Rederijdetails + Video
Schepen
1   begeleide cruise(s)
11   Beoordelingen
Geef uw beoordeling
Cruisescore   78%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Ponant ?
Zeer moderne schepen met kleine bezetting
Interessante promoties voor single bezetting
Open bar over het hele schip
Uitstekende (Franse) sterrenkeuken
Bezoeken aan de brug mogelijk
Gespecialiseerde natuurgidsen
Recent veranderde de rederij, die tot vorig jaar bekend stond als ‘La Compagnie du Ponant’ haar naam simpelweg in Ponant. Met deze verkorte naam verwijst Ponant o.a. naar het allereerste schip uit de vloot, een majestueuze driemaster. in het hertekende logo herken je dan ook 3 gebogen zeilen, die de identiteit van deze luxe-rederij onderstrepen: unieke cruises met bijzondere (expeditie)routes en e...
Klik hier en lees meer
 
Overzicht beoordelingen
Uw persoonlijke ervaringen en beoordeling helpen zowel onze klanten als onze medewerkers bij het kiezen en het uitwerken van uw welverdiende cruisevakantie. Wij nodigen u van harte uit om uw mening te delen en een beoordeling te schrijven. Na evaluatie plaatsen wij uw beoordeling graag online.

Goed om weten en om uw privacy te vrijwaren geven wij enkel de eerste letter van zowel uw voor- als achternaam weer (geen volledige naamweergave) met de stad !

Onze klanten gaven Ponant een algemene score van 78%.

Alvast veel leesplezier !

Teleurstellend   
Din 26 mar 2019 - LA uit Lummen
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Champlain ****+ van Ponant met vaarroute Caraiben in de maand maart en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Opnieuw een Cruise die niet voldoet aan haar beloftes. In de brochures wordt een unieke ervaring beloofd , maar in werkelijkheid is alles zeer matig. Het restaurant is echt ondermaats. Het vaarschema wordt niet gerespecteerd . Echt geen 4 sterren waard.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 48 / 100
expeditie cruise Le Laperouse   
Din 18 dec 2018 - Md uit Knokke-heist
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Lapérouse ****+ van Ponant met vaarroute Indische Oceaan in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Ponant is NIET zoals ze pretenderen vijf sterren waard, krakende geluiden in hut , niet opgelost , monotone ontbijt en salade/voorgerecht buffet , als je convenabele wijnen wilt moet je apart bestellen ( weliswaar zeer correcte prijzen), zéér goede begeleidingen van de expeditie teams, toch enkele ferme constructiefouten in het hotel en restaurant departement , surtout aan bedieningsbuffet in de minder formele restaurant. Prijs kwaliteit klopt NIET.!
  Een persoonlijke tip

Rekening houden dat op de goedkopere vluchten ( wat ik niet specifiek gevraagd had) er maar 20kg bagage mee mag , serieuze babbel moeten doen in Dubai , Brx en Mahé waren ok , schijnbaar heeft Emirates zijn max gewicht aangepast , de iets duurdere ticketten zijn ng 30kg !!!!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 66 / 100
Dalmatie met le Lyrial   
Din 14 jun 2016 - RM uit Kalken
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Lyrial ****+ van Ponant met vaarroute Middellandse Zee in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  voor een Franse maatschappij hadden wij meer verwacht van het eten aan boord, keuze, verscheidenheid, kwaliteit van bepaalde producten ( bv geen of koude en minder vers ogende croissants en koffiekoeken bij het ontbijt en dergelijke ). Op dat punt geen Oceania.
  Een persoonlijke tip

De shows 's avonds waren super. De cabines waren , ondanks niet groot zeer aangenaam.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100
Uitstekend   
Don 16 jul 2015 - VD uit Belsele
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Lyrial ****+ van Ponant met vaarroute Middellandse Zee in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het middageten aan boord kan beter. Sommige aanleghavens waren niet interessant er zijn er op deze route betere.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100
beoordeling   
Woe 27 mei 2015 - Vp uit Waardamme
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Lyrial ****+ van Ponant met vaarroute Middellandse Zee in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Cruiseschip en hutten waren super ! Eten vonden wij niet zo super
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100
opgelet bij de keuze van uw cabine laat u goed voorlichten meerprijs is niet steeds meerwaarde    
Woe 6 aug 2014 - Du uit Damme
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Boréal ****+ van Ponant met vaarroute in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  we hadden een cabine op dek 5 geboekt maanden voordien met verzoek twin bedden, we kregen een cabine met omgebouwd klein bed ( van een divan ) , wat we niet aanvaarden, veel moeite gekost om twin bedden te bekomen dus een andere cabine, cruise plus moest weten dat op dek 5 een aantal cabine in feite de salon zijn en de bedden omgebouwde kleine bedden !! wat niet kan gezien de forse meerprijs voor dek 5.het personeel van onthaal was niet vriendelijk en bereid om oplossing te zoeken , het eten s'avonds was matig, steeds hetzelfde gerechten en niet veel keuze, ook niet veel verse vis wat toch jammer was voor de noordse fjorden , desserts ondermaats en altijd dezelfde(goedkope) desserts
  Een persoonlijke tip

