Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (32)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Transatlantisch in stijl!
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
14 apr '15
 
Wanneer we u zouden vragen wat de meest tot de verbeelding sprekende zeereizen ooit zijn, welke zou u noemen? Misschien wel de bekendste van allemaal is de ontdekkingsreis die Christoffel Columbus maakte naar de Nieuwe Wereld. In de 4 eeuwen die op zijn reis volgden, maakten miljoenen mensen dezelfde grote overtocht, op zoek naar avontuur, rijkdom en een nieuw leven. De Atlantische Oceaan oversteken heeft iets mythisch... ook vandaag nog!
 
 
 
 


Er zijn tal van cruisemogelijkheden om de Atlantsche Oceaan over te steken, en het zijn telkens totaal verschillende ervaringen. We vertellen er u in deze blog graag meer over. De sfeer van de majestueuze schepen die met strak in het pak geklede heren en elegante dames zowat een eeuw geleden de klassieke reis van Europa naar New York maakten, wordt als geen ander ervaren bij Cunard.Cunard staat garant voor stijlvolle cruises waarbij de grandeur van weleer helemaal herleeft. Prachtige suites, adembenemende lounges en restaurants en sfeervolle avonden zorgen voor een onvergetelijke ervaring.Daarbij mogen natuurlijk de zonsopgangen vanop de achtersteven van het schip niet ontbreken; net zoals in de betere Hollywoodklassiekers.Op 22 juli vertrekt de Queen Mary 2 vanuit Southampton naar New York, waar de passagiers zich gedurende 5 dagen onderdompelen in de geneugten van the Big Apple alvorens de terugtocht naar Engeland aan te vatten.

Crossing the Ocean in een super yacht.Voor een overtocht met een hoog glamour-gehalte kunnen we u een super yacht van SeaDream Yacht Club aanraden. De prachtige schepen van deze rederij bieden plaats aan een zeer beperkt aantal passagiers, die in totale vrijheid genieten van een All-Inclusive bediening.De routes die SeaDream Yacht Club kiest voor haar transatlantische cruises is meestal aanzienlijk zuidelijker dan de klassieke vaarschema’s. Neem bijvoorbeeld de cruise die de SeaDream II – een 5-sterren luxe yacht – aanvat op 1 november vanuit Lissabon (foto boven). Om nadien via Funchal naar San Juan te navigeren.Funchal is de grootste stad op het Portugese eiland Madeira, dat bekend staat als het bloemeneiland. Het bijzondere aan SeaDream Yacht Club is dat haar bemanning in staat is om op elke wens van haar passagiers in te gaan. Heeft u zin om in Madeira naar de bloemen te gaan kijken? Geen probleem! Verse vis kopen op de markt om ’s avonds aan boord te eten? Het is maar een vraag.Stelt u zich even voor: onderweg van Funchal naar San Juan bevindt u zich in het midden van de Atlantische Oceaan, maar het is prachtig weer en u heeft zin om zich even te verfrissen. Eén vraag aan de kapitein en het schip laat het watersportplatform uit, zodat u een frisse duik kunt nemen of even met de jetski te keer kunt gaan.De eindbestemming van deze cruise, San Juan, wordt op 13 november bereikt. Deze stad in Puerto Rico heeft een rijke geschiedenis van meer dan 500 jaar oud, maar het is ook een mondaine stad waar de ene luxeshop naast de andere gevestigd is, van Ferragamo, Gucci tot Louis Vuitton.Zowel de oude stad als de shoppingwijk zijn meer dan moeite van het bezoeken waard, maar u mag beslist het eiland niet verlaten zonder de Bacardi rum te proeven die op het eiland gestookt wordt.

Magisch zeilen over de oceaan.Een derde en al even onvergetelijke manier om de oceaan over te steken is aan boord van een vier- of vijfmaster van Star Clippers. Het is misschien wel één van de meest authentieke manieren om naar America te varen: van zodra het schip de haven uitvaart en de zeilen bijzet, maakt u een reis terug in de tijd. Neem daarbij de onberispelijke service van de bemanning, voor wie geen enkele wens te veel is, en u bent op weg voor een droomreis.Op 5 november verlaat de Royal Clipper de kade van Lissabon met als bestemming Bridgetown. De Royal Clipper is het grootste schip van deze rederij en heeft 5 masten.De eerste haven die het indrukwekkende zeilschip aandoet is Casablanca. De stad is al van ver op zee te herkennen aan de Hassan II moskee, met haar monumentale minaret van 210 meter hoog, de hoogste in de wereld. De stad is heeft een prachtig historisch centrum dat het bezoeken meer dan waard is.De volgende stad waar de passagiers van de Royal Clipper aan wal gaan is Safi, één van de oudste steden in Marrocco. Vandaag is het een prachtige vissershaven, bekend omwille van de vele sardienen die er gevangen worden. De stad wordt gedomineerd door een goed bewaard fort dat door de Portugeerse heersers werd gebouwd in de 16e eeuw.Na een laatste tussenstop in Tenerife, zet de Royal Clipper koers naar Barbados, waar de eindbestemming de hoofdstad Bridgetown is. Barbados is één van de meest oostelijke eilanden in het Caraïbisch gebied en is een populaire bestemming voor tal van reizigers.Op vele manieren is Barbados de ideale eindbestemming: zorgeloze sfeer, prachtige, eindeloze stranden en een immer aangename temperatuur. En het beeld van een tropisch eiland dat aan de horizon opdoempt vanop het dek van een prachtig zeilschip is in elk geval onvergetelijk!

Een ander bijzonder aspect van cruises met Star Clippers is dat ze erg bereikbaar zijn. De hierboven beschreven cruise van Lissabon naar Barbados is al mogelijk vanaf 1.599 euro per persoon!

Wie meer informatie wenst over één van deze cruises of een andere overtochten van de Atlantische Oceaan, kan daarvoor steeds terecht bij onze cruise adviseurs. Ze helpen u graag verder om al uw vragen te beantwoorden.


 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be