Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (23)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Holland America Line neemt ms Koningsdam in ontvangst
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
6 apr '16
 
Holland America Line nam gisteren, 31 maart 2016, het ms Koningsdam in ontvangst, waardoor dit officieel het eerste Pinnacle-class schip is binnen de vloot. De ondertekeningsceremonie vond plaats in de scheepswerf van Fincantieri Marghera in Italië. Daaropvolgend werd voor de eerste keer de Nederlandse vlag gehesen op het schip. Het ms Koningsdam staat geregistreerd in Nederland. ?Het schip zal binnenkort koers zetten naar Civitavechhia (Rome) in Italië voor haar ‘Premiere Voyage’ die vertrekt op 8 april, gevolgd door een reeks van cruises in het Middelandse Zeegebied. De officiële doopceremonie van het ms Koningsdam zal op 20 mei plaatsvinden in Rotterdam.
 
 
 
 
 
“Vandaag is een feestelijke dag voor de gehele Holland America Line familie en een mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis. We delen allemaal in dit trotse moment bij het verwelkomen van het ms Koningsdam in onze vloot”, zei Orlando Ashford, president Holland America Line. “Het ms Koningsdam ziet er spectaculair uit en overtreft onze verwachtingen. We bedanken alle betrokkenen voor hun toewijding en betrokkenheid bij het tot leven brengen van onze visie Volgend op de festiviteiten in mei zal het schip naar zijn thuishaven voor de zomer, Amsterdam, varen. Van hieruit wordt een reeks Noord-Europese en Baltische cruises gemaakt voordat het schip terugkeert naar het Middelandse Zeegebied in september. In het najaar gaat het schip de Atlantische oceaan over richting Fort Lauderdale in Florida. Vanuit de thuishaven Port Everglades wordt het Caribische gebied verkend.
 
 
Het 99.500 ton zware schip biedt plaats aan 2650 gasten en is de ultieme uiting van Holland America Line’s merkevolutie. Het ms Koningsdam biedt diverse nieuwe innovatieve concepten, openbare ruimtes en ontmoetingsplekken en daarnaast blijven populaire faciliteiten gehandhaafd, welke de gasten met de cruisemaatschappij associëren. Binnen het aanbod van 1331 accommodaties bevat het schip voor het eerst speciaal ontworpen familieaccommodaties en singleaccomodaties.
 
 
Gasten kunnen genieten van nieuwe verfijnde eetgelegenheden zoals ‘Sel de Mer’, een Franse visbrasserie, en een bijzonder ‘farm-to-table’ dinerconcept in het Culinary Arts Center aangeboden door het Food& Wine magazine. Nieuw aan boord is ook het Grand Dutch Cafe met traditionele Nederlandse lekkernijen en Europees bier. Een opnieuw ingerichte Lido Market biedt themagedeeltes dat het buffetconcept revolutionair verandert. De spectaculaire Main Dining Room is het middelpunt van het schip en favoriete restaurants zoals Pinnacle Grill, Italiaans restaurant Canaletto en pan-Aziatisch restaurant Tamarind keren ook terug.
 
 
Het onboard entertainment wordt naar een nieuw niveau gebracht met het bruisende Music Walk gebied dat alle muziekgenres aanbiedt. De locaties zijn het Lincoln Center Stage met iedere avond kamermuziek, Billboard Onboard met live muzikanten die met grote hits het publiek vermaken en de populaire B.B. King’s Blues club in de Queens Lounge met de beste Memphis muziek op zee. Een 270 graden LED scherm in de World Stage biedt nieuwe mogelijkheden voor optredens waardoor het publiek op een dynamisch schouwspel vol beelden en geluiden wordt getrakteerd
 
 
 
 
 

 
   
   
   
 
  © 2021 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be