Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (22)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (106)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Saoedi-ArabiŽ, een nieuwe cruisebestemming om te ontdekken
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 jan '22
AlUla, Yanbu en Al Wajh zeggen jou wellicht weinig, maar daar zal binnenkort verandering in komen. Saoedi-ArabiŽ opende recent haar grenzen voor het internationaal toerisme en wil een belangrijke cruisebestemming worden. In de voetsporen van de Verenigde Arabische Emiraten werkt het land een toeristische infrastructuur uit en bouwt ze zes cruiseterminals. In een eerste fase gaat het om Jeddah, Yanbu en Al Wajh aan de zijde van de Rode Zee en Dammam aan de Arabische Golf. Diverse cruiserederijen hebben al aangekondigd Saoedi-ArabiŽ de volgende jaren in hun vaarschemaís op te nemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Wereldexpo Dubai: duurzaamheid, innovatie en mobiliteit
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 dec '21
Dubai is een indrukwekkende winterzonbestemming en met de Expo 2020 heb je tot 31 maart 2022 een extra reden om dit emiraat te bezoeken of in te schepen voor een cruise in de Perzische Golf. De 35ste wereldtentoonstelling beslaat maar liefst 4,3 km≤ (twee maal de oppervlakte van Monaco) en telt 200 paviljoenen. Het algemene thema van de Expo 2020 Dubai is ĎConnecting minds, Creating the futureí en heeft als doel samenwerking, innovatie en creativiteit op wereldvlak te bevorderen. Al Wasl Plaza is het knooppunt van de drie subthemaís: duurzaamheid, mobiliteit en kansen. Deze 130 meter brede en 65 meter hoge dome is niet alleen het oriŽntatiepunt op de wereldtentoonstelling, maar ook een plaats waar dagelijks shows worden gepresenteerd.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Dubai steeds belangrijker als cruisebestemming.
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 okt '21
Dubai wordt de jongste jaren steeds belangrijker als cruisebestemming. Zowel luxerederijen als resortschepen doorkruisen in de winter de Arabische Golf. Het kleine vissersdorp van weleer is vandaag een van de meest kosmopolitische steden in de wereld geworden. Met de uitgestelde Expo 2020 Dubai heeft het emiraat er deze winter bovendien een topattractie bij. Van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 wandel je door de adembenemende architectuur van de paviljoenen, maak je kennis met baanbrekende technologische vooruitgang en vertrek je voor een culturele en culinaire wereldreis. Er valt bijgevolg voldoende te beleven om voor of na de cruise nog enkele dagen Dubai te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

IsraŽl: Heilige plaatsen, Bauhaus en Ben-Gurion
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
2 mei '21
Met de vele cruises in de oostelijke Middellandse Zee staat IsraŽl deze zomer bij diverse rederijen op het programma. Het veelzijdige land heeft een rijke geschiedenis en vormt de bakermat van drie wereldgodsdiensten. De schepen bezoeken meestal HaÔfa en Ashdod. Dit laat toe om Jeruzalem en Tel Aviv, de twee belangrijkste steden te bezoeken. Daarnaast doet u een impressie op van enkele Bijbelse locaties en maakt u kennis met de hedendaagse geschiedenis van IsraŽl.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Abu Dhabi: witmarmer, ferrariís en robot-jockeys en shopping
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 jan '21
Enkele decennia terug waren de emiraten en sultanaten rond de Perzische Golf nog grotendeels zandbakken en olieproducerende naties. De jongste jaren zetten deze landen in op handel en toerisme. Dubai, Oman en Abu Dhabi zijn vandaag must-see bestemmingen en tijdens de winter belangrijke hubs voor cruisevakanties. Terwijl Dubai vooral naam maakte met excentrieke gebouwen en spectaculaire winkelcentra, kiest Oman eerder voor authenticiteit en wil Abu Dhabi meer een trekpleister zijn voor cultuur en mensen met een islamitische achtergrond.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 1 (5 blogartikels)
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be