Welke hut kies ik ?
     
    Of u best een binnenhut of een buitenhut neemt hangt af van uw persoonlijke wensen. Een binnenhut is niet minderwaardig aan een buitenhut. Het grote verschil is dat u in een binnenhut geen daglicht hebt en in een buitenhut wel. Indien u gewend bent met de gordijnen dicht en neergelaten rolluiken te slapen kunt u best een binnenhut nemen. Als u daglicht op prijs stelt neemt u beter een buitenhut. Buitenhutten hebben patrijspoorten of panoramische ramen. Deze kunnen echter niet geopend worden. Buitenhutten met patrijspoorten liggen meestal op de onderste dekken terwijl buitenhutten met panoramische ramen iets hoger gelegen zijn. Behalve binnen- en buitenhutten hebben de meeste schepen ook hutten met balkon die vaak ingedeeld worden in gewone buitenhutten met balkon, minisuites en suites. Als u frisse lucht op prijs stelt neemt u best een buitenhut met balkon. Als u erg gesteld bent op ruimte, dan is een minisuite of een suite eerder iets voor u.

De ervaring leert dat een buitenhut door de inval van natuurlijk licht - groter lijkt dan een binnenhut, ook al is er geen verschil in oppervlakte. De ervaring leert ons echter ook dat u beter een binnenhut neemt op een 4- 5-sterrenschip dan een suite op een 3-sterrenschip. Uw hut is immers vooral bedoeld om in te slapen. Aan boord van cruiseschepen is zoveel te doen en tijdens een cruise zijn er zoveel mooie dingen te bezichtigen aan land dat u bijzonder weinig tijd zult hebben om in uw hut door te brengen (tenzij u de hele wereld al gezien hebt natuurlijk en alleen nog op cruise gaat om te genieten van het bubbelbad op het terras van de meest luxueuze suite aan boord).
 
 
 
  © 2020 - Reizen De Cauwer, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683