Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (107)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
Droom nu, Reis later naar de mooie Blauwe Donau . . .
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
21 apr '20
 
Uit ons kot komen zit er voorlopig nog niet in, maar niets houdt u tegen om al te dromen van de bestemmingen die u kunt selecteren voor de eerste – en laat ons eerlijk zijn, welverdiende – cruise na de lock-down waarin iedereen zich nu bevindt. Misschien is een herfstcruise dichtbij wel een goed idee, zoals een riviercruise op de Donau. Het combineert exclusiviteit, ontspanning en cultuur én je bent vlakbij, dus snel weer thuis als dat nodig is.
 
 
 
 
 
In 1866 kreeg Johann Strauss van de Wiener Männergesangverein de opdracht om een wals te schrijven en de componist liet zich hiervoor inspireren door de rivier die door de Oostenrijkste hoofdstad stroomt: de Donau. Het is niet moeilijk om lyrisch te zijn over der schönen blauen Donau, langswaar je steden vindt met een typische grandeur als Passau, Linz, Wenen, Bratislava, Budapest en vele andere, tot aan de Zwarte Zee. De Donau doorkruist een prachtig groen landschap met heuvels, kastelen, archeologische vindplaatsen, pittoreske dorpen en culinaire specialiteiten.
 
 
Als we stroomopwaarts beginnen, is Passau een eerste hoogtepunt. Hier komen de Inn, Ilz en Donau samen; niet te verwonderen dus, dat er 2.000 jaar geleden al gemeenschappen werden gesticht. Passau is heerlijk om te ontdekken: het is geweldig om door de oude Beierse stad te kuieren zonder verloren te lopen, want daarvoor is het te klein. Stap ook even de Dom binnen, waar dagelijks op het orgel wordt gespeeld – het grootste ter wereld met bijna 18.000 pijpen.
 
 
Na zowat 20 km meanderen, stroomt de Donau rustig Oostenrijk binnen en een van de eerste steden die wordt aangedaan op de meeste cruises, is Linz. Hier krijgt u het gevoel dat de tijd is stil blijven staan – statige huizen, grote pleinen, paleizen en kastelen en hier en daar zelfs nog resten van Romeinse bouwwerken. Wie hier dineert, moet beslist Kaiserschmarrn proberen als nagerecht!
 
 
Op weg naar Wenen kom je langs de stad Melk, waar het beroemde Benedictijnenklooster staat dat Umberto Eco inspireerde voor zijn roman “In de Naam van de Roos”. In Melk kan je prachtige foto’s nemen van de Donau, kastelen, wijngaarden, Romeinse resten en heel erg veel prachtige vergezichten. Van hieruit is het nog een paar uur varen tot in Wenen, waar heel wat te beleven valt, maar dat vertellen we in onze volgende blog!
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Cruise Plus, Grote Markt 72 te 9100 Sint-Niklaas - Tel. 03-780.76.60 - info@cruiseplus.be - vergunning Cat. A 1683