Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (17)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (14)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (13)
Silversea Cruises (28)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (99)
Expeditiecruises (11)
Havens - aanlegplaatsen (79)
Nieuwe Schepen (68)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
De Caraiben zijn opnieuw OPEN
Geschreven door
8 dec '17
 
Onder de titel ‘The Caribbean is Open’ lanceerde de Florida-Caribbean Cruise Association in samenwerking met de cruiserederijen een promotiecampagne en website (caribbeanisopen.com) om de regio opnieuw op de kaart te zetten. Na de verwoestende doortocht van de orkanen Irma en Maria zijn heel wat vakantiegangers geneigd een cruise in de Caraïben uit te stellen. Daar is helemaal geen reden toe. Het Caraïbisch gebied wacht om ontdekt te worden.
 
 
 
 


De cruiserederijen bezoeken in de Caraïben zo’n 50-tal havens. Daarvan zijn er maar enkele die tijdens de septemberstormen schade hebben opgelopen. Gasten die de voorbije weken hebben gecruiset in de Westelijke Caraïben, de Zuidelijke Caraïben of de ABC-eilanden hebben van het orkaangeweld helemaal niks gemerkt. Maar ook de eilanden die wel schade hebben geleden, herpakken zich snel. Belangrijk is daarbij dat de cruiserederijen hun vaarschema’s hebben aangepast en de schepen alleen eilanden bezoeken die aantrekkelijk zijn en voldoende excursiemogelijkheden aanbieden.Sinds eind november meren al opnieuw schepen aan in de Amerikaanse Maagdeneilanden (St. Croix, St. John en St. Thomas), St. Barts, St. Kitts en San Juan. Vanaf december bezoeken ook de eerste schepen terug Sint Maarten/Saint Martin, het eiland dat heel hard werd getroffen door de orkanen. Volgens de toeristische verantwoordelijken zijn de stranden helemaal opgekuist en kunnen 80 procent van de waterexcursies en 60 procent van de landexcursies worden geboekt. In de haven van Philipsburg was eind november echter maar één aanmeerplaats beschikbaar. Het zal nog duren tot eind januari of begin februari 2018 vooraleer de zes aanmeerplaatsen weer operationeel zijn. Op dat ogenblik is dan alleen nog de terugkeer naar Dominica en Barbuda onduidelijk, twee eilanden die de cruiseschepen maar beperkt bezoeken.Meer nog, de eilanden die getroffen zijn door het orkaangeweld, komen sterker dan ooit terug. Een mooi voorbeeld is St. Maarten waar eind november het Rockland Estate de deuren opende. Het nieuwe ecopark omvat onder meer ’s werelds steilste zipline en stoeltjesliften die de gasten tot op de hoogste heuvels brengen. Van daaruit hebben ze een fantastisch zicht op St. Maarten en de omliggende eilanden waaronder Saba, St. Eustatius, St. Barts en Anguilla. Volgens het havenbestuur van St. Maarten wordt Rockland Estate een van de grote attracties op het eiland.De Caraïben zijn het eerste cruisegebied in de wereld. Voor heel wat eilanden is het (cruise)toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De Florida-Caribbean Cruise Association berekende dat de cruises in het gebied goed zijn voor bijna 55.000 jobs en een jaarlijkse economische omzet van meer dan 2 miljard euro. Doordat sommige vakantiegangers onterecht denken dat een cruise in de Caraïben op dit ogenblik minder aantrekkelijk is, zijn er her en der wel promoties te vinden. Een reden te meer dus om begin 2018 naar de Caraïben te reizen. Bovendien zijn de eerste maanden van het jaar de beste periode om deze zonzekere winterbestemming te bezoeken. 
 
 
 

 
 
  © 2023 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be