Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (5)
Oceania Cruises (10)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (18)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (3)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (88)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (39)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Silver Dawn opgeleverd: Silversea-vloot telt voortaan tien schepen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 nov '21
 
De Fincantieri-werf in het Italiaanse Ancona heeft midden november de Silver Dawn opgeleverd. De rederij noemt het tiende ultraluxueuze schip een bewijs van de kracht en veerkracht van de wereldwijde cruise-industrie. De nieuwe aanwinst is na de Silver Moon en Silver Origin het derde schip dat zich sinds 2020 bij de Silversea-vloot voegt. CEO Roberto Martinoli: “Met de prachtige Silver Dawn als tiende schip in onze vloot, hebben we een enorme mijlpaal bereikt in de missie om onze gasten in luxe de wereld rond te brengen.” Het vaartuig biedt plaats aan 596 gasten, verdeeld over 298 suites met uitzicht op zee. 96 procent van de accommodatie beschikt over een eigen balkon. Silver Dawn heeft een bemanning-tot-gastverhouding van 1 op 1,45.
 
 
 
 
 
Silver Dawn bouwt verder op eerdere innovaties en erft de beste eigenschappen van haar zusterschepen. Silver Moon legde in het voorjaar van 2017 de lat in de ultraluxeuze cruisemarkt al aanzienlijk hoger. Met de Silver Moon kwam daar afgelopen zomer het culinaire Sea and Land Taste-concept (S.A.L.T.) bij. Met de S.A.L.T. Bar waar gasten regionaal geïnspireerde cocktails kunnen degusteren, de S.A.L.T. Kitchen die menu’s serveert geïnspireerd op het vaarschema van de cruise en het S.A.L.T. Lab waar er samen met de chefs streekgerechten worden bereid, vormt dit programma het hart en de ziel van het schip. De grote nieuwigheid op de Silver Dawn wordt het baanbrekende wellnessprogramma Otium. De bedoