Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (19)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (55)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: Corsica: Napoleon, piraten en citadellen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
27 dec '20
 
In deze coronatijden zoeken vakantiegangers vaker dichtbij-bestemmingen. Sommige cruiserederijen spelen daarop in met vaarschema’s rond Corsica. Andere maatschappijen nemen het grootste eiland van Frankrijk op in hun cruises door de Westelijke Middellandse Zee. Corsica is een veelzijdige destinatie die zich vanaf de zee perfect laat ontdekken. U maakt kennis met de geschiedenis in Ajaccio, beklimt oude citadellen in Bastia en Bonfiacio, bewondert indrukwekkende rotsformaties waaronder de Sanguinaires-archipel en vaart langs prachtige natuurfenomenen zoals de Calanches de Piana. En misschien rest u tussendoor nog even de tijd om te relaxen op een van de stranden bij Porto Vecchio.
 
 
 
 
 
We starten onze virtuele cruise in het keizerlijke Ajaccio. De hoofdstad van Corsica wordt in één adem genoemd met Napoleon Bonaparte. De Franse generaal en keizer werd hier geboren en daar kan u niet naast kijken. Zijn standbeeld prijkt op de Place Giraud. Zijn geboortehuis Casa Buonaparte is een nationaal museum gewijd aan de familie Bonaparte. Het stadhuis huisvest een Salon Napoléonien met schilderijen, standbeelden en documenten waaronder het doopcertificaat van Napoleon. Het kan ook speelser in het Musée Naporama waar het leven van Napoleon wordt weergegeven aan de hand van 15 diorama’s en 800 Playmobil-figuren. De cruiseschepen meren in Ajaccio af in het centrum. Dat maakt het extra makkelijk om door de smalle straatjes te slenteren en een terrasje of restaurant op te zoeken. Nabij Ajaccio vaart het schip ook langs de Calanches de Piana met hun roodkleurige rotswanden.
 
 
De meest dramatische cruisebestemming op Corsica is ongetwijfeld Bonifacio. De schepen gaan er voor anker en tenders voeren de bezoekers langs indrukwekkende kliffen en verborgen kalksteengrotten naar de jachthaven omgeven door terrassen en winkels. Neem het toeristisch treintje of trotseer de bijna 200 treden om de 80 meter hoger gelegen citadel en middeleeuwse stad te bezoeken. De vestiging werd in de negende eeuw gebouwd voor de verdediging van Corsica tegen de Saracenen. Een museum in het Bastion de l’Étendard gaat dieper in op de geschiedenis van de meer dan duizend jaar oude vesting. Maar u kan er ook gewoon slenteren door smalle steegjes, langs sympathieke boetiekjes, wandelen op de wallen of genieten van het uitzonderlijke uitzicht op de Middellandse Zee.
 
 
Nog mee klimwerk wacht u in Calvi waar de schepen net als in Bonifacio moeten tenderen. De 15de eeuwse citadel domineert de jachthaven en het lager gelegen centrum. Beklim de stegen naar het voormalige Palais des Gouverneurs Génois en de kathedraal van St.-Jean-Baptiste. Calvi is trouwens ook de geboorteplaats van Columbus. Aan de voet van de citadel staat een standbeeld van de beroemde ontdekkingsreiziger. Ontdek tijdens een wandel- of fietstocht waarom deze regio met zijn vele olijf- en fruitbomen de Tuin van Corsica wordt genoemd of bezoek de Golf van Porto met zijn rode granietrotsen. Een andere kleine tenderbestemming is Centuri, de belangrijkste Franse haven voor langoesten. Dit vissersdorp nabij Cap Corse, het meest noordelijke punt van het eiland, kan u eveneens bezoeken vanuit Bastia. De tweede grootste stad is rijk aan cultuur en geschiedenis, maar het is er ook aangenaam vertoeven in de vele restaurants en terrasje aan de haven waar u de excursie afsluit met Corsicaanse vleeswaren, begeleid door een lokale wijn.
 
 
Corsica vanop het water ontdekken, heeft iets speciaals. U passeert er langs ruige kusten en rotsformaties, versterkte steden en havens die zich moesten beschermen tegen de piraten. Rond het eiland staan nog ruïnes van 67 Genuese torens die dateren uit de 15de tot 17de eeuw. Die waren bedoeld als uitkijkposten en vaak ook als schuilplaats voor de bewoners. Sommige ‘tours génoises’ maakten deel uit van een volledig fort zoals in Girolata in het natuurreservaat van Scandola. Reeds in de derde eeuw voor Christus meerden hier schepen aan. Later hielden er zich zeerovers schuil en werd de Islamitische piraat Turgul Reis hier gevangen genomen. Iets zuidelijker bevindt zich de Sanguinaires-archipel en op weg naar Bonifacio de paradijselijke baai van Roccapina met zijn granieten rots in de vorm van een leeuw.
© foto 5 en 6 Atout France/Robert Palomba
 
 
 
 
 

 
 
  © 2021 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be