cruise plus moet dringend de cabine indeling en suites van het schip kontroleren en de klienten beter informeren en de nodige eisen stellen bij le ponant kan niet om voor een meerprijs een tot bed omgebouwde divan te krijgen !
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 62 / 100
Mini cruise    
Zon 13 jul 2014 - DS uit Waregem
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Soléal ****+ van Ponant met vaarroute Middellandse Zee in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zeer mooi klein schip. Prachtige suites ,echter zeer kleine badkamer. Volgens ons ideale boot om naar koude gebieden te varen.Onvoldoende zetels rond het zwembad , bovendien ligt zwembad naast het restaurant, dit vinden we iets minder. Ontbijt slechts tot 9 u 30, vrij vroeg tijdens de vakantie . Zeer beperkte menukaart 's avonds, wel lekker , buffet ook met weinig variatie. Inderdaad niet te vergelijken met Seabourn . Al bij al goed maar toch verschillend.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100
Een belevenis ondanks het mindere weer !!   
Don 26 jun 2014 - KL uit Leuven
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Soléal ****+ van Ponant met vaarroute Middellandse Zee in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Recente boot met een zeer mooi interieur en super vriendelijke verwelkoming en bediening !!!!!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100
Perfectie.    
Don 5 jun 2014 - DP uit Waasmunster
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Soléal ****+ van Ponant met vaarroute Middellandse Zee in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Fantastisch schip, prachtige bestemming, rustige & relaxen sfeer, ongedwongen doch klassevol, privacy voor wie wenst… ABSOLUTE AANRADER!
  Een persoonlijke tip

Ideaal voor koppels van alle leeftijden, zonder kinderen...
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100
Zuid-Amerika reis november 2013   
Zat 30 nov 2013 - SS uit Maarkedal
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de Le Boréal ****+ van Ponant met vaarroute Zuid-Amerika in de maand oktober en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Cruise Plus gaf ons geen advies ivm met weersomstandigheden, zodoende teveel zomerkledij bij en te weinig voor de koude.. Jammer dat de doorvaart van het Panama Kanaal 's nachts gebeurde, wat niet zo vermeld was.Ondanks compensatie van 2 uitstappen : niet goed te maken !! Vlg Cruise plus was er geen cabine "bakboord" beschikbaar voor de ganse cruise en moesten we 2 keer van cabine verhuizen in een cruise van 4 weken ! ER WAS PLAATS TE OVER !!!! Zodus een cabine gekregen voor ganse duur van reis en dit dan nog op deck 6. Le Ponant is wel goed, maar haalt niet het niveau van Seabourn of Silversea; eerder een gezellig, joviaal schip, met lekker eten, goede shows maar dit alles met "de franse slag".
  Een persoonlijke tip

Graag een schip met "all in" dat voorkomt veel kritiek van mensen die de drankjes toch veel te duur vonden aan boord van Le Boréal.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 70 / 100
Culturele cruise langs de Zwarte Zee   
Don 8 aug 2013 - VM uit Sint-niklaas
  Wij waren met Jempi Reizen aan boord van de L'Austral ****+ van Ponant met vaarroute Middellandse Zee in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Gezellige ambiance van een groot yacht met 153 gasten van verschillende nationaliteiten.
  Een persoonlijke tip

Gebrek aan onderhoud buitenramen op laag 2 en laag 6 van de restaurants (konden gereinigd worden tijdens een stop in een haven)
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Jempi Reizen
Schip   Service
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 94 / 100
 

© 2021 - Jemp Cruises, Slagmanstraat 23 te 9080 Lochristi - Tel. 09-395.06.06 - lochristi@cruiseplus.be