Welkom op de cruiseblog site van Jempi Reizen. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (17)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (14)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (13)
Silversea Cruises (28)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (99)
Expeditiecruises (11)
Havens - aanlegplaatsen (79)
Nieuwe Schepen (68)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
 
Cannes: jetset, jachten, monniken en film
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 okt '23
Cannes is onafscheidelijk verbonden met de film. Elk voorjaar zakt Hollywood af naar de Azurenkust voor het filmfestival en de Gouden Palm. Maar ook cruiseschepen vinden hun weg naar deze Franse badplaats. Het epicentrum van het festival bevindt zich op wandelafstand van de cruiseterminal. De schepen gaan in Cannes voor anker waarna tenders je brengen naar de Quai Max Laubeuf aan de vissers- en jachthaven. Het middeleeuwse vissersdorp van weleer is doorheen de eeuwen geëvolueerd tot een hotspot waar je heerlijk kan winkelen, langs mediterrane markten slenteren, zalig niksen op het strand, lunchen met de voeten in het zand of tijdens een excursie van een halve of volle dag leuke plekjes in de Alpes-Maritimes ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Seabourn verzorgt in 2024 expeditiecruises in de Stille Zuidzee en de Kimberley
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 sep '23
Seabourn Pursuit heeft haar inaugurele seizoen in de Middellandse Zee afgerond en vaart via Miami naar Barbados waar haar expeditieverhaal echt begint. Samen met de Seabourn Venture die tijdens de zomer van 2022 werd gelanceerd, kan de luxerederij nu wereldwijde expeditiecruises organiseren. Beide schepen spenderen de winter in Antarctica en bevaren op hun weg naar de Zuidpool ook de Amazone. Tijdens de zomer 2024 concentreert Seabourn Venture zich op Noord-Europa en de gebieden rond de Noordpool. Seabourn Pursuit vaart richting de Stille Zuidzee en Australië. Het programma omvat stops in Papoea-Nieuw-Guinea, Micronesië, Guam, de Salomonseilanden, Vanuatu en Fiji en de eerste expeditiereizen van de rederij naar de Kimberley-regio in het noorden van Australië.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De nieuwe Silver Nova wil gastronomen nog extra verwennen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 sep '23
Silversea verfijnt de culinaire ervaringen aan boord van haar nieuwe schip Silver Nova. De restaurants kregen een architecturale upgrade met bijzondere aandacht voor de verlichting, de keuze aan materialen en elegante kunstwerken. Daarnaast pakken de negen eetgelegenheden uit met nieuwe menu’s, een breder aanbod van gezonde gerechten en de S.A.L.T. Chef’s Table, een interactieve eetervaring voor maximaal 18 gasten die de smaken van de regio verkent. Volgens de luxerederij zien bereisde gasten eten en drinken als een middel om in de huid van de bestemmingen te kruipen. De kern van haar culinair aanbod is S.A.L.T. De afkorting staat voor ‘Sea and Land Taste’. Dit programma wil de gasten aan de hand van regionale gerechten, wijnen en cocktails nog dieper onderdompelen in de culinaire smaken van de bestemmingen die Silversea bezoekt. Het concept met S.A.L.T. Bar, S.A.L.T Kitchen en S.A.L.T. Lab werd succesvol gelanceerd aan boord van Silver Moon en Silver Dawn en krijgt er op Silver Nova een extra mogelijkheid bij om diep in de lokale cultuur te duiken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Boek als eerste Oceania’s nieuwste, namelijk de Allura
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 sep '23
Oceania Cruises opent op 13 september de boekingen voor Allura. Het zusterschip van de succesvolle Vista komt in juni 2025 in de vaart en zal tijdens zijn eerste zomer de Middellandse Zee en Noord-Amerika doorkruisen met bezoeken aan iconische steden, minder bekende juweeltjes zoals Cádiz, Cagliari, Messina, Palma de Mallorca, Palermo en Cinque Terre en overnachtingen in Istanbul, Monte Carlo, Quebec City, Montreal en New York. Op het programma staan 92 bestemmingen en reizen van 7 tot 34 dagen. Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises: “Deze prachtige toevoeging aan onze familie belichaamt de dynamische en oogverblindende toekomst van Oceania Cruises. Allura luidt de ultieme evolutie in van onze ervaring aan boord. Haar eerste seizoen is ontworpen om nieuwsgierige wereldreizigers te verleiden, hen in staat te stellen opnieuw verbinding te maken met geliefde favorieten alsook nieuwe bestemmingen te ontdekken.”
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Genua: kathedralen, paleizen, zeedieren en piraten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 sep '23
Heel wat cruiseschepen vertrekken of transitteren in Genua. De omgeving oogt op het eerste zicht niet zo aantrekkelijk, maar eenmaal op pad merk je al snel dat de hoofdstad van Ligurië en geboorteplaats van Christoffel Columbus veel te bieden heeft. De stadskern vormt een van de meest uitgestrekte historische centra van Europa met een doolhof van steegjes die uitkomen op kleine pleintjes. Je ontdekt er kerken en paleizen die tot belangrijke adellijke families behoorden en vandaag zijn omgevormd tot musea. De trots van rijke kooplui en nobele Genuezen komt er tot uiting in de prachtige woningen gevuld met kunstwerken. Bovendien zijn de meeste bezienswaardigheden makkelijk te voet te bereiken en zijn dit jaar werken gestart om de waterkant tussen de Ponte dei Mille, de Ponte Adrea Doria en de Stazioni Marittime-cruiseterminal te vernieuwen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 63 (314 blogartikels)
 
  © 2023 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be