Welke kleding neem ik mee ?
     
    OVERDAG AAN BOORD

Comfortabele vrijetijdskleding die aangepast is aan de weersomstandigheden in de regio volstaat. Aan dek zijn schoenen met rubberen zolen aangewezen. Zwemkledij, zonnecrème met hoge beschermingsfactor, een zonnebril, een hoofddeksel en een lichte, winddichte jas zijn onontbeerlijk. Alle schepen zijn uitgerust met airconditioning. In sommige regio’s is het erg heet en kan het verschil tussen de buiten- en de binnentemperatuur tamelijk groot zijn. U neemt dus best een sjaal mee om te vermijden dat u kou vat. Omdat zwemkledij niet toegestaan is in het restaurant kan een sjaal ook hier soelaas bieden.

OVERDAG AAN LAND

Ook hier volstaat comfortabele vrijetijdskleding die aangepast is aan de weersomstandigheden in de regio. Tijdens excursies draagt u best stevige maar comfortabele stapschoenen. In de diverse landen gelden diverse gebruiken. Om kerken, kathedralen en tempels te bezoeken dient u schouders en knieën te bedekken. In bepaalde oorden is het niet gebruikelijk om bvb in monokini aan het strand te liggen of om schaars gekleed rond te lopen.

’S AVONDS AAN BOORD

Vanaf 18u00 geldt een bepaald kledingvoorschrift aan boord. In het dagprogramma, dat dagelijks in uw hut afgeleverd wordt, staat het kledingvoorschrift voor de volgende avond vermeld. Aan boord van een cruiseschip onderscheiden we 3 verschillende “dress codes” : casual, informal en formal. Tijdens formele avonden dragen heren best een donker pak of smoking en dames een galajurk of cocktailjurk. Tijdens informele avonden gaat het er wat losser aan toe en volstaat voor heren meestal een maatpak of een sportief jesje met das en voor de dames een broekpak , een jurk of een rok met blouse. Tijdens de overige avonden is stadskledij aangewezen en hoeven heren geen das te dragen. Het aantal formele avonden verschilt van rederij tot rederij en hangt af van de lengte van de cruise. Tijdens een 8-daagse cruise zijn er meestal 2 formele, 2 informele en 3 casual avonden voorzien.
 
 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683