Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (108)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Sevilla: Moren, flamenco, stieren en sherry
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
30 jun '24
Sevilla wordt beschouwd als de belangrijkste culturele stad van Zuid-Spanje. Daarnaast is ze de thuisbasis van de flamenco en het stierengevecht. Je kan er heen vliegen vanuit Brussel of de stad bezoeken tijdens een aanloop van het cruiseschip in Cadiz. Sevilla heeft immers een nauwe band met de zee. Amerigo Vespucci en Fern‚o de Magalh‚es begonnen hun ontdekkingsreizen vanuit de haven van Sevilla. Christopher Columbus ligt er begraven in de kathedraal. Een ideale locatie om het bezoek te starten is Las Setas de Sevilla (de paddenstoelen van Sevilla). Dit bekroond uitkijkplatform of Metropol Parasol is de grootste houten constructie ter wereld met wandelpad en rooftop view op een hoogte van 26 meter.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Cruise Plus aan boord van de Evrima van Ritz Carlton
Geschreven door Dirk Van Duyse
22 jul '23
Noem het geen cruiseschip. Onze concurrent is een villa in Toscane of een safari, geen cruise, zegt Douglas Prothero, oprichter en chief executive officer van Ritz-Carlton Yacht Collection. EnquÍtes over de eerste afvaarten, voegt hij eraan toe, hebben aangetoond dat negen op de 10 gasten nog nooit op een cruise zijn geweest, maar afkomstig zijn van de Ritz-Carlton hotels. Passagiers uit heel de wereld met nadruk uit Zuid-Amerika. "Dit is een yachting lifestyle," voegt Prothero eraan toe. "We proberen geen cruiseschip te zijn maar een yacht. Als je een cruiser bent, dan verontschuldigen we ons nu voor de verschillen en vragen we je om die verschillen te omarmen, want daar zijn we trots op. Het is inderdaad even wennen de eerste dagen aan boord van de Evrima.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Regent Seven Seas viert kiellegging Seven Seas Grandeur
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 jul '22
Tijdens een plechtigheid op de Fincantieri-werf in Ancona heeft Regent Seven Seas Cruises de kiellegging gevierd van de Seven Seas Grandeur. Bij die gelegenheid lasten de rederij en de werf drie gouden munten die elk van de zusterschepen vertegenwoordigden in de kiel van het vaartuig. De munten voor Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor zijn replica's van de goudstukken die op hun eigen kiel werden geplaatst. De nieuwe munt voor Seven Seas Grandeur bevat het 30-jarig jubileumlogo van de cruisemaatschappij. De munten, een aloude maritieme traditie, zullen voor altijd in de structuur van het schip blijven zitten en geluk brengen aan iedereen die aan boord vaart.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

TriŽst: Romeinen en Oostenrijkers, wijntelers en scheepsbouwers
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 jun '22
TriŽst of Trieste in het Italiaans was tot voor kort voor cruisepassagiers een grote onbekende. Sinds bijna een jaar mogen alleen nog kleinere cruiseschepen afmeren in het centrum van VenetiŽ. Een aantal rederijen verkiest TriŽst of Ravenna boven de industriŽle haven van Marghera op het vasteland nabij VenetiŽ. Misschien vertrekt ook jouw schip straks vanuit deze noordoostelijke havenstad. Dat is een ideale gelegenheid om de stad in de Golf van TriŽst nabij buurland SloveniŽ te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Split treedt uit de schaduw van Dubrovnik
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 jun '22
Split staat onterecht in de schaduw van Dubrovnik. De op een na grootste stad van KroatiŽ is met haar prachtige haven en oude binnenstad een juweel op een cruise door de Adriatische Zee. Split kent een bruisende stadssfeer met honderden jaren geschiedenis, maar ook hier is de Game of Thrones nooit veraf. De aanloophaven vormt een toegangspoort tot historische monumenten, natuurlijke schoonheid en uitstekende Dalmatische gerechten. Ben je een wijnkenner, kom dan tijdens een proeverij meer te weten over Kroatische wijnen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 8 (36 blogartikels)
 
  © 2024 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be