart vervolgens via de Chileense fjorden en westkust van Zuid- en Midden-Amerika naar Alaska. Deze zomer stelt het schip cruises voor naar Kamchatka, de Koerilen, Aleoeten en het Russische Verre Oosten. In het najaar zet Minerva haar weg verder naar Japan, MicronesiŽ, MelanesiŽ, Frans-PolynesiŽ en het Paaseiland. Via Chili en ArgentiniŽ is Minerva eind 2022 terug in Antarctica voor het winterseizoen. Het zusterschip SH Vega komt op 16 april in de vaart en verkent op de eerste afvaarten de Noord-Franse en Engelse kusten en vaart in mei via Schotland naar IJsland. Deze zomer doorkruist Vega Arctische wateren met bezoeken aan onder meer Jan Mayen, Spitsbergen, Franz Jozefland, Nova Zembla en SiberiŽ. Via Groenland, Canada, de CaraÔben en BraziliŽ zakt ook zij dit najaar af naar de Falklands en Antarctica.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2023 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be