Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (22)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (106)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Seabourn verzorgt in 2024 expeditiecruises in de Stille Zuidzee en de Kimberley
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 sep '23
 
Seabourn Pursuit heeft haar inaugurele seizoen in de Middellandse Zee afgerond en vaart via Miami naar Barbados waar haar expeditieverhaal echt begint. Samen met de Seabourn Venture die tijdens de zomer van 2022 werd gelanceerd, kan de luxerederij nu wereldwijde expeditiecruises organiseren. Beide schepen spenderen de winter in Antarctica en bevaren op hun weg naar de Zuidpool ook de Amazone. Tijdens de zomer 2024 concentreert Seabourn Venture zich op Noord-Europa en de gebieden rond de Noordpool. Seabourn Pursuit vaart richting de Stille Zuidzee en Australië. Het programma omvat stops in Papoea-Nieuw-Guinea, Micronesië, Guam, de Salomonseilanden, Vanuatu en Fiji en de eerste expeditiereizen van de rederij naar de Kimberley-regio in het noorden van Australië.
 
 
 
 
 
In de winter varen zowel Seabourn Venture als Seabourn Pursuit drie tot vier maanden in Antarctica. Seabourn biedt er drie types van vaarschema’s aan. Er zijn tiendaagse cruises vanuit Ushuaia waarbij de gasten vijf dagen op het Antarctisch Schiereiland vertoeven en twaalfdaagse routes waarbij ze eveneens het oostelijke deel van het schiereiland bezoeken of iets zuidelijker richting de poolcirkel varen indien het weer het toelaat. Langere cruises van 20 dagen lopen daarnaast de Falklands en South Georgia aan. Robin West, Vice President Expedition Operations & Planning: “South Georgia is een ongelofelijke bestemming omringd door voedselrijk koud water dat in tegenstelling tot Antarctica niet bevriest. Pinguïns nesten er in massa’s. South Georgia is een paradijs waar je kan omringd worden door 250.000 koppels keizerspinguïns. Je ziet er 100.000-en pelsrobben en talloze albatrossen. Gasten worden verliefd op Antarctica, maar South Georgia is hét hoogtepunt.”
 
 
Seabourn Venture keert volgende zomer terug naar het Noordpoolgebied. Robin West: “Onze schepen varen de wereld rond om onze gasten wilde dieren te laten observeren op het beste tijdstip van het jaar. We zijn in Arctische wateren in de zomer om poolberen, walrussen, zeehonden en zeevogels te zien. We bezoeken de Britse eilanden, Spitsbergen, IJsland, Groenland, het Canadese poolgebied en de Noordwest Passage. De ijsversterkte rompen komen niet alleen van pas in Antarctica, maar ook in het Noordpoolgebied. Op de cruises in Spitsbergen varen we tot de 82ste breedtegraad noord om het pakijs op te zoeken. We legden afgelopen zomer de motoren stil en bleven de hele nacht ter plaatse. Rond middernacht kwam een poolbeer aangewandeld en bleef een uur rond het schip hangen. Het zijn momenten als deze en de flexibiliteit die we in onze vaarschema’s inbouwen die deze uitzonderlijke ervaringen mogelijk maken. We maken ook een culturele interactie mogelijk. In Groenland bezoeken we kleine dorpen en brengen een lokale Inuït-gids aan boord die lezingen houdt en met de gasten praat. Op de Noordwest Passage reisde deze zomer een lokale Canadese gids mee. Dit leverde uiterst succesvolle interacties op.”
 
 
Na haar winter in Antarctica steekt Seabourn Pursuit in 2024 de Stille Oceaan over richting de Kimberley in Noordwest-Australië. Afgelopen mei was al een scoutingteam ter plaatse. Robin West: “Een van de blikvangers is de King George River. De gasten varen met Zodiacs door deze tien km lange canyon met rode rotsformaties naar de King George Falls, de grootste watervallen in Australië. Een ander stroomgebied dat we verkennen is Hunter River waar de grootste zoetwaterkrokodillen leven. In hetzelfde gebied bieden we vanaf Natural Island optionele helikoptervluchten aan over de Kimberley. Een tweede locatie waar scenische vluchten mogelijk zijn, is Gungle Bungles, een bergketen met een heel bijzondere structuur. Een ander ongelofelijk gebied is Montgomery Reef dat 1,8 miljard jaar geleden werd gevormd en zijn gelijke niet kent. Op cultureel vlak bezoeken we Vansittart Bay, Jar Island en Freshwater Cove waar de traditionele landeigenaars ons laten kennis maken met de cultuur en kunst van de Aboriginals.”
 
 
Seabourn Venture en Seabourn Pursuit bieden plaats aan 264 gasten. Ze worden omringd door een expeditieteam met 24 experten die lezingen houden en de excursies begeleiden. De schepen zijn uitgerust met 24 Zodiacs, 8 tweepersoonskajaks en 2 duikboten voor zes gasten die tot 300 meter diep kunnen afdalen. De Zodiacs zijn volgens Robin West de ‘werkpaarden’ van een expeditieschip. Het grote aantal rubberboten zorgt ervoor dat zelfs tijdens korte verblijven alle gasten kunnen deelnemen aan de tour of landing. Verder beschikken de schepen over bijna 3.000 m² aan buitendekken om opvarenden toe te laten maximaal het landschap op te nemen en dieren te observeren. Een bijzondere voorziening is de Cineflex G4-camera die tot op 5 km kan inzoomen op dieren. De beelden zijn live te zien in de suites en in het Expedition Center waar leden van het expeditieteam de nodige uitleg geven. Ook uniek is de Bow Lounge, een virtuele brug met drie consoles en dezelfde schermen als op de navigatiebrug waarop gasten het verloop van de reis kunnen volgen.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2024 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be