Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Regent lanceert cruises met overnachting in elke aanloophaven
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 feb '24
 
Regent Seven Seas Cruises kondigt voor dit en volgend jaar zes Immersive Overnights-cruises aan. Op deze reizen doorheen Europa en Azië zullen de schepen van de luxerederij in elke aanloophaven overnachten. Reizigers krijgen op die manier de mogelijkheid om deze geliefde bestemmingen nog beter te verkennen. Regent pakt bovendien uit met speciale avondexcursies waarbij de gasten onder meer genieten van bijzondere bezoeken of gastronomische diners. Deze cruises met overnachting in elke haven die wordt aangedaan zijn een primeur voor de industrie.
 
 
 
 
 
Deze reizen aan boord van vier van de zes schepen zijn inclusief speciale ervaringen aan wal die zijn samengesteld om van elke overnachting een onvergetelijk onderdeel van de reis te maken. Bestemmingen in de Immersive Overnights-collectie zijn het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa en Azië. “Regent’s geschiedenis van innovatie is wat ons tot marktleiders in ultraluxe cruisen heeft gemaakt en we streven er voortdurend naar om de onovertroffen Regent-ervaring voor onze gasten te verbeteren”, zegt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Onze Immersive Overnights-collectie met een overnachting in elke haven zal de manier waarop reizigers cruisen veranderen.” Deze overnachtingservaringen geven hen een uitgebreide onderdompeling in een reeks van ongelooflijke wereldwijde bestemmingen van Incheon in Zuid-Korea tot Zadar in Kroatië en de Zweedse hoofdstad Stockholm.
 
 
Immersive Overnights laat luxe cruisereizigers een andere kant van fascinerende bestemmingen zien met 26 avondexcursies die speciaal voor Regent zijn gecreëerd. Enkele voorbeelden. In Noord-Europa staat een privé-avond in het koninklijke Waldemarsudde in Stockholm op het programma. Dit museum bevat een indrukwekkende verzameling werk van Zweedse kunstenaars, maar ook van Picasso, Rodin en Edvard Munch. Tussen Rome en Barcelona kunnen gasten genieten van een wijnproeverij en diner bij zonsondergang in het Toscaanse landgoed Villa Daniella. Tijdens nog een andere mediterrane cruise stelt de rederij een pianoconcert met Italiaanse klassiekers op de site van het Romeinse Circus Maximus voor, gevolgd door een lunch waarbij wijnen, geproduceerd op het Toscaanse landgoed van Andrea Bocelli’s familie, elke gang aanvullen. In Athene staat een diner in het met Michelin-ster bekroonde restaurant Varoulko met uitzicht op de haven van Mikrolimano op het programma. Volgens Regent is dit slechts een voorproefje van wat er nog gaat komen, met extra avondexcursies en unieke meerdaagse tours in Italië, Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Duitsland en Finland die binnenkort worden aangekondigd.
 
 
Naast de dag- en avondexcursies, waarvan vele inclusief zijn als onderdeel van Regent’s onbeperkte excursieprogramma, wacht gasten aan boord van de schepen een gastronomische keuken in de specialiteitenrestaurants en al fresco eetgelegenheden, heerlijke wijnen en sterke dranken. Regent Seven Seas Cruises is een referentie op het vlak van all-in vakanties. Gasten genieten op hun cruise van inbegrepen specialiteitenrestaurants, roomservice en alle dranken. Dat gaat van champagne, goede wijnen van kleinschalige huizen en premium cocktails tot specialiteitenkoffies. Verder zijn er onbeperkt excursies, snel en stabiel Starlink-internet en vanaf de Concierge Suites een hotelnacht vóór het inschepen en de transfer naar de vertrekhaven. Ook de fooien zijn inclusief net als de valet laundry. Dit is een nieuwe toevoeging waarbij het personeel de kleren wast, perst en vouwt. Gasten nemen met andere woorden op het einde van hun reis netjes gewassen en opgevouwen hemden, broeken of kleedjes mee die ze thuis meteen kunnen opbergen. Van luxe en verwennerij gesproken.
 
 
Met dit initiatief speelt Regent Seven Seas Cruises in op de trend waarbij cruisepassagiers meer tijd ter plaatse willen spenderen om zich te verdiepen in de bestemming, ongewone bezienswaardigheden ontdekken – vaak buiten de traditionele openingsuren – en meer van de regio kunnen zien of verder in het binnenland trekken. Niet onbelangrijk is het duurzaamheidsaspect van dergelijke vaarschema’s. Vanaf dit jaar moet de scheepvaart betalen voor de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Dergelijke regels golden eerder al voor de industrie en de luchtvaart. Het ligt dan ook voor de hand dat slow cruising en langere verblijven op de bestemmingen de volgende jaren eerder de norm dan een uitzondering zullen vormen.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be