Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (70)
Nieuwe Schepen (60)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Koop een horloge en help met het redden van onze Oceanen
Geschreven door Dirk Van Duyse
4 mar '23
 
Een uurwerk dat bijdraagt tot een betere leefwereld, dat is wat Timex doet met zijn Westbury Ocean collectie. Ontdek hoe jij ook je steentje kan bijdragen met dit uurwerk.Timex is een fabrikant met een heuse geschiedenis. Wat velen niet weten is dat het bedrijf zelfs ouder is dan Rolex, Patek Philippe en Audemar Piguet. Het merk werd initieel opgericht in 1854 als de Waterbury Clock Company in Waterbury, Connecticut. In 1944 werd het bedrijf failliet verklaard, maar het werd omgevormd tot Timex Corporation. De visie van Timex is het op de markt brengen van uurwerken die voor iedereen toegankelijk zijn. Met prijzen die gaan van 45 euro tot 500 euro is dit zeker niet gelogen en de Waterbury Ocean met zijn 99 euro is zeker geen uitzondering hierop. Naast toegankelijkheid zet Timex met zijn Waterbury Ocean lijn ook in op duurzaamheid en het behoud van onze planeet. Dit vertaalt zich in een samenwerking met #Tide.
 
 
Tide is een organisatie die plastic verzamelt uit de oceanen, rivieren, ongecontroleerde stortplaatsen en langs de kusten. Deze ingezamelde plastic wordt gebruikt als grondstof voor de band en case van het Westbury Ocean uurwerk. De naam “Westbury” van deze serie verwijst naar de oorsprong van Timex als bedrijf net zoals de constructie met zijn tijdloze stijl maar toch met de traditie van innovatie door gebruik van nieuwe materialen.
 
 
Het Westbury Ocean uurwerk is verkrijgbaar in 5 verschillende uitvoeringen. Een donker grijze en blauwe uitvoering zijn verkrijgbaar in een 42mm versie en een donker grijze, roze en licht blauwe uitvoering zijn verkrijgbaar in een 37 mm versie voor de iets kleinere pols. Stiekem hadden we eigenlijk ook gehoopt op een 39mm versie wat meestal aanzien wordt als de ideale grootte qua draagbaarheid en comfort. Door geribbelde buitenring en stijl van de armband doet het uurwerk ons een beetje denken aan de Rolex Datejust maar dan zonder een datumaanduiding en het stevige prijskaartje. De super luminova die is aangebracht op de uur- en minuut wijzers en ook net boven de uuraanduidingen zorgen ervoor dat je het uurwerk ook makkelijk in het donker kan aflezen. De wijzerplaat van het uurwerk is gebaseerd op de oceaan en in zijn patroon met spikkels die voortvloeien uit het gebruik van gerecycleerd plastic herkennen we een soort van bubbels of plankton die we ook onder water in de oceaan tegen komen. Er zijn ook 2 limited Peanuts X Ocean edities beschikbaar waar een tekening van een snorkelende Snoopy onderaan de wijzerplaat is aangebracht.
 
 
Duurzaamheid is waar het vooral bij dit uurwerk om draait. Wist je dat meer dan 1 miljoen zeevogels en 100.000 zeedieren sterven jaarlijks door de plastic vervuiling ? Door dit oceaan gebonden plastic te recyclen en te gebruiken als materiaal voor hun horloges, helpt Timex onze oceanen schoon te maken en de habitat voor zeedieren en zeevogels te verbeteren. Naast het gebruik van gerecycleerd plastic gaat Timex nog een stapje verder. Door het koolstof neutraal transport en zonne-energie tijdens de productie, verminderen ze de uitstoot van broeikasgassen en besparen ze fossiele grondstoffen. Een minpuntje aan het uurwerk vinden we de waterbestendigheid, die met zijn 30m niet volstaat voor het zwemmen in de oceaan.
 
 
Wil jij ook meehelpen om plastic oceaan afval om te zetten naar iets moois dan is volgens ons de Timex Waterbury Ocean de ideale aanvulling voor jouw uurwerk collectie. Naast een betrouwbaar en betaalbaar uurwerk dat mooi is vorm gegeven help je ook mee aan het beter maken van onze planeet.
 
 

 
 
  © 2023 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be