Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (54)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
MSC Group lanceert met Explora Journeys in 2023 een luxebrand
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 dec '21
 
Explora Journeys wil een nieuw lifestyle-reismerk worden en de luxecruises herdefiniëren. De schepen zullen de wereld rondvaren en een levendige, kosmopolitische thuis op zee creëren met bezoeken aan plaatsen op en buiten de gebaande paden. Het nieuwe filiaal van de MSC Group heeft intussen vier schepen besteld in Italië. Explora I komt in mei 2023 in de vaart. Tegen 2026 volgen nog drie zusterschepen. Ze zullen 248 meter lang zijn en plaats bieden aan 922 gasten die verblijven in suites met balkon met een gemiddelde oppervlakte van 42 m². De passagiers worden bediend door 730 bemanningsleden.
 
 
 
 
 
De schepen beschikken over diverse lounges en bars en negen eetgelegenheden, waarvan zes in open seating en drie met reservering. Explora zal hiervoor samenwerken met opkomende chef-koks die in een rotatiesysteem menu’s zullen uitwerken. Ontspannen kan op het 2.500 m² grote buitendek met drie buitenbaden en 64 private cabana’s. Daarnaast hebben de schepen een ruim binnenzwembad met glazen schuifdak en een holistisch wellness- en fitnesscentrum. Gasten genieten aan boord van de Explora-schepen van een all-inclusive vakantie met internet, onbeperkte dranken en shuttlediensten tussen het schip en het centrum. De 461 suites moeten een Europese elegantie uitstralen. Ze worden opgesplitst in Ocean Suites (35 tot 39 m² inclusief een balkon van 7 tot 11 m²), Ocean Penthouses (43 tot 68 m² inclusief een balkon van 9 tot 21 m²), Ocean Residences voor twee volwassenen en twee kinderen (70 tot 149 m² met 14 tot 75 m² aan balkon met bubbelbad) en een Owner’s Residence voor vier personen (280 m² inclusief een balkon van 125 m² met bubbelbad).
 
 
De nieuwe rederij wil van elke reis een bijzondere beleving maken. En die begint al bij het eerste contact. Explora Journeys heeft als eerste rederij in het luxesegment een ‘By Appointment Service’ gelanceerd. Dit betekent dat jouw reisadviseur een afspraak maakt met het Explora Journeys Experience Centre en een Ambassador toegewezen krijgt. Die zal de afspraak bevestigen en het reisagentschap op het afgesproken tijdstip terugbellen. Op dat ogenblik kan u samen met de reisagent alle vragen stellen, opties bespreken en een boeking maken. Intussen heeft Explora ook de vaarschema’s voor het eerste jaar gepubliceerd. Die omvatten klassieke havens en minder bekende locaties zoals Fiskardo en Kastellorizo in Griekenland, de Svartisen-gletsjer in Noorwegen, de kustplaats Deshaies in Guadeloupe of Duivelseiland in Frans-Guyana. Uiteraard mogen ook hippe vakantieoorden zoals Saint-Tropez of St. Barts niet ontbreken. Op de bestemmingen organiseert Explora Journeys vijf types van uitstappen van exclusieve excursies voor kleine groepen over op maat uitgewerkte arrangementen en unieke sensaties tot onderdompelingen in de cultuur.
 
 
Explora I komt op 31 mei 2023 in Barcelona in de vaart en zal in het voorjaar een reeks cruises voorstellen in de Middellandse Zee. Die kunnen onder meer worden gecombineerd tot de Inaugural Grand Journey into History-rondreis van 25 dagen. Op 25 juni zet Explora I vanuit Barcelona via Southampton koers naar Tromsø voor afvaarten in Noorwegen en het Balticum. Ook hier is het mogelijk opeenvolgende routes te combineren tot de Inaugural Norwegian Grand Journey van 44 dagen. In augustus zijn de Britse eilanden aan de beurt, waarbij het schip trouwens ook in Zeebrugge zal afmeren. IJsland en Groenland staan in september op het programma, waarna Explora I de oceaan oversteekt richting New York. In oktober en november volgen Canada en de Amerikaanse oostkust vooraleer het schip in november doorvaart naar de Caraïben. Begin 2024 staat Zuid-Amerika geprogrammeerd. Andermaal kunnen gasten meerdere afvaarten aan elkaar rijgen tot een Grand Journey of South America met een lengte van 58 dagen. Via Centraal-Amerika en de Amerikaanse westkust vaart Explora I terug noordwaarts en bezoekt in april 2024 Hawaii.
 
 
Het inaugurele seizoen toont alvast aan dat de nieuwe luxerederij de wereld zal rondvaren en gasten telkens opeenvolgende afvaarten kunnen combineren tot langere reizen. De gemiddelde dagprijs start vanaf 1.000 euro per persoon voor het openingsseizoen. Daarna afficheert Explora Journeys instapprijzen van 600 tot 800 euro per persoon/per dag. Single-supplementen beginnen aan 15 procent boven de prijs per persoon.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be