Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (5)
Oceania Cruises (10)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (18)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (3)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (88)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (39)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Seychellen: adembenemende natuurlijke schoonheid
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 nov '21
 
De Seychellen stonden vorig jaar bovenaan de wereldranglijst met de hoogste toegediende Covid-vaccinaties. Om het virus buiten te houden hanteerde het land strikte gezondheids- en sanitaire richtlijnen en werden de cruiseschepen verbannen. Deze winter is de archipel weer open voor een cruisevakantie. Met 115 eilanden verspreid over 1.400.000 km² aan oceaan hebben de Seychellen met hun adembenemende natuurlijke schoonheid meer dan voldoende te bieden voor een onvergetelijke vakantie. Bovendien weerspiegelen de eilanden een grote diversiteit. De toeristische dienst vergelijkt ze met een grote familie, waarbij elk lid zijn eigen karakter en persoonlijkheid uitstraalt.
 
 
De bestemmingen vallen uiteen in twee categorieën waarbij de 41 ‘granieteneilanden’ de ruggengraad vormen van het toeristische aanbod. Daarbuiten bevinden zich de koraaleilanden. We zoomen in op enkele van deze eilanden en beginnen onze rondreis in Mahé, het grootste en meest bevolkte eiland. Hier bevindt zich de internationale luchthaven en het commerciële centrum van dit land in de Indische Oceaan. Vanuit de hoofdstad Victoria vatten de cruiseschepen hun rondreis door de archipel aan. Neem de tijd om voor of na de cruise nog even te ontspannen op Mahé. Laat je betoveren door paradijselijke landschappen met een uitzonderlijke flora en fauna en bewonder de maagdelijke bossen die langs weelderige berghellingen uitmonden op bijna 70 fijne zandstranden omgeven door granieten rotsen.
 
 
Praslin of Isle de Palme staat bekend om haar ‘cocos de mer’ die tot 20 kg wegen en groeien aan palmen van wel 40 meter hoog en 200 jaar oud. Deze gigantische vruchten met een meer dan suggestieve vorm, worden ook wel eens ‘kokosbillen’ genoemd. Daarnaast is het eiland de laatste habitat voor zeldzame endemische vogelsoorten zoals de zwarte papegaai. Het tweede grootste eiland van de Seychellen wordt omgeven door exotische bestemmingen als Chauve Souris, Cousin, Curieuze, St. Pierre, La Digue en het vogelreservaat Aride. Anse Lazio wordt beschouwd als het mooiste strand op aarde. Het mag dan ook geen toeval zijn dat deze locatie de meest prestigieuze hotels van de Seychellen biedt. Ook golfliefhebbers komen hier aan hun trekken. Ten zuidwesten van Mahé lopen de schepen het Poivre Atoll aan. Deze koraaleilanden danken hun naam aan Pierre Poivre, een rentmeester uit Mauritius die specerijen introduceerde op de Seychellen.
 
 
In het zuiden van de archipel bevindt zich het Aldabra Atoll. De dertien eilanden vormen een van ’s werelds meest ongerepte, maar ook een van de meest kwetsbare ecosystemen. Ze zijn de thuisbasis van 273 soorten bloeiende planten en varens, waarvan sommige alleen op enkele eilanden voorkomen. Aldabra is echter vooral bekend voor de reuzenschildpadden. Er leven ruim 120.000 schildpadden, goed voor de titel van grootste schildpaddenkolonie in de wereld. Ook op het vlak van de vogels is deze bestemming uniek. Zo komt de witkeelral, de laatst overgebleven loopvogel in de Indische Oceaan, enkel voor op Aldabra. Andere zeldzame vogels zijn onder meer de grotere flamingo en de roodvoet boobies of roodpootgent. Deze bestemming staat dan ook terecht op de Werelderfgoedlijst en de toegang tot het atol wordt zorgvuldig gecontroleerd.
 
 
Een cruise door de Seychellen heeft als grote voordeel dat je meerdere eilanden bezoekt en afgelegen paradijselijke oorden ontdekt met een unieke fauna en flora. De Seychellen worden dan ook wel eens de Galapagos van de Indische Oceaan genoemd. Wie naar deze afgelegen bestemming vliegt, kiest dan ook best voor een circuit van tien dagen en meer. Rond de eilanden zijn er ook heel wat mogelijkheden om te duiken en snorkelen in het kristalheldere water. Op het Cosmoledo Atoll is het onderwaterleven uitzonderlijk en duiken in de lagune een buitengewone ervaring. Astove Island net ten zuiden van Cosmoledo herbergt een grote populatie aan zowel land- als zeeschildpadden die je in hun natuurlijke omgeving kan observeren. Ben je avontuurlijk aangelegd, dan kan je op diverse locaties in de Seychellen onder begeleiding van professionele duikers haaien voederen, al is dit laatste zeker niet aan iedereen besteed.
 
 

 
 
  © 2021 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be