Is een schip voortdurend op zee ?
     
    Gewoonlijk wordt er alleen s avonds en s nachts gevaren zodat u overdag alle tijd hebt om de plaatsen te verkennen waar het schip aanlegt of voor anker gaat. Indien u wenst kunt u deelnemen aan begeleide excursies die georganiseerd worden door de rederij (extra te betalen), maar u kunt ook opteren om op eigen houtje op pad te gaan. Eens het schip aangemeerd of voor anker ligt en vrijgegeven werd door de plaatselijke autoriteiten kunt u zo vaak van boord gaan als u wenst. Houd er echter rekening mee dat u ten laatste een half uur voor vertrek terug aan boord dient te zijn.

Veel rederijen lassen n of meer zeedagen in om grotere afstanden te overbruggen of om de passagiers de gelegenheid te geven optimaal te genieten van het leven aan boord. De nieuwste generatie megaschepen wordt meer en meer gekozen omwille van het schip op zich dan omwille van het vaargebied en/of de bezochte bestemmingen. Tijdens een cruise aan boord van dergelijke schepen wordt bewust tijd op zee ingelast om de passagiers de kans te geven het schip te ontdekken.

Hoe u uw dagen op zee doorbrengt kiest u zelf. Cruiseschepen zijn uitgerust met allerlei faciliteiten waarvan u gebruik kan maken en er wordt tevens een aantal activiteiten voorzien waaraan u kunt deelnemen maar u kunt ook opteren om helemaal niets te doen en gewoon te genieten van de zon of een goed boek. Zeker de meest recente schepen van meer dan 100.000 ton bieden ongekende faciliteiten.
 
 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683