Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (23)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Nieuwste schip Holland America Line wordt Rotterdam ipv Ryndam
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 sep '20
 
Om enkele van de meest gedenkwaardige schepen in de bijna 150-jarige geschiedenis van Holland America Line te eren, verandert de premium cruisemaatschappij de naam van haar nieuwe schip van Ryndam naar Rotterdam. Het schip wordt hiermee het nieuwe vlaggenschip van de vloot. Het zevende schip dat de historische naam Rotterdam zal dragen, wordt afgeleverd op 30 juli 2021, vandaag precies over één jaar. Vanwege de wereldwijde gezondheidssituatie is de levering iets vertraagd ten opzichte van de oorspronkelijk geplande levering op 30 juli 2021.
 
 
 
 
 
De derde in de Pinnacle Class-serie, Rotterdam, gaat 2.668 gasten vervoeren, weegt 99.500 ton en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen aan boord, waaronder het 270-graden surroundscherm World Stage, Rudi's Sel de Mer en Grand Dutch Café. Rotterdam levert het beste van alles en viert livemuziek met elke avond een exclusieve collectie optredens van wereldklasse - van Lincoln Center Stage en B.B. King's Blues Club tot Rolling Stone Rock Room en Billboard Onboard. Over het hele schip zal ook Rotterdam de kenmerken van Holland America Line tonen, die één van de hoogste herhalingspercentages van terugkerende gasten in de branche genereren; voortreffelijke gerechten onder leiding van acht van 's werelds toonaangevende chef-koks; een gracieus en bekroond serviceniveau en prachtig ingerichte passagiershutten en suites, inclusief familie- en eenpersoons accommodaties. Rotterdam is het 17e schip dat door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri voor Holland America Line wordt gebouwd. De scheepswerf leverde ook al de Nieuw Statendam op. Details rondom doopceremonie zijn nog niet definitief vastgesteld en worden later bekend gemaakt.
 
 
Wanneer Rotterdam wordt afgeleverd vanaf Fincantieri’s Marghera-werf in Italië, brengt het de zomer door met het verkennen van Noord-Europa en de Oostzee met rondreizen vanuit Amsterdam, Nederland. Gasten en reisadviseurs met klanten die zijn geboekt op de eerste afvaart met het schip in mei of op routes tot en met 30 juli, worden gecontacteerd en krijgen de mogelijkheid aangeboden om te omboeken. “Het eerste schip van Holland America Line was de originele Rotterdam. Het bedrijf had jarenlang zijn hoofdkantoor in deze stad en de naam is een kenmerk door onze hele geschiedenis sinds 1872, dus de Rotterdam is overduidelijk krachtig en symbolisch”, aldus Gus Antorcha, President van Holland America Line. “Met het huidige schip Rotterdam die ons bedrijf verlaat, wisten we dat we een unieke kans hadden om de naam voor ons nieuwe vlaggenschip te omarmen. We zetten hiermee de traditie voort een Rotterdam in onze vloot te hebben. Zeven is een geluksgetal en we weten dat het schip onze gasten veel vreugde gaat brengen terwijl het de wereld rondreist."
 
 
De geschiedenis van de naam Rotterdam Het eerste schip van Holland America Line werd tot Rotterdam gedoopt. Het zette op de eerste reis van Nederland op 15 oktober 1872 koers naar New York. Dit leidde tot de oprichting van het bedrijf op 18 april 1873. Rotterdam II werd in 1878 gebouwd voor British Ship Owners Co en in 1886 gekocht door Holland America Line. Rotterdam III kwam in 1897 en behoorde tot de vloot tot 1906. De vierde Rotterdam trad in 1908 toe tot Holland America Line en diende ook als troepentransporteur toen de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Na de oorlog maakte het regelmatig cruises van New York naar de Middellandse Zee. Rotterdam V, ook wel bekend als 'The Grande Dame', vertrok in 1959 en begon met transatlantische overtochten met twee serviceklassen. Later werd het in 1969 omgebouwd tot een schip met één klasse. Rotterdam V heeft tot 1997 38 jaar met Holland America Line gevaren. Het schip maakte verschillende Grand World Voyages en doet momenteel dienst als een hotel en museum in de stad Rotterdam. Rotterdam VI, het meest recente cruiseschip van Holland America Line, werd in 1997 geïntroduceerd en was het eerste schip in de R-klasse.
 
 
Holland America Line verkent de wereld sinds 1873 en was de eerste cruisemaatschappij die meer dan 70 jaar geleden avonturen aanbood naar Alaska en de Yukon. De vloot van premium schepen bezoekt meer dan 470 havens in 98 landen over de hele wereld en biedt een ideale, middelgrote scheepservaring. Een derde Pinnacle-class schip, Rotterdam, is in aanbouw en zal in juli 2021 aan de vloot worden toegevoegd. De schepen van Holland America Line, toonaangevend op het gebied van premium cruising, bieden een breed scala aan innovatieve en verrijkende ervaringen gericht op het verkennen van bestemmingen en gepersonaliseerde reizen. De beste livemuziek op zee vult elke avond de Music Walk en eetgelegenheden bieden exclusieve selecties van Holland America Line’s gewaardeerde Culinary Council, bestaande uit wereldberoemde chef-koks.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2021 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be