Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Go for 2021: Swan Hellenic: culturele expeditiereizen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 nov '20
 
Misschien zegt de naam Swan Hellenic u nog iets. De rederij was 70 jaar lang een grote naam in de Britse reisindustrie tot ze na enkele overnames in 2017 de boeken neerlegde. Een groep particuliere investeerders met jarenlange ervaring in de wereld van de zee- en riviercruises herlanceert Swan Hellenic en wil vanaf eind 2021 luxueuze ontdekkingsreizen organiseren die de deelnemers onderdompelen in de meest afgelegen plaatsen. Drie expeditieschepen zijn in aanbouw of bestelling op de Helsinki Shipyard in de Finse hoofdstad.
 
 
 
 
 
De nieuwe rederij bouwt verder op de troeven van het originele product. Met het eerste schip MS Minerva - een naam die verwijst naar het vlaggenschip van het oorspronkelijke Swan Hellenic - legt de jonge rederij meteen de link naar de roots van de maatschappij. De eerste twee schepen die respectievelijk in november 2021 en april 2022 in de vaart komen, zullen plaats bieden aan 152 gasten en 120 medewerkers, inclusief gastsprekers en expeditieteam. Eind 2022 volgt een derde schip dat iets groter wordt en 192 gasten zal ontvangen. Alle passagiers verblijven in buitenhutten, de meeste met balkon. De schepen krijgen een modern Scandinavisch interieur en zullen beschikken over ruime binnenruimtes en buitendekken. De bedoeling is de gasten volledig onder te dompelen in unieke bestemmingen die de vaartuigen bezoeken. De schepen behoren tot een Polar Class 5-ijsklasse wat langere seizoenen en diepere verkenningen in de poolgebieden mogelijk maakt.
 
 
Volgens de top van de maatschappij is het de bedoeling een wereldmerk te worden dat met gasten van over de hele wereld naar de zeven continenten vaart. De poolexpedities zullen een belangrijk onderdeel van de programmatie uitmaken. De MS Minerva debuteert volgende winter in Antarctica met reizen van 10 tot 18 dagen. Op haar eerste afvaart zullen de gasten in de Zuidelijke Oceaan trouwens getuige zijn van de zonsverduistering. Daarnaast wil Swan Hellenic onuitgegeven expedities naar andere continenten aanbieden. Ze denkt daarbij onder meer aan het Russische Noordpoolgebied en het Russische Verre Oosten met de Beringzee, de Zee van Ochotsk, Kamchatka, de Aleoeten en de Koerilen. Ook Nieuw-Zeeland, Japan, Papoea-Nieuw-Guinea en Canada staan tijdens het eerste jaar op het programma.
 
 
Hoewel de rederij in de eerste plaats oceaanreizen aanbiedt, wil ze tevens unieke combinaties van zee- en rivierexpedities voorstellen die nooit eerder werden aangeboden. Een mooi voorbeeld is de 19-daagse Arctische ontdekking in juli 2022. Het schip zal afgelegen havens in Rusland en Noorwegen bezoeken en vervolgens doorvaren naar SiberiŽ. Daar kunnen de gasten overstappen op de Maxim Gorky om de Jenisei op te varen. Het moderne vijfsterrenschip is het eerste en enige riviercruiseschip dat de Jenisei afvaart. Het laat de deelnemers toe gedurende 13 dagen de ziel van SiberiŽ te ontdekken tussen Dudinka en Krasnoyarsk.
 
 
Swan Hellenic wil haar gasten een zorgeloze vakantie aanbieden. Dit betekent dat de cruise alle maaltijden en room service, een ruime selectie alcoholische en niet-alcoholische dranken, wifi, fooien en transfers alsook een nacht op hotel vůůr de afvaart omvat. Niet inbegrepen zijn de excursies, particuliere Zodiac-tours, wellnessbehandelingen en premium dranken. In Antarctica omvat het pakket eveneens de retourvluchten tussen Buenos Aires of Santiago en Ushuaia, een expeditie-parka, excursies geleid door het expeditieteam en het gebruik van rubberlaarzen tijdens de aanlandingen.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be