Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (20)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (3)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (90)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (50)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Oceania’s Suite Life: extra verwenning voor een vaak beperkte meerprijs
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 dec '21
 
Vakantiegangers denken er niet altijd aan om een concierge-kajuit of suite te boeken op hun cruise. Nochtans weegt de kleine meerprijs die je betaalt voor een Concierge Level Veranda Stateroom bij Oceania Cruises niet op tegen de vele voordelen. Een prijsvergelijking toont aan dat je vaak maar 20 tot 25 euro per persoon per dag bijbetaalt voor deze extra diensten. “Wie bovendien voor een suite kiest, geniet niet alleen van veel extra ruimte, maar ook voor tal van privileges en een butler die klaar staat om je volledig in de watten te leggen”, legt Christine van Leeuwen, Business Development Manager Benelux uit tijdens een webinar over het suiteleven aan boord van de schepen van Oceania Cruises.
 
 
 
 
 
Gasten die verblijven in de Concierge, Penthouse of luxesuites genieten bij Oceania onder meer van voorrang bij het inschepen en krijgen hun bagage sneller geleverd. Ze hebben exclusieve toegang tot de Concierge of Executive Lounge, kunnen onbeperkt gebruikmaken van het Aquamar Spa Terrace en profiteren van een uitgebreide roomservice van het Grand Dining Room-menu. Ze vinden in de suite een dagelijks aangevulde verse fruitmand, een Oceania Cruises-logotas, gepersonaliseerd briefpapier en kasjmier dekens om te ontspannen op het teakhouten balkon. Bij de inscheping wacht hen in de kamer tevens een gratis fles champagne. Suitegasten genieten verder van een gratis in-suite bar set-up met zes flessen sterkedrank en/of wijnen. In hun badkamer vinden ze Bvlgari-producten. Wie in de Oceania, Vista en Owner Suites verblijft, kan zelfs kiezen uit vier verschillende geuren (Thé Vert, Thé Blanc, Thé Rouge en Thé Bleu).
 
 
Bij het Suite Life horen zowel overdag als ’s nachts de diensten van een butler. In de top tien van meest gevaagde services staan onder meer het brengen van koffie en gebak van Baristas, het maken van speciale dinerreseveringen en het plannen van een in-suite cocktailparty voor familie en vrienden. De butler regelt en/of versiert ook de suite voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardag of jubileum en staat in voor de in-suite dining die 24 uur per dag beschikbaar is. Het in-suite menu werd trouwens recent vernieuwd en uitgebreid. De butler kan eveneens diners aan wal, entertainment en vervoer regelen. Hij helpt met de wasserij, stomerij en persen van kleding, geeft advies over de mogelijkheden op de bestemming of het aanbod aan diensten aan boord en boekt afspraken in de Aquamar Spa. Bij de terugkeer na een avontuurlijke excursie zorgt hij niet alleen voor heerlijke canapés, maar kan zelfs een ontspannen bad laten vollopen.
 
 
Een niet onbelangrijk voordeel bij een verblijf in een suite is tevens de mogelijkheid om specialiteitenrestaurants eerder te reserveren. Gasten in de standaardhutten kunnen deze restaurants boeken tussen de 45ste en 7de dag voor de afvaart. Logeer je in een Concierge Veranda, dan kan dat al vanaf 60 dagen voor de afvaart en in een Penthouse Suite vanaf 75 dagen voor het vertrek. Reizigers in de Oceania Suite, Vista Suite of Owner’s Suite kunnen hun plaats in de specialiteitenrestaurants reserveren van zodra ze het saldo van de reis hebben vereffend tot 7 dagen voor het vertrek. Het aantal reserveringen is afhankelijk van de lengte van de cruise.
 
 
Ook voor een goede nachtrust is gezorgd met een exclusief voor Oceania ontworpen Ultra Tranquility Bed, een op maat ontworpen matras met 3.000 ingekapselde microveren, een zacht donzen dekbed met handgequilte plaids en een keuze uit verschillende kussens. Daarnaast is er uiteraard de ruimte om te ontspannen. De Concierge Veranda Suite is 26 m² groot en de in België zeer gegeerde Penthouse Suite meet gemiddeld 39 m². Wie kiest voor een luxesuite met toegang tot de Executive Lounge kan opteren voor een Oceania Suite (92 m²) met afzonderlijke living, slaapkamer, mediaroom en een ruim balkon met bubbelbad. De prachtig gedecoreerde Vista Suite (139 m²) beschikt onder meer over een tweede kamer met afzonderlijke badkamer en een fitnessruimte. De Owner’s Suite (185 m²) is gedecoreerd met Ralph Lauren Home-accessoires en voorzien van een balkon dat zich uitstrekt over de hele achterzijde van het schip. Aan boord van de Vista die in 2023 in de vaart komt, zullen de suites trouwens nog iets groter zijn dan op de huidige scheepsklasses. Hou er wel rekening mee dat de Oceania-schepen, gezien hun afmetingen, maar over een beperkt aantal luxekajuiten beschikken. De suites op de 2022-afvaarten, zijn al zo goed als uitverkocht. Wacht bijgevolg niet te lang om uw cruise voor 2023 te reserveren.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be