Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (107)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
Scenic Eclipse stelt deze zomer unieke cruises voor in Arctisch gebied
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 mei '24
 
Zoek je nog reisinspiratie voor deze zomer, dan heeft Scenic Luxury Cruises bijzondere aanbiedingen voor Noorwegen, IJsland en Groenland. De Scenic Eclipse zou de volgende maanden oorspronkelijk het Russisch Arctisch gebied bezoeken. Door de geopolitieke situaties moest de rederij haar vaarschema aanpassen en nieuwe routes in Noord-Europa uitwerken. Blikvanger is een achttiendaagse retourreis Tromsø met vertrek op 25 juni aanstaande. De cruise start boven de poolcirkel. Na een ontdekking van het meest noordelijke punt van Europa zet Scenic Eclipse koers naar IJsland voor een zesdaagse rondreis in expeditiestijl. Het discovery yacht steekt daarna de Noordzee opnieuw over richting Geiranger en volgt de volledige Noorse kust via de Lofoten naar Tromsø. Voor wie niet de mogelijkheid heeft de volledige reis te maken, heeft Scenic dit eenmalige vaarschema opgesplitst in twee segmenten.
 
 
 
 
 
De eerste deelreis van tien dagen start op 25 juni in Tromsø richting de Noordkaap en Skarsvåg helemaal in het noorden van Noorwegen. Eind juni is het ideale tijdstip om deze regio te bezoeken en voluit van de middernachtzon te genieten. Scenic Eclipse maakt daarna rechtsomkeer richting Harstad (met overnachting) en vaart dan naar Seyðisfjörður in IJsland, gevolgd door Grimsey Island en Husavik, de ideale locatie om walvissen te spotten. De volgende etappe is Dynjandi, de uitvalsbasis voor de Fjallfoss. Hier speelt Scenic Eclipse haar troeven uit. Kay Sion, Head of Sales Continental Europe: “Dit is een van de meest gefotografeerde watervallen van IJsland. Het grote voordeel van een schip als Scenic Eclipse is dat we de fjord kunnen binnenvaren. Daar zetten we de Zodiacs in en brengen de gasten aan land vlakbij de watervallen. Dit staat garant voor een uniek moment.” Daarna zet het discovery yacht zijn rondvaart verder tot in Reykjavik, het eindpunt van dit deeltraject. Op de reis kunnen gasten zich onderdompelen in de kenmerkende culturen en verbazingwekkende vergezichten van lavavelden en warmwaterbronnen tot prachtige watervallen en fjorden aan boord van het ultraluxe jacht.
 
 
Het tweede deeltraject van negen dagen start op 4 juli in de IJslandse hoofdstad met als eerste stop het eiland Heimaey waar tijdens de zomer tot 8 miljoen papegaaiduikers verblijven. De Westman-eilanden bevinden zich in een van de meest bekende vulkanische gebieden ter wereld en vormen tevens de visserijhoofdstad van IJsland. Op de excursies krijgen de gasten dan ook een mooi beeld van wat IJsland te bieden heeft. Vanuit Heimaey vaart Scenic Eclipse terug naar de Noorse kust met tussenstops in de UNESCO-werelderfgoedfjord Geiranger, Kristiansand en de Lofoten waar het schip twee dagen blijft en gasten kunnen kennismaken met de dorpen en prachtige landschappen, vooraleer de reis midden juli te beëindigen in Tromsø. Onderweg kunnen de passagiers zich aansluiten bij experts tijdens boeiende lezingen om meer te leren over de lokale cultuur, geschiedenis, geografie en dieren in het wild. Ze kunnen deelnemen aan de Scenic Freechoice-excursies en zich door deze betoverende bestemmingen laten leiden, of eenvoudigweg op eigen tempo wandelen langs de winkels, musea en cafés.
 
 
Wie zich meer aangetrokken voelt tot expedities, kan op 23 augustus inschepen voor een vijftiendaagse Greenland Explorer. Die vertrekt in Reykjavik en eindigt in Kangerlussuaq. Het goeie nieuws is dat de vlucht vanuit Groenland tot Kopenhagen mee in het pakket zit en je op die manier vlot kan terugvliegen. Het vaarschema in Groenland bevat zowel de indrukwekkende fjordencomplexen aan de oostkust als de bewoonde gebieden aan de westkust van het eiland. Voor zij die het Canadese gedeelte van het Arctisch gebied willen verkennen, er de optie om op 17 september vanuit Kangerlussuaq noordelijk te varen door de Diskobaai en vervolgens de Baffinbaai over te steken naar Pond Inlet en Isabella Bay. Het schip vaart in Canada via Akpatok Island, Battle Harbour, Corner Brook en Louisbourg zuidwaarts tot Halifax. Onderweg leer je de meeslepende ontdekkingsgeschiedenis van het Canadese noordpoolgebied kennen, de thuisbasis van een schat aan dieren in het wild en ruige, ongerepte landschappen.
 
 
Scenic Eclipse en haar zusterschip Scenic Eclipse II zijn bijzondere discovery yachts die de troeven van een luxecruise en een expeditieschip samenbrengen. Ze bieden plaats aan 228 gasten die allemaal verblijven in balkonsuites met butlerservice. De reizigers genieten aan boord onder meer van tien eetgelegenheden, een uitgebreid wellnesscentrum, een theater waar ook presentaties plaatsvinden en ruime buitendekken, perfect om de natuur te aanschouwen. Het Discovery Team staat in voor de excursies en Zodiactochten. De rederij stelt een zeer complete all-in voor met inbegrip van alle maaltijden, premiumdranken, minibar, wifi, fooien en uitstappen. Scenic Eclipse beschikt verder over twee helikopters en een duikboot die garant staan voor bijzondere belevingen. Deze uitstappen maken evenwel geen deel uit van de all-in formule en zijn bijgevolg extra te betalen.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be