Welkom op de cruiseblog site van Reisbureau White Sun. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (107)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
 
Seabourn neemt afscheid van de Odyssey
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 jan '24
Seabourn neemt na de zomer afscheid van de Seabourn Odyssey. Het schip kwam in juni 2009 in de vaart, gevolgd een jaar later door de Seabourn Sojourn en in 2011 door het derde zusterschip Seabourn Quest. Odyssey was bij haar lancering het eerste nieuwe schip voor Seabourn in meer dan tien jaar. De lancering luidde een succesvolle serie in die later werd verdergezet met de iets grotere Seabourn Encore en Seabourn Ovation. Odyssey biedt plaats aan 450 passagiers, verdeeld over 229 suites. Ze werd begin 2023 verkocht aan de Japanse scheepvaartgroep Mitsui O.S.K. Lines (MOL) die haar in september van dit jaar in ontvangst neemt. Vooraleer het zover is, verzorgt het geliefde luxeschip nog een uitgebreid zomerseizoen in Alaska.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Holland America Line viert 75 jaar Alaska
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
6 feb '22
Holland America Line viert deze zomer de 75ste verjaardag van haar Alaska-verkenning. Dat is langer dan eender welke andere cruisemaatschappij. Doorheen de decennia heeft de cruiserederij haar kennis gecultiveerd om perfect gemaakte Alaska-avonturen te creëren. Met deze diepgaande kennis is het volgens de maatschappij geen verrassing dat experts en reiskantoren HAL de nummer één cruisemaatschappij in Alaska hebben genoemd. Deze zomer bieden Eurodam, Westerdam, Zuiderdam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam en Noordam retourcruises aan vanuit Seattle en Vancouver en eenrichtingsreizen tussen Whittier en Vancouver. Elke Alaska-cruise bezoekt een of meer gletsjerbestemmingen zoals Glacier Bay National Park, College Fjord, Hubbard Glacier en Tracy Arm.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ketchikan: kleurrijke houten huizen, houthakkers en zalm
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 aug '20
Alaska belooft in 2021 een van de topcruisebestemmingen te worden. Door de Covid 19-pandemie hebben de cruiserederijen dit jaar alle afvaarten in Alaska moeten schrappen. Iedereen kijkt dan ook uit naar volgende zomer. Vroeg boeken is de boodschap indien u in 2021 de grootste staat van de VS wil bezoeken. Een van de populaire aanloophavens op een cruise door Alaska is Ketchikan, bekend om zijn zalm, idyllische landschappen en rijke indianencultuur. Een voorsmaakje.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Vancouver: totempalen, walvissen en veel natuur
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 aug '20
Vancouver is een van de uitvalsbases voor een cruise naar Alaska, maar neem zeker de tijd om deze Canadese stad in de provincie Brits-Columbia te ontdekken. Deze levende plaats verleidt met kleurrijke wijken, een culturele diversiteit en een indrukwekkende omgeving met regenwouden en ruige kusten. Een wandeling door de stad leidt u langs meerdere districten met elk een eigen karakter. Slenter rond in Chinatown en ontdek waarom de stad ook wel eens ‘Hongcouver’ wordt genoemd, herleef de hoogdagen van de Canadian Pacific Railway in Gastown en maak kennis met de indianencultuur in Stanley Park.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Seabourn na 15 jaar terug naar Alaska
Geschreven door
5 mar '17
Seabourn keert na een afwezigheid van 15 jaar deze zomer terug naar Alaska. De luxerederij stelt er van juni tot september een reeks cruises van 11, 12 en 14 nachten voor met de Seabourn Sojourn vanuit Vancouver en Anchorage (Seward). Bovendien is het mogelijk twee cruises te combineren tot een reis van 25 nachten. Gasten mogen zich op deze afvaarten niet alleen verwachten aan spectaculaire landschappen, maar krijgen eveneens tal van nieuwe optionele landexcursies voorgeschoteld in The Last Frontier.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 2 (6 blogartikels)
 
  © 2024 - Reisbureau White Sun,Stationsstraat 56 bus 1 te 3620 Lanaken - Tel. 089-71.33.91 - lanaken@cruiseplus.be