Ben ik bereikbaar aan boord ?
     
    Tegenwoordig zijn bijna alle cruiseschepen zijn uitgerust met één of meer internetcafés waar u tegen betaling gebruik kan maken van de internetverbinding om op het World Wide Web te surfen of uw emails te raadplegen. Een aantal schepen is ook voorzien van “wireless hotspots” zodat u uw eigen laptop kunt gebruiken aan boord. Aan boord van sommige schepen is er zelfs een internetaansluiting in de hut. De prijs van de internetverbinding varieert van rederij tot rederij en kan hoog oplopen. Surfen op het World Wide Web en emails raadplegen kan ook in een internetcafé aan land.

Aan boord van de meeste cruiseschepen bent u bereikbaar per GSM zolang het schip zich binnen het bereik van de GSM-masten aan land bevindt. Een aantal schepen is uitgerust met een eigen GSM-netwerk waardoor uw GSM ook op zee werkt. Bepaalde landen zoals o.a. Frans Polynesië hebben een eigen GSM-netwerk dat niet toegankelijk is voor andere gebruikers. Voor de Verenigde Staten hebt u triband-GSM nodig omdat daar een andere bandbreedte gehanteerd wordt dan in Europa. In Zuid-Amerika wordt dan weer een heel ander systeem gehanteerd. Informeer voor vertrek bij uw GSM-provider of uw toestel geschikt is voor de regio waarin u gaat varen.

De hutten aan boord van de meeste schepen zijn uitgerust met een “direct-dial” telefoontoestel dat een rechtstreekse verbinding tussen u en de thuisblijvers of omgekeerd toelaat. De verbinding verloopt via satelliet en is bijzonder duur. U belt uw vrienden en/of familie dus best als u aan land bent. In geval van nood kan uw familie het schip bereiken via de telefoon of de fax in het commandocentrum.
 
 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683