Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (12)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (21)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (16)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Laat Oceania jouw gids zijn voor exotische bestemmingen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 apr '24
Speciaal gericht op de ervaren reizigers lanceerde Oceania Cruises onlangs haar Tropics and Exotics Collection 2025-2026. Die omvat 135 boeiende routes naar 329 havens in Zuid-Amerika, AziŽ, AustraliŽ/Nieuw-Zeeland, Afrika, de Stille Zuidzee en de CaraÔben voor reizen van 7 tot 180 dagen. De boetiekrederij spreekt van het meest indrukwekkende aanbod dusver. Gasten kunnen weken of maanden na elkaar regioís en werelddelen verkennen. Heel wat reizen omvatten meerdaagse bezoeken waarbij de gasten overnachten op de bestemming en zich volledig kunnen onderdompelen in de iconische steden. Dat gebeurt niet alleen aan wal, maar ook aan boord waar Oceania folkloristische optredens en dansen voorstelt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ha Long Bay: een van de meest schilderachtige landschappen op aarde
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 dec '22
Een cruise of rondreis in Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan Ha Long Bay. Deze baai in de Golf van Tonkin op 150 km van Hanoi is sinds 1994 door Unesco erkend als werelderfgoed. Ze dankt deze erkenning als Natuur Wereldwonder aan haar adembenemende landschap bezaaid met indrukwekkende rotsformaties, talloze eilandjes en evenveel legendes. Het gebied strekt zich uit over een oppervlakte van 1.553 km≤ en ligt bezaaid met maar liefst 1.969 eilanden. Ha Long Bay wordt niet alleen aangedaan door de rederijen die zeecruises voorstellen in dit deel van de wereld, maar staat ook op het programma van de riviercruiserederijen op de Mekong. Reken alvast op minstens twee dagen om Ha Long Bay in combinatie met Hanoi te verkennen en te ontdekken waarom deze baai het meest gefotografeerde landschap van Vietnam is.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Japan staat als cruisebestemming weer op de kaart
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 dec '22
Na een onderbreking van tweŽnhalf jaar varen vanaf februari 2023 opnieuw internationale cruiseschepen naar Japan. De regering in Japan liet in november weten dat ze klaar was om weer cruiseschepen te ontvangen. Diverse rederijen hebben daarop de terugkeer naar Japan aangekondigd. Ze spelen op die manier in op de vraag van veel reizigers om na de Covid-pandemie opnieuw langere cruises te plannen en verre bestemmingen te bezoeken. Japan is bovendien een zeer veelzijdige bestemming waar oude tempels en culturen doordrengd van traditie zich vermengen met torenhoge wolkenkrabbers en bruisende steden. We zetten enkele rederijen op een rij.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea Cruises keert in december terug naar AziŽ
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
13 nov '22
Silversea Cruises heeft haar langverwachte terugkeer naar AziŽ bevestigd. Tussen december 2022 en mei 2023 zal de ultra-luxe cruiserederij met vier schepen - Silver Shadow, Silver Whisper, Silver Spirit en Silver Muse - in die regio varen. Het is sinds maart 2020 geleden dat de maatschappij gasten kan verwelkomen op bestemmingen als Sri Lanka, Hongkong en Vietnam. De reizigers krijgen op deze cruises de gelegenheid om in de hoog aangeschreven Silversea-stijl zowel iconische steden als minder bezochte bestemmingen te ontdekken. De intieme, 596 gasten tellende Silver Muse wordt het eerste schip van Silversea dat opnieuw het continent aanloopt, wanneer het op 2 december 2022 uit Singapore vertrekt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hiroshima: atoombom, samurai, Mazda en oesters
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 okt '21
Hiroshima zal voor altijd verbonden blijven met de eerste atoombom. Op 6 augustus 1945 brachten de Amerikanen de uraniumbom Little Boy boven de stad tot ontploffing. 78.000 inwoners verloren daarbij het leven. Nog minstens evenveel mensen overleden later aan de gevolgen van de radioactieve straling. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad heropgebouwd en door het Japanse parlement uitgeroepen tot Stad van de Vrede. Meer dan een miljoen mensen bezoeken jaarlijks het Hiroshima Peace Memorial Park. Het vredesmuseum toont aan de hand van fotoís, videoís en voorwerpen de gevolgen van het bombardement en de straling. Het schetst het verloop van de oorlog vanuit zowel Amerikaans als Japans oogpunt en gaat eveneens in op de huidige nucleaire bewapening in de wereld.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 4 (16 blogartikels)
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be