Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (22)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (106)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Hapag-Lloyd Cruises vaart deze winter door Scandinavië
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 jun '24
Hapag-Lloyd Cruises heeft haar wintercruises 2024-2025 grondig herschikt. Het goede nieuws is alvast dat de Hanseatic inspiration Antarctica ruilt voor het noorden van Scandinavië. Het kleine expeditieschip van de luxerederij verzorgt vanuit Duitsland deze winter twaalf afvaarten naar het noorderlicht en de winterse pret in Lapland. Hanseatic nature en Hanseatic inspiration blijven vaarschema’s aanbieden in Antarctica. De luxeschepen Europa en Europa 2 hebben naar aanleiding van de geopolitieke situatie in de Rode Zee hun vaarschema’s aangepast en leggen de klemtoon nu op de Caraïben, de Canarische Eilanden en Zuid-Afrika.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Regent biedt ongeëvenaarde waarde op exotische bestemmingen en Immersive Overnight-afvaarten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
27 mei '24
Regent Seven Seas Cruises is gekend voor haar meest volledige all-inclusive. De toonaangevende ultraluxe rederij blijft echter innoveren om haar gasten een ongeëvenaarde waarde te bieden tijdens het cruisen. Ze lanceerde dit voorjaar The Exotics Edition. Bij het boeken van geselecteerde reizen in 2024 en 2025 tussen mei en 30 juni 2024, kunnen gasten tot 45% per persoon besparen op de cruisetarieven, inclusief drie-nachten pre of post-cruise landprogramma’s op geselecteerde reizen. Daarnaast breidt ze haar Immersive Overnight-collectie uit waarbij het schip op elke bestemming overnacht en gasten met de inbegrepen excursies en landtours ook een andere kant van de fascinerende bestemmingen kunnen zien.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Wonen op een cruiseschip… een dure droom
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 apr '24
The World - Residences at Sea was in 2002 het eerste residentiële cruiseschip voor superrijken en vaart sindsdien elke twee tot drie jaar de wereld rond. Het schip met 165 luxueuze appartementen volgt daarbij een vaarschema dat is samengesteld in overleg met de eigenaars. Alleen wie over een fikse bankrekening beschikt, komt in aanmerking. Bovendien moeten kandidaat-eigenaars voorgedragen zijn door twee andere eigenaars en kunnen bewijzen dat ze een nettovermogen hebben van 10 miljoen USD. De exclusieve condo’s zijn zeer duur, plus daar komt nog een fikse rekening bij voor het onderhoud, de bemanning en het varen van het schip. Alles is dan wel inbegrepen van het gebruik van alle voorzieningen, VIP-tours en proeverijen op bestemmingen tot exclusieve wijnen en gastronomische diners, bereid door sterrenchefs, waaronder trouwens ook al Viki Geunes van Zilte in Antwerpen. Intussen hebben diverse ‘passagiers’ van het eerste uur hun eigendom al opnieuw verkocht. Ze houden het na enkele wereldreizen voor gezien.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hapag-Lloyd kondigt Nederlandstalige vergezelde reizen aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 mar '24
Afgelopen zomer lanceerde Hapag-Lloyd Cruises een eerste reeks Nederlandstalige vergezelde reizen. Het initiatief bleek een schot in de roos. In januari reisden 30 gasten mee naar Antarctica en in februari vertrokken 27 deelnemers naar Noorwegen op zoek naar het Noorderlicht. Dit voorjaar kan je nog deelnemen aan een expeditiecruise naar Spitsbergen, waarvoor momenteel al een 15-tal mensen zijn ingeschreven. De Hanseatic inspiration gooit half juni de trossen los in Longyearbyen voor een 11-daagse reis langs fascinerende ijssculpturen en diepe fjorden. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zal het moderne expeditieschip zich ook een weg banen door de velden van drijvend ijs in de Hinlopen Strait en zo de omvaart proberen te volbrengen. Wie op zoek is naar een klassieke zeereis, kan in september inschepen op de Europa 2 voor een 9-daagse cruise tussen Rome en Dubrovnik. Het luxeschip neemt je mee naar de idyllische Adriatische Zee. Maak onderweg kennis met het pittoreske Amalfi, de Liparische eilanden en de mooiste kusten van Montenegro en Kroatië.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Redenen te over om een cruise naar de poolgebieden niet langer uit te stellen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 mar '24
Het zijn zwarte dagen voor Antarctica. In het nieuws zagen we andermaal beelden over het verdwijnen van de ‘Doomsday Glacier’. De ineenstorting van deze ijsmassa zou een enorme invloed hebben op het ecosysteem rond de Zuidpool en bij uitbreiding voor de rest van de wereld. Daarnaast was er ook slecht nieuws over de aanwezigheid van de vogelgriep in het Antarctisch gebied. De wetenschappelijke wereld vreest voor een massasterfte van pinguïns. De toekomst voor deze laatste ongerepte wildernis ziet er met andere worden niet rooskleurig uit. Het Noordpoolgebied en Antarctica zijn uitzonderlijke gebieden en voor veel mensen bucketlist-bestemmingen. Een gouden raad: stel een cruise naar Antarctica, maar ook naar het Arctisch gebied niet langer uit. Niet alleen zullen deze unieke ecosystemen de volgende generaties mogelijk niet overleven. Daarnaast zullen de overheden steeds striktere normen hanteren en het aantal toeristen beperken. Onlangs nog kondigde Noorwegen beperkende maatregelen aan om de fauna en flora op Spitsbergen te beschermen. Als de voorstellen definitief worden goedgekeurd, mogen straks alleen nog schepen met maximaal 200 gasten Svalbard bezoeken, worden mogelijke landingsplaatsen beperkt en de minimumafstand tussen het schip en de dieren opgetrokken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 22 (106 blogartikels)
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be