Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (21)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (60)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Mykonos: Apollo, windmolens en Petros
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 feb '21
Nu de vaccinatiecampagne tegen het Covid-virus stilaan op gang komt, groeit de hoop dat we deze zomer weer kunnen reizen. Met het cruiseverbod in Alaska en de onduidelijkheid over de mogelijkheden in de Caraïben, zetten de rederijen deze zomer in op Europa. Als we de programma’s van de maatschappijen bekijken, lijkt Griekenland in 2021 een van de winnaars te worden. Diverse rederijen pakken er uit met langere routes en nieuwe bestemmingen. Op deze vaarschema’s mag Mykonos niet ontbreken. Op dit iconische eiland met de witgeverfde huisjes en blauwe, groene of rode deuren en ramen vormt elke hoek een fotodecor. Slenter vanaf de oude haven van Mykonos-stad door de steegjes langs hippe boetieks, kunstgalerijen en traditionele Griekse restaurants.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De Balearen: levendige steden, stranden en feesten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 feb '21
De Balearen zijn één van de populairste bestemmingen in de Westelijke Middellandse Zee. De eilandengroep ten zuiden van Barcelona verleidt menig vakantieganger met haar levendige steden, hippe clubs, pittoreske dorpen, zonnige klimaat, prachtige zandstranden en een gevarieerde natuur. Palma de Mallorca is voor cruises door dit deel van de Middellandse Zee zowel een inscheep- als een transithaven. Sommige schepen bezoeken ook Ibiza-stad en Maó-Mahon op Menorca.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Dubrovnik: Game of Thrones, Balkanoorlog en overtoerisme
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 jan '21
Dubrovnik is na Venetië de meest bezochte plek aan de Adriatische Zee. De stad werd in de 7de eeuw vóór Christus gesticht, beleefde als republiek het hoogtepunt van haar macht in de 15de en 16de eeuw en heeft zwaar geleden onder de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog in 1991. De meeste bezoekers linken de kustplaats in de eerste plaats aan de televisiereeks Game of Thrones. Met deze razend populaire serie nam de populariteit van Dubrovnik de jongste jaren epische proporties aan.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Corsica: Napoleon, piraten en citadellen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
27 dec '20
In deze coronatijden zoeken vakantiegangers vaker dichtbij-bestemmingen. Sommige cruiserederijen spelen daarop in met vaarschema’s rond Corsica. Andere maatschappijen nemen het grootste eiland van Frankrijk op in hun cruises door de Westelijke Middellandse Zee. Corsica is een veelzijdige destinatie die zich vanaf de zee perfect laat ontdekken. U maakt kennis met de geschiedenis in Ajaccio, beklimt oude citadellen in Bastia en Bonfiacio, bewondert indrukwekkende rotsformaties waaronder de Sanguinaires-archipel en vaart langs prachtige natuurfenomenen zoals de Calanches de Piana. En misschien rest u tussendoor nog even de tijd om te relaxen op een van de stranden bij Porto Vecchio.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Venetië: palazzi, gondola’s en griffioenen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
20 dec '20
Als straks het zomerseizoen aanbreekt, zullen de toeristen weer massaal afzakken naar Venetië. Elke jaar bezoeken meer dan 30 miljoen vakantiegangers de dogenstad. Daarbovenop ziet de griffioen, de gevleugelde leeuw op het wapenschild van Venetië, tijdens het hoogseizoen per etmaal nog eens tienduizenden dagjesmensen passeren. Om de overlast in te dijken voerde de Italiaanse stad de jongste jaren een overnachtingstaks en diverse verbodsmaatregelen in. Wie op trappen of in galerijen van monumenten zit of picknickt, sloten aan bruggen of hekkens hangt of rondloopt met ontbloot bovenlijf riskeert een geldboete. Ook op het verbod om duiven te voederen op het San Marcoplein wordt strikt toegezien. Venetië is de vogels liever kwijt dan rijk, want hun uitwerpselen bijten in het marmer en de mozaïeken van de historische gebouwen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 5 (21 blogartikels)
 
  © 2021 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be