Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (18)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (15)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (14)
Silversea Cruises (29)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (100)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (83)
Nieuwe Schepen (70)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Wat heeft de Norwegian Prima voor ons in petto ? The Haven…
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 sep '22
 
Na de doopplechtigheid in IJsland stelt Norwegian Cruise Line deze weken de Norwegian Prima voor in Noord-Europa. Met haar nieuwe vlaggenschip wil de rederij zich positioneren in het premiumsegment. Norwegian Prima trekt met haar aantrekkelijk design, intieme ruimtes en gastronomische specialiteitenrestaurants de stijl van de zusterbrands Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises door. The Haven, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line werd ingericht als een luxe-enclave met een versterkte focus op de buitenruimtes.
 
 
 
 
 
Een eerste indruk is vaak doorslaggevend en dat kan zeker gezegd worden van het asymmetrische Penrose Atrium. Een andere blikvanger is het Prima Theater met 752 zitplaatsen dat niet alleen dienst doet als schouwburg, maar ook als nachtclub. Na de show worden de stoelen ingeklapt en verandert de zaal in een dansvloer met spiegelbollen en lichteffecten. Een andere nieuwigheid is de Indulge Food Hall waar je aan een van de elf eetstandjes zit of vanaf jouw tafel via een tablet de gerechtjes bestelt, van Indisch tot Mexicaans en van barbecue tot noodles. Het aantal specialiteitenrestaurants breidde uit, terwijl de vertrouwde eetgelegenheden werden geüpgraded met een nieuw interieur.
 
 
Chief Executive Officer Harry Summer noemt de lancering van het eerste van zes schepen in deze Prima-klasse het begin van een nieuw hoofdstuk voor de maatschappij. Norwegian Prima is het ruimste schip van de rederij en met een maximum van 3.100 gasten iets kleiner dan zijn voorgangers. Het heeft volgens NCL het hoogste personeelsniveau en ruimteverhouding van alle nieuwe premium schepen. Ook qua inrichting voelt het schip anders aan met meer kleinere ruimtes en een soberder kleurenpalet met knipogen naar de zusterrederijen Oceania Cruises en Regent Seven Seas. Daar is de inbreng van Frank Del Rio uiteraard niet vreemd aan. De Norwegian Prima is het eerste schip waar de topman van Norwegian Cruise Line Holdings vanaf de plannen bij betrokken was. Dat laat zich ook duidelijk merken in de miljoenen euro’s die zijn geïnvesteerd in de kunst aan boord.
 
 
The Haven, Norwegian’s schip-in-een-schip-concept, verhuisde van de boeg naar de achtersteven, telt 107 weelderige suites en strekt zich uit over acht dekken. De privé-enclave is ontworpen als een toevluchtsoord met luxevoorzieningen, voorbehouden voor de high-end gasten van de rederij en alleen toegankelijk met een keycard. De rederij legt een sterke focus op de buitenruimtes. The Haven Sundeck strekt zich uit over twee verdiepingen en omvat een overloopzwembad met uitzicht op het kielzog, een buitenspa met sauna en koude kamer, luxueuze ligbedden met heel wat tussenruimte, een bar en de mogelijkheid om buiten te ontbijten, lunchen en dineren. The Haven Restaurant werd opgesplitst in meerdere kleinere ruimtes aan bakboord, terwijl aan stuurboord de rijkelijke aangeklede The Haven Lounge & Bar en een open receptie en conciergedienst uitnodigend ogen.
 
 
De accommodatie sluit perfect aan bij de stijl van deze exclusieve zone. De standaardsuite is The Haven Penthouse with Balcony, goed voor circa 35 m² aan voorzieningen en een balkon van 7 tot 12 m². Er zijn diverse types grotere Penthouse-suites (48 tot 77 m²) die uitkijken op de achtersteven en 2-Bedroom Family Villas (56 tot 61 m²) met groot balkon die gezinnen met zes personen kunnen ontvangen. De topsuite is The Haven Premier Owner’s Suite with Large Balcony met haar 195 m² en een balkon van 75 m². Ze omvat aparte woon- en eetgedeeltes, drie slaapkamers plus een slaapbank voor twee personen, drie badkamers met bubbelbaden, een bubbelbad in de buitenlucht en uiteraard een butler- en conciërgeservice. Gasten in The Haven genieten verder van voorbehouden plaatsen bij de shows, voorrang bij het in- en ontschepen en de Free at Sea-voordelen zoals internet, een premium drankenpakket, specialiteitenrestaurants en kortingen op excursies. Na de presentatie in Noord-Europa vertrekt Norwegian Prima eind deze maand naar de Caraïben, maar is volgende zomer terug. Het schip zal in 2023 vooral roundtrips voorstellen vanuit Southampton naar Noorwegen en IJsland. In augustus komt met Norwegian Viva het eerste zusterschip in de vaart. Zij begint haar carrière in de Middellandse Zee.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2023 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be