Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (23)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Ontdek de Noorse Fjorden met de Seabourn Sojourn
Geschreven door Charlotte
31 mar '18
 
De Seabourn Sojourn is een schip uit de vloot van Seabourn. Samen met een collega ben ik uitgenodigd om een week aan boord te verblijven tijdens een cruise in de Noorse Fjorden. Het schip biedt (net zoals haar zusterschip Seabourn Odyssey en Seabourn Quest) plaats aan 450 passagiers. De ratio passagiers versus bemanningsleden is 330 bemanningsleden voor 450 passagiers, u kan dus wel stellen dat service bij Seabourn hoog in het vaandel gedragen wordt. Een extra troef van deze categorie van schepen is dat hier enkel suites te vinden zijn, waarvan 90% een privé-balkon heeft (min 6m˛ groot). Bovendien beschikt het schip ook over een Marina (= waterplatform) dat bij mooi weer uitgeklapt kan worden zodanig dat u gebruik kan maken van de watersportfaciliteiten (jetski, snorkelen, pedalo enz...)
 
 
 
 
 
De suites zijn zéér ruim en modern ingericht. Tot de "standaard" faciliteiten behoren: een groot bed of twee aparte bedden met 2 nachttafeltjes, apart tafeltje met spiegel, schrijftafel, flatscreentv met diverse mogelijkheden tot het (gratis) huren van recente films, gepersonaliseerde minibar, zithoek met tafel en sofabed, aparte dressing met daarin een safe en 2 badjassen. De ruime badkamer beschikt over een dubbele wastafel (graniet) en make-up spiegel, een groot ligbad, aparte douche en toilet. De toiletartikelen die voorzien zijn, zijn van Molton Brown. Gelukkig is er op dit schip wel degelijk gedacht aan opbergruimte en hebben we hier geen enkel probleem om onze kleding op te bergen, we hebben zelfs niet alle kastjes gebruikt!
 
 
Als een kunstwerk van een bovennatuurlijke beeldhouwer, dat is vooral de eerste indruk die men krijgt als men voor de eerste keer langs de grillige kusten van Noorwegen vaart. Varen over het rimpelloze water van de fjord kijken honderden meters hoge klippen minzaam op u neer en laten eens te meer de nietigheid van de mens beseffen.Oorspronkelijk waren de fjorden rivierdalen die in de diverse ijstijden door gigantische gletsjers dieper en dieper werden uitgesleten. Dat is ook de reden dat fjorden landinwaarts dieper zijn dan een de zee. Eén van de mooiste fjorden, de Sognefjord, heeft een totale lengte van 200 kilometer en een diepte van 1.300 meter. Als in het voorjaar het eerste groen opkomt worden de hellingen met verrassende pracht in vuur en vlam gezet. De zon verwarmt de koude lucht, de sneeuw smelt en de dagen lengen zich tot het onwerkelijke licht van de midzomernachtzon het fjordenlandschap dag en nacht met een gouden gloed overspoelt…
 
 
De steile rots kust van Noorwegen, diep ingekeept, zoals vingers aan uw hand, is eeuwen geleden uitgeslepen door enorme gletsjers. Gletsjerspleten, die wij fjorden noemen, kunnen wel tien mijl lang zijn. Vanuit hun donkere, spiegelende wateren rijzen bijna verticale kliffen op, en enorme bergen klimmen tot honderden meters hoog aan beide kanten. Vaak bevinden zich aan de bovenkant van deze fjorden, met sneeuw bedekte toppen. Op sommige plaatsen, gaan de gletsjers langzaam richting de Noordzee. Langs de kust bevinden zich kleine visdorpjes en afgelegen boerderijtjes. Verder de bergen op bevinden zich hutten waar hikers overnachten in de zomer. De omgeving is schitterend,de periode eind mei tot begin augustus is ideaal voor cruisereizen.
 
 
Seabourn staat reeds jaren gekend als één van de beste rederijen en doet z'n reputatie ook eer aan. De service en gastronomie zijn van hoogstaand niveau. Tijdens ons verblijf aan boord is vooral gebleken dat het verschil tussen 4* en 5* in kleine details schuilt, zoals de attentie die gebracht wordt in de suite na een dag op excursie geweest te zijn (glaasje champagne met hapjes en een kaartje), de gepersonaliseerde service enz. Op de suite valt écht niets aan te merken, tenzij de balkondeuren (ikzelf verkies schuifdeuren). De schepen van Seabourn zijn een aanrader voor zonnige gebieden (de schepen zijn vrij klein en daardoor speelt het leven zich vooral buiten af) maar ik blijf toch mij het oordeel dat ik deze schepen absoluut niet kan/wil aanraden voor koppels met (kleine) kinderen. Niet enkel omwille van het gebrek aan entertainment voor de kinderen maar ook omwille van het feit dat de meeste gasten die een cruise boeken bij Seabourn op zoek zijn naar rust, en de aanwezigheid van kinderen aan boord dus niet echt weten te appreciëren. Seabourn is wel ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust, fijne gastronomie, luxe en ontspanning in combinatie met een uitstekende service!
 
 
 
 
 

 
 
  © 2021 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be