Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (23)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Vertrekken vanuit Nederland met Holland America Line
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 nov '19
 
Op cruise vertrekken vanuit Nederland is voor veel vakantiegangers een aantrekkelijk idee. Dat kan volgende zomer perfect met Holland America Line. De rederij stelt tijdens het seizoen 2020 een dertigtal retourreizen vanuit Amsterdam en Rotterdam voor. Met de Nieuw Statendam, Rotterdam en Veendam varen drie schepen vanuit de Nederlandse havens. Samen bieden ze een waaier aan vaarschema’s van 7 tot 28 nachten aan. Daarbovenop zijn er nog eens acht herpositioneringscruises die starten of eindigen in Nederland. Aan boord van de schepen van Holland America Line geniet u steeds van een Nederlandstalige ondersteuning. Op sommige afvaarten stelt de maatschappij zelfs meerdere Nederlandstalige excursies voor.
 
 
 
 
 
De Nieuw Statendam doet haar succesvol programma van 2019 volgend jaar over met twaalf afvaarten vanuit Amsterdam en Rotterdam. Het jongste vlaggenschip van Holland America Line vaart van mei tot september vanuit Nederland naar de Noorse fjorden, de Baltische staten, IJsland en de Noordkaap. Ontdek op een reis van twee weken parels van de Oostzee zoals Kopenhagen, Tallinn, St. Petersburg, Helsinki en Stockholm, ga terug in de tijd met een bezoek aan Aarhus en pik tijdens de aanloop in Warnemünde ook nog Berlijn mee.
 
 
De fjorden kan u beleven tijdens twee verschillende cruises van 7 nachten naar Zuid-Noorwegen. Wie meer van Noorwegen wil zien, kan deze weekcruises aan elkaar koppelen tot een 14 nachten ‘Vikingsaga’s en Noorse Legenden’. U bezoekt op die manier de ene week de Sognefjord, Fråm, Stavanger, Kristiansand en Oslo en de daaropvolgende week de Eidfjord, Hardangerfjord, Ålesund, Geirangerfjord en Bergen. Een alternatief is een 14 daagse reis naar de Middernachtzon en de Noordkaap. U reist langs de Noorse kust tot in Honningsvåg boven de Noordpoolcirkel.
 
 
Ook Groot-Brittannië staat op het programma met Ierse en Schotse verkenningsreizen. Wie Noordelijke eilanden wil bezoeken, kan inschepen voor een veertiendaagse naar IJsland. Het programma van Holland America Line steekt knap in elkaar waarbij gasten verschillende bestemmingen aan elkaar kunnen koppelen. IJsland in combinatie met Zuid-Noorwegen, Schotland en Shetland, Spitsbergen koppelen aan de IJslandse fjorden en zelfs het Balticum en Zuid-Noorwegen samen bezoeken. Op die manier verkent u met de Nieuw Statendam in 21 nachten de juwelen van de Oostzee en de Noorse fjorden. Welke reis u ook kiest, de zon schijnt tot diep in de avond tijdens de zomer in Noord-Europa. En wie tussen half juni en half juli reist, krijgt er nog de middernachtzon bovenop.
 
 
In het voorjaar kan u eveneens vanuit Boston of Fort Lauderdale trans-Atlantisch naar Amsterdam en Rotterdam varen. Zeker voor vakantiegangers die een zeereis verkiezen boven een vliegreis zijn deze cruises de perfecte formule om de laatste afvaart van het seizoen in de Caraïben te combineren met een oceaanoversteek. U komt gegarandeerd ontspannen en uitgerust terug thuis. In het najaar vaart u met Holland America Line vanuit Nederland naar Barcelona, Rome of Venetië. Deze afvaarten kunnen dan weer perfect gecombineerd worden met een cruise in de Middellandse Zee. Snelle beslissers worden beloond, want tot 28 februari 2020 zijn een hele reeks afvaarten inclusief drankenpakket. Deze promotie komt bovenop de al zeer interessante prijzen vanaf 999 euro voor een weekcruise naar Noord-Europa met de Rotterdam en 1.099 euro voor een zevennachtencruise met de Nieuw Statendam.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2021 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be