Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (7)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (16)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (8)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (41)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: Toscane: palazzi, duomi en chianti
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
1 nov '20
 
Livorno behoort samen met Venetië en Civitavecchia (Rome) ongetwijfeld tot de Italiaanse cruisehavens met de meeste bezienswaardigheden en indrukwekkende kunststeden binnen handbereik. Firenze, Pisa en Lucca zijn maar enkele van de plaatsen die u vanuit Livorno kan bezoeken. Een goede raad: probeer deze steden niet allemaal op één dag te ontdekken. Dan hebt u meteen een goede reden om op een volgende cruise of rondreis terug te keren naar Toscane. Met Michelangelo en Leonardo da Vinci als gidsen beginnen we ons bezoek in Firenze.
 
 
Firenze is een van de bekendste cultuursteden in Europa en zelfs in de wereld. De Ponte Vecchio is de postkaart van Firenze en de Basilica di Santa Maria del Fiore het uithangbord van de stad. De duomo is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome de grootste kathedraal van Europa. Haar koepel torent hoog boven de stad uit. Het Palazzo Vecchio toont de status van de middeleeuwse stad. Het paleis was eeuwenlang het belangrijkste gouvernementele gebouw. Kunstliefhebbers verkiezen evenwel de Galleria degli Uffizi, bekend om zijn schilderkunst en beeldhouwwerk uit de renaissance en de Galleria dell’Accademia waar u onder meer de David van Michelangelo kan bewonderen. Neem na de bezoeken nog even de tijd om in het centrum rond te slenteren langs de talloze pleinen, paleizen en standbeelden die op zich al een openluchtmuseum vormen.
 
 
Wie Pisa zegt, denkt meteen aan de schuine toren, het symbool van deze Toscaanse stad. Rond deze toren is al sinds de 12de eeuw veel te doen, maar alle pogingen om het bouwwerk recht te krijgen, mislukten. Pas sinds de jongste renovatie met versterking van de fundering in 2008 wordt de toren stabiel verklaard. De Piazza dei Miracoli omvat behalve de klokkentoren nog de Duomo Santa Maria Assunta en het Baptisterium, de grootste doopkapel van Italië. Veel mensen bezoeken Pisa in een halve dag. Wie meer tijd heeft, kan in deze stad aan de Arno nog meer fraais ontdekken zoals het Piazza dei Cavalieri omgeven door paleizen, het Teatro Verdi omschreven als de meest authentieke schouwburg van het land en het Museo Nazionale di Palazzo Reale met persoonlijke collecties van de families De Medici, Lotharingen en Savoye.
 
 
Hebt u Firenze en Pisa al eerder bezocht, dan kan Lucca een alternatief zijn. Dit charmante en nagenoeg autovrije stadje heeft de bijnaam ‘stad van de honderd kerken’. De plaats bruist van de historische en religieuze gebouwen met als uitblinkers de Duomo di San Martino op het gelijknamige plein en het Piazza dell’Amfiteatro waar ooit een Romeins amfitheater stond. Shopaholics vinden de weg naar Il Fillungo, de middeleeuwse hoofdstraat die uitmondt op de Torre delle Ore. Deze klokkentoren is het hoogste gebouw van de stad. Actievelingen kunnen over de 4,5 km lange stadsmuur helemaal rond het historische centrum van Lucca joggen of fietsen. Op heel wat plaatsen kan je trouwens tweewielers huren voor een dag.
 
 
Toscane is ook een van de grote wijnregio’s van Italië met klassiekers als de Chianti Classico, Brunello di Montalcino en de Vino Noble di Montepulciano. De meeste rederijen organiseren proeverijen van de sangiovese-wijnen, al dan niet in combinatie met lokale vleeswaren, kazen en olijfolie. Ook deze producten zijn op zich al een reden om deze regio te bezoeken. Livorno is de belangrijkste uitvalsbasis voor wie met een cruiseschip in Toscane afmeert. Pisa en Lucca zijn vanuit de haven met de excursiebus of het openbaar vervoer vlot te bezoeken. Firenze is anderhalf uur rijden. Ook vanuit La Spezia zijn de steden te bereiken, maar de rijtijden zijn dan wel een stuk langer.
 
 

 
 
  © 2020 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be