Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (12)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (21)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (16)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Laat Oceania jouw gids zijn voor exotische bestemmingen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 apr '24
Speciaal gericht op de ervaren reizigers lanceerde Oceania Cruises onlangs haar Tropics and Exotics Collection 2025-2026. Die omvat 135 boeiende routes naar 329 havens in Zuid-Amerika, Azië, Australië/Nieuw-Zeeland, Afrika, de Stille Zuidzee en de Caraïben voor reizen van 7 tot 180 dagen. De boetiekrederij spreekt van het meest indrukwekkende aanbod dusver. Gasten kunnen weken of maanden na elkaar regio’s en werelddelen verkennen. Heel wat reizen omvatten meerdaagse bezoeken waarbij de gasten overnachten op de bestemming en zich volledig kunnen onderdompelen in de iconische steden. Dat gebeurt niet alleen aan wal, maar ook aan boord waar Oceania folkloristische optredens en dansen voorstelt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania kondigt haar meest indrukwekkende wereldcruis aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 mar '24
Oceania Cruises heeft haar ‘2026 Around the World Voyage’ aan boord van het nieuwste schip Vista gelanceerd. Die start en eindigt in Miami. De epische reis van 180 dagen zal 43 landen en 101 havens aanlopen, 81 UNESCO-werelderfgoedsites bezoeken en 6 continenten met elkaar verbinden. Vista zal op deze wereldreis 3 oceanen en 18 zeeën doorkruisen. Onderweg zullen de gasten de meest uiteenlopende landschappen en gemeenschappen bezoeken van Whitsunday Island in Australië met amper 1.347 inwoners tot de metropool Mumbai in India waar 23 miljoen mensen leven. Niet alleen het vaarschema, maar ook het schip maakt deze reis rond de wereld speciaal. De voorbije jaren vond deze wereldcruise plaats aan boord van de kleinere Insignia. In 2026 zal met Vista voor het eerst het vlaggenschip van de rederij met een capaciteit van 1.200 gasten deze reis van zes maanden ondernemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Het culinaire loopt als een rode draad door het Oceania-product
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 jan '24
Oceania is een cruisemaatschappij opgericht door foodies, gerund door foodies en gericht op foodies. Trouw aan dit principe breidt de rederij haar culinair aanbod continu uit. Dat doet ze met een groeiend aanbod aan specialiteitenrestaurants, food and wine paring-belevingen, private fine dining-ervaringen en een van de grootste keukenbrigades in de cruise-industrie. Vorig jaar lanceerde Oceania op Vista nog twee nieuwe restaurants en besliste ze de Gault&Millau-gids te sponsoren. Nieuwe initiatieven voor dit jaar zijn een gastronomische cruise en afvaarten met Franstalige begeleiding. Ook in ons land zijn er vakantiegangers die zich makkelijker kunnen uitdrukken in het Frans dan in het Engels. Zij kunnen op een selectie cruises rekenen op een Franstalig aanspreekpunt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania’s Marina, het sluitstuk van de upgrade van de Oceania-vloot
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 nov '23
Na de Riviera eind vorig jaar, gaat in mei 2024 de Marina naar het droogdok voor een allesomvattende renovatie. Op de werf worden de suites en publieke ruimtes aan boord vernieuwd en krijgt het schip van Oceania Cruises er drie nieuwe eetgelegenheden bij: Aquamar Kitchen die eerder dit jaar met succes werd geïntroduceerd aan boord van de Vista, een informele Italiaanse trattoria in de buitenlucht en een ijssalon aan het zwembad. De upgrading van Marina is het sluitstuk van het OceaniaNext-programma waarbij de zeven schepen binnen de vloot nu beter dan nieuw ogen. Daar komt in het voorjaar van 2025 nog de Allura bij als achtste eenheid van Oceania Cruises.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Boek als eerste Oceania’s nieuwste, namelijk de Allura
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 sep '23
Oceania Cruises opent op 13 september de boekingen voor Allura. Het zusterschip van de succesvolle Vista komt in juni 2025 in de vaart en zal tijdens zijn eerste zomer de Middellandse Zee en Noord-Amerika doorkruisen met bezoeken aan iconische steden, minder bekende juweeltjes zoals Cádiz, Cagliari, Messina, Palma de Mallorca, Palermo en Cinque Terre en overnachtingen in Istanbul, Monte Carlo, Quebec City, Montreal en New York. Op het programma staan 92 bestemmingen en reizen van 7 tot 34 dagen. Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises: “Deze prachtige toevoeging aan onze familie belichaamt de dynamische en oogverblindende toekomst van Oceania Cruises. Allura luidt de ultieme evolutie in van onze ervaring aan boord. Haar eerste seizoen is ontworpen om nieuwsgierige wereldreizigers te verleiden, hen in staat te stellen opnieuw verbinding te maken met geliefde favorieten alsook nieuwe bestemmingen te ontdekken.”
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 5 (21 blogartikels)
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be