Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (107)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
Hapag-Lloyd Cruises vaart deze winter door ScandinaviŽ
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 jun '24
 
Hapag-Lloyd Cruises heeft haar wintercruises 2024-2025 grondig herschikt. Het goede nieuws is alvast dat de Hanseatic inspiration Antarctica ruilt voor het noorden van ScandinaviŽ. Het kleine expeditieschip van de luxerederij verzorgt vanuit Duitsland deze winter twaalf afvaarten naar het noorderlicht en de winterse pret in Lapland. Hanseatic nature en Hanseatic inspiration blijven vaarschemaís aanbieden in Antarctica. De luxeschepen Europa en Europa 2 hebben naar aanleiding van de geopolitieke situatie in de Rode Zee hun vaarschemaís aangepast en leggen de klemtoon nu op de CaraÔben, de Canarische Eilanden en Zuid-Afrika.
 
 
 
 
 
Alles samen staan deze winter twaalf nieuwe reizen in Noord-Europa op het programma, waarvan zes noorderlichtavonturen van en naar Hamburg over de Noorse eilanden en fjorden met stops in onder meer Bergen, de Noordkaap, de Lofoten en de Geirangerfjord. Met wat geluk krijgen gasten de kans om het spectaculaire noorderlicht te zien, dat vanwege de zonnecyclus van 2024 bijzonder vaak en intens kan verschijnen, vooral vanaf de vele open dekken op het schip. Er is ook een korte trip naar de Oostzee in de aanloop naar Kerstmis vanuit Hamburg naar Kiel via Denemarken, Zweden en Polen. Wie zichzelf met Kerstmis wil trakteren op iets bijzonders, kan inschepen voor een Lapland Kerstavontuur met oudejaarsavond in Stockholm. Deze Ďreis voor jonge ontdekkingsreizigersí is ook gericht op gezinnen met kinderen.
 
 
Twee winteravonturen vanuit Hamburg naar Zweeds en Fins Lapland vormen een aanvulling op de reizen naar het noorden van ScandinaviŽ. In de winter van 2021-2022 verkende de Hanseatic spirit voor het eerst de Botnische Golf en de Noorse Zee die in die tijd van het jaar nog onontdekt waren. De premiŤre was een groot succes. Sindsdien genieten deze reizen een grote populariteit. De formule wordt op vraag van de klanten volgende winter verdergezet. Gasten ervaren het zee-ijs van de Oostzee en het besneeuwde en eenzame landschap tijdens onder meer langlauftochten, sneeuwschoenwandelingen en sledetochten met huskyís of rendieren. De route wordt volgens Hapag-Lloyd Cruises in de winter door geen enkele andere cruisemaatschappij in deze vorm aangeboden en vormt een aantrekkelijk alternatief voor langeafstandsreizen in de Europese winter.
 
 
De Europa 2 omzeilt dit najaar de Rode Zee op haar herpositionering naar AustraliŽ/Nieuw-Zeeland. Dat resulteert in oktober in nieuwe nonstop-routes door de Middellandse Zee, langs de Afrikaanse westkust en over de Indische Oceaan. Deze afvaarten zonder tussenstops zijn ideaal voor wie van het varen en de voorzieningen van het schip wil genieten. Geniet vijf dagen lang van de herfstwarmte tussen Athene (Piraeus) en Tenerife, onthaast tijdens een luxueuze oceaanreis tussen de Canarische Eilanden en Zuid-Afrika of steek in 17 dagen de Indische Oceaan over vanuit Kaapstad via Port Louis (Mauritius) naar Bali. Onderweg kan je aan boord van de Europa 2 heerlijk genieten van gastronomische diners, je laten verwennen in de Ocean Spa & Fitness of waarom niet jouw golfslag oefenen op de modernste golfsimulatoren?
 
 
De Europa zal dit najaar zelfs zeven nieuwe routes voorstellen in de Middellandse Zee. Deze zijn ideaal om buiten het vakantieseizoen en toeristenstromen te genieten van de vele culturele bezienswaardigheden. Voor de adventstijd en de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar is er een bijzondere combinatie van twee opeenvolgende trans-Atlantische reizen tussen Lissabon en Miami beschikbaar. Voor het eerst ervaren gasten van Hapag-Lloyd Cruises de advent in de CaraÔben en Kerst in KaapverdiŽ voordat ze oudejaarsavond vieren op Madeira en op een ontspannen manier terugreizen naar het Europese continent. Het is eveneens mogelijk op 24 november in te schepen voor een 20-daagse overtocht van Lissabon via de Canarische Eilanden, KaapverdiŽ en de CaraÔben naar Miami of op 14 december een gelijkaardige reis te maken in omgekeerde richting met andere aanloophavens richting Europa. Op 3 januari vat de Europa vervolgens haar herpositionering aan naar Mauritius, via de Canarische Eilanden en Zuid-Afrika.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be