Hoe voorkom ik zeeziekte ?
     
    Zeeziekte bestaat bijna net zolang als de mensheid en wordt veroorzaakt door het evenwichtsorgaan. De ene persoon is hier gevoeliger aan dan de andere. Vooral vooroordelen en de onterechte vergelijkingen met de voormalige overtocht van Zeebrugge naar Hull hebben een negatieve invloed. De meeste cruiseschepen zijn uitgerust met stabilisatoren die de hinderlijke deining van het schip tegengaan. Hedendaagse cruiseschepen lijken in niets op de ferryschepen van weleer. Ze zijn opvallend stabieler, ook bij zwaar weer op volle zee. Cruiseschepen varen uitsluitend tijdens de beste periodes van het jaar in bepaalde regio’s en kunnen hun vaarroute gemakkelijk aanpassen aan de weersomstandigheden. Mocht u toch bang zijn dat u tijdens uw cruisevakantie overvallen wordt door zeeziekte dan geven we u graag enkele tips om dit te voorkomen.

- Blijf zoveel mogelijk aan dek en houd oogcontact met de horizon.
- Zoek een centrale plek waar u de deining het minst voelt.
- Probeer uw gedachten zoveel mogelijk af te leiden door actief bezig te zijn.
- Eet en drink normaal. Mocht dat niet lukken, beperk u dan tot een appel en wat water.

Als u deze eenvoudige vuistregels in acht neemt kan het niet misgaan. Mocht u toch ernstig zeeziek worden, raadpleeg dan de dokter aan boord, zodat hij/zij u de nodige medicijnen kan toedienen.
 
 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683