Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (22)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (106)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Hapag-Lloyd Cruises vaart deze winter door Scandinavië
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 jun '24
Hapag-Lloyd Cruises heeft haar wintercruises 2024-2025 grondig herschikt. Het goede nieuws is alvast dat de Hanseatic inspiration Antarctica ruilt voor het noorden van Scandinavië. Het kleine expeditieschip van de luxerederij verzorgt vanuit Duitsland deze winter twaalf afvaarten naar het noorderlicht en de winterse pret in Lapland. Hanseatic nature en Hanseatic inspiration blijven vaarschema’s aanbieden in Antarctica. De luxeschepen Europa en Europa 2 hebben naar aanleiding van de geopolitieke situatie in de Rode Zee hun vaarschema’s aangepast en leggen de klemtoon nu op de Caraïben, de Canarische Eilanden en Zuid-Afrika.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ontdek samen met Nederlandstalige reisgenoten het Noordpoolgebied
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 apr '24
Spitsbergen, Groenland, Canada en IJsland zijn bestemmingen die op de bezoekers een diepe indruk nalaten. Dat je deze impressies kan delen met gelijkgestemde medereizigers maakt verkenningen van deze onherbergzame gebieden des te boeiend. Hapag-Lloyd Cruises organiseert exclusieve reizen naar deze regio’s in een kleine groep met Belgen aan boord. Ga op ontdekking met Nederlandstalig vergezelde Hapag-Lloyd-cruises en beleef schitterende ontdekkingsmomenten met extra privileges. De luxe expeditierederij lanceerde afgelopen winter het concept van 'Nederlandstalig vergezelde cruises voor Belgen’. Het initiatief was een schot in de roos en werd intussen verlengd tot en met 2026. Op het programma staan vooral unieke routes die garant staan voor 'once in a lifetime experiences'. Zo kan je deze en volgende zomer deelnemen aan enkele unieke afvaarten door het Arctisch gebied.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hapag-Lloyd kondigt Nederlandstalige vergezelde reizen aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 mar '24
Afgelopen zomer lanceerde Hapag-Lloyd Cruises een eerste reeks Nederlandstalige vergezelde reizen. Het initiatief bleek een schot in de roos. In januari reisden 30 gasten mee naar Antarctica en in februari vertrokken 27 deelnemers naar Noorwegen op zoek naar het Noorderlicht. Dit voorjaar kan je nog deelnemen aan een expeditiecruise naar Spitsbergen, waarvoor momenteel al een 15-tal mensen zijn ingeschreven. De Hanseatic inspiration gooit half juni de trossen los in Longyearbyen voor een 11-daagse reis langs fascinerende ijssculpturen en diepe fjorden. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zal het moderne expeditieschip zich ook een weg banen door de velden van drijvend ijs in de Hinlopen Strait en zo de omvaart proberen te volbrengen. Wie op zoek is naar een klassieke zeereis, kan in september inschepen op de Europa 2 voor een 9-daagse cruise tussen Rome en Dubrovnik. Het luxeschip neemt je mee naar de idyllische Adriatische Zee. Maak onderweg kennis met het pittoreske Amalfi, de Liparische eilanden en de mooiste kusten van Montenegro en Kroatië.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hanseatic inspiration: een perfecte mix tussen luxe en expeditie
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 okt '19
Vanuit Antwerpen is midden oktober de Hanseatic inspiration vertrokken op haar maiden voyage. Het tweede in een reeks van drie expeditieschepen voor Hapag-Lloyd Cruises biedt plaats aan 230 passagiers, maar zal in Antarctica en Spitsbergen maar 199 mensen ontvangen. Het schip behoort tot de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen (PC6) wat toelaat door ijs met een dikte tot 90 cm te varen. De Hanseatic inspiration kan bovendien 36 dagen op zee blijven zonder fuel of proviand te moeten inslaan. Dit laat haar toe langere vaarschema’s aan te bieden tussen Antarctica en Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De Amazone: geen rivier is zo lang en geen regenwoud zo divers
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 jul '19
Een cruise op de Amazone staat op de bucketlist van menig vakantieganger. De reis is synoniem voor weelderige planten, exotische wezens en ongerepte inheemse dorpen. Diverse rederijen bezoeken deze grote rivier in Zuid-Amerika. Slechts een beperkt aantal varen van de monding in Belém in Brazilië tot Iquitos in Peru. De expeditieschepen van Hapag-Lloyd Cruises leggen in 17 dagen de 4.000 km af door deze wilde Hof van Eden. Intensieve en authentieke ervaringen zijn gegarandeerd.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 3 (13 blogartikels)
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be