Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (32)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Ontdek het wondermooie Galapagos Galapagos, het einde van de wereld… of toch niet
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
13 jul '16
 
Zowel Silversea als Celebrity Cruises verhogen volgend voorjaar hun aanbod op de Galapagos. Deze eilandengroep ten westen van Ecuador vormt een van de meest schilderachtige en unieke cruisebestemmingen. De afgelegen archipel in de Stille Oceaan ligt tevens aan de basis van de evolutietheorie van Charles Darwin, de Britse wetenschapper die de eilanden in het midden van de 19de eeuw bezocht met het schip de Beagle. Door de afgelegen ligging van de eilanden zijn heel wat dieren er onafhankelijk van hun soortgenoten op het vasteland gaan evolueren. Tijdens een cruise naar het Galapagos National Park maakt u bijgevolg kennis met planten- en dierensoorten die nergens anders in de wereld voorkomen.
 
 
 
 
 
Celebrity Cruises was twaalf jaar geleden de eerste grote rederij die de Galapagoseilanden op permanente basis in haar programma opnam. Het megayacht Celebrity Xpedition voor 100 gasten is er dan ook een vertrouwd beeld. De maatschappij kondigde onlangs aan dat ze haar vloot in maart 2017 uitbreidt met de Celebrity Xploration, een catamaran met acht luxekajuiten en de Celebrity Xperience die over 24 stijlvolle hutten beschikt. De rederij investeert de volgende maanden meerdere miljoenen euro’s in een upgrade van beide yachts om ze in lijn te brengen met Celebrity’s Modern Luxury-concept.
 
 
De drie schepen zullen vanaf volgend voorjaar samen zes vaarroutes voorstellen en meer dan 30 havens op 15 eilanden aanlopen. Het aanbod omvat cruises van zeven tot vijftien nachten. Celebrity Cruises stelt in de Galapagos een all-informule voor met dranken, maaltijden, logies, excursies, snorkelmateriaal en wetsuits. Alle uitstappen worden begeleid door hoogopgeleide natuurkundigen. De keuken serveert verse streekgerechten met vis en schaaldieren, bereid door Celebrity’s Michelin-chefs.
 
 
Ook Silversea Cruises stelt al enkele jaren de Galapagos voor. De specialist in luxe-expeditiereizen breidt haar aanbod vanaf 25 maart 2017 uit. Daarbij zal de Silver Galapagos met een capaciteit van 100 passagiers voortaan twee routes alterneren. Het schip vertrekt elke zaterdag vanuit San Cristobal. Zoals op alle Silversea-schepen genieten de gasten aan boord van een all-informule, attentieve butlers, een gourmetkeuken en gratis wifi. Ook de landexcursies zitten in de prijs van de cruise begrepen en worden begeleid door een ervaren expeditieteam, gecertificeerd door de Galapagos National Park Service.
 
 
De Galaposeilanden liggen niet bij de deur en de reis naar Zuid-Amerika omvat opeenvolgende vluchten. Daarom maken de meeste Europeanen van de gelegenheid gebruik om nog meer van dat continent te ontdekken. Alle afvaarten kunnen voor of na de cruise gecombineerd worden met een verblijf op de Galapagoseilanden of een landreis naar Lima, Quito en Cuzco met onder meer de heilige vallei van de Inca’s in de Peruaanse Andes en de legendarische ruïnes van Machu Picchu. Neem contact op met Cruise Plus of ATC Cruises voor meer details over de landtours en de vluchten
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be