Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (107)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
15-daagse rond IJsland met de nieuwe Rotterdam van Holland America Line
Geschreven door Fritz Temmermans - Begeleider
18 aug '22
Met “De Rotterdam”, het nieuwste schip van Holland America Line en het derde in de Pinnacle Class worden vanuit Rotterdam de Noordelijke eilanden aangedaan. Een prachtige route die via twee aanleghavens in Noorwegen richting IJsland gaat. Na een vierdaagse rondom dit prachtige eiland gaat de route verder langs de Shetland Eilanden en Schotland alvorens terug koers te zetten naar de stad waar het schip haar naam aan te danken heeft.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Holland America Line viert 75 jaar Alaska
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
6 feb '22
Holland America Line viert deze zomer de 75ste verjaardag van haar Alaska-verkenning. Dat is langer dan eender welke andere cruisemaatschappij. Doorheen de decennia heeft de cruiserederij haar kennis gecultiveerd om perfect gemaakte Alaska-avonturen te creëren. Met deze diepgaande kennis is het volgens de maatschappij geen verrassing dat experts en reiskantoren HAL de nummer één cruisemaatschappij in Alaska hebben genoemd. Deze zomer bieden Eurodam, Westerdam, Zuiderdam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam en Noordam retourcruises aan vanuit Seattle en Vancouver en eenrichtingsreizen tussen Whittier en Vancouver. Elke Alaska-cruise bezoekt een of meer gletsjerbestemmingen zoals Glacier Bay National Park, College Fjord, Hubbard Glacier en Tracy Arm.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Rotterdam biedt volgende zomer 20 afvaarten aan vanuit Nederland
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 okt '21
De nieuwe Rotterdam van Holland America Line is aan haar eerste winterseizoen in de Caraïben begonnen. Het vlaggenschip van de rederij vertrok midden oktober vanuit Amsterdam op haar maiden voyage richting Fort Lauderdale. Het schip verzorgt de volgende maanden cruises van 8 tot 12 dagen door het Caraïbisch gebied. De opeenvolgende routes kunnen aan elkaar worden gekoppeld tot langere vaarschema’s door de Oostelijke, Westelijke en Zuidelijke Caraïben. Vanaf 1 mei 2022 is de Rotterdam terug in Nederland voor een reeks van 20 cruises naar de Baltische staten, Noorwegen, IJsland en een historische Atlantische overtocht om het seizoen af te sluiten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Nieuwste schip Holland America Line wordt Rotterdam ipv Ryndam
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 sep '20
Om enkele van de meest gedenkwaardige schepen in de bijna 150-jarige geschiedenis van Holland America Line te eren, verandert de premium cruisemaatschappij de naam van haar nieuwe schip van Ryndam naar Rotterdam. Het schip wordt hiermee het nieuwe vlaggenschip van de vloot. Het zevende schip dat de historische naam Rotterdam zal dragen, wordt afgeleverd op 30 juli 2021, vandaag precies over één jaar. Vanwege de wereldwijde gezondheidssituatie is de levering iets vertraagd ten opzichte van de oorspronkelijk geplande levering op 30 juli 2021.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Vertrekken vanuit Nederland met Holland America Line
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 nov '19
Op cruise vertrekken vanuit Nederland is voor veel vakantiegangers een aantrekkelijk idee. Dat kan volgende zomer perfect met Holland America Line. De rederij stelt tijdens het seizoen 2020 een dertigtal retourreizen vanuit Amsterdam en Rotterdam voor. Met de Nieuw Statendam, Rotterdam en Veendam varen drie schepen vanuit de Nederlandse havens. Samen bieden ze een waaier aan vaarschema’s van 7 tot 28 nachten aan. Daarbovenop zijn er nog eens acht herpositioneringscruises die starten of eindigen in Nederland. Aan boord van de schepen van Holland America Line geniet u steeds van een Nederlandstalige ondersteuning. Op sommige afvaarten stelt de maatschappij zelfs meerdere Nederlandstalige excursies voor.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 2 (7 blogartikels)
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be