Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (17)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (14)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (13)
Silversea Cruises (29)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (7)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (99)
Expeditiecruises (11)
Havens - aanlegplaatsen (82)
Nieuwe Schepen (69)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Seabourn Venture op weg naar eerste Antarctica-seizoen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16 okt '22
 
Seabourn Venture heeft de Arctische wateren achter zich gelaten en vaart via Zuid-Amerika naar Antarctica waar het eerste expeditieschip van Seabourn eind oktober aan haar inaugurele seizoen op het bevroren continent begint. Met de ‘Ventures by Seabourn’ en de ijsversterkte Seabourn Quest heeft de rederij de voorbije jaren al heel wat ervaring in de poolgebieden opgebouwd. Vandaag schakelt ze een versnelling hoger en kan ze gasten een volwaardig expeditieproduct voorstellen en dieper in de meest afgelegen en moeilijk te bereiken bestemmingen doordringen.
 
 
 
 
 
Seabourn Venture en Seabourn Pursuit (vanaf september 2023) behoren tot de PC6-ijsklasse, hebben een ijsversterkte romp en kunnen 264 gasten ontvangen die allemaal verblijven in balkonsuites. De expeditieschepen zijn uitgerust met in Nederland op maat gemaakte duikboten voor zes personen en een piloot die tot 300 meter onder de zeespiegel kunnen afdalen, 24 Zodiacs, zeekajaks, duik- en snorkelmateriaal. Ze beschikken verder over 2.750 m² aan buitendekken, een dynamisch positioneersysteem zodat ze geen ankers hoeven uit te werpen, een Cineflex-camera en drone. Ook aantrekkelijk voor de gasten is de Bow Lounge met virtuele scheepsbrug. Voor de volledigheid vermelden we dat de tochten met de duikboot niet in de prijs van de cruise zijn inbegrepen. Het tarief schommelt tussen de 499 en 999 USD per persoon, afhankelijk van het vaargebied. Wil je zeker zijn van jouw plaats in de onderzeeër, dan is een reservatie vóór de aanvang van de cruise absoluut aangeraden!
 
 
Het winterprogramma van de Seabourn Venture omvat cruises van 11 tot meer dan 20 dagen naar het Antarctische Schiereiland en Antarctica Sound. Langere cruises combineren het Antarctische Schiereiland met de Chileense fjorden, South Georgia en de Falklands. Op de laatste afvaart van het seizoen vaart het expeditieschip in het voorjaar van 2023 na Antarctica, South Georgia en de Falklands door naar Argentinië (Buenos Aires), Uruguay (Montevideo) en Brazilië (Santos/Sao Paulo, Ilha Grande en Rio de Janeiro). Seabourn Venture zet daarna haar weg verder naar de Amazone. In april steekt ze de Atlantische Oceaan over naar Europa waar Seabourn Venture tijdens de zomer opnieuw een programma in IJsland en Groenland voorstelt.
 
 
De uitvalsbasis voor alle Antarctica-expedities is Buenos Aires. Daar stappen de reizigers op een chartervlucht die hen naar Ushuaia brengt waar ze aan boord stappen van de Seabourn Venture Tijdens de reis begeleidt een team van ervaren expeditiegidsen de inbegrepen Zodiac-landingen en kan je deelnemen aan kajakexcursies. Uiteraard ontbreken de vertrouwde ‘Seabourn Moments’ niet en daar hoort ook een ‘Caviar on the Ice’-party bij. Maar het zijn uiteraard de ongerepte landschappen, de monumentale ijsbergen en de uitzonderlijke dierenwereld die op deze afvaarten de show stelen. Een walvis die uit het water opduikt, een zeeluipaard dat op een ijsschots uitrust of een regiment nieuwsgierige pinguïns dat je aan land komt begroeten zijn herinneringen voor het leven.
 
 
Seabourn Expeditions opent voor de maatschappij nieuwe deuren waarmee ze tevens haar publiek hoopt te verruimen. De rederij kijkt daarbij enerzijds naar reizigers die nog nooit hebben gecruised of met Seabourn hebben gevaren. Anderzijds is de luxe- en expeditierederij ervan overtuigd dat ze met de Seabourn Venture en Seabourn Pursuit welstellende, jongere vakantiegangers kan aanspreken. Een expeditiecruise naar zowel de tropische gebieden als de poolregio’s is meestal een actieve vakantie. Het expeditieproduct leent zich bijgevolg perfect voor avontuurlijke reizigers vanaf de leeftijd van 35 jaar. ‘This is your moment’ is dan ook de leuze van Seabourn die perfect aansluit bij deze visie.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2023 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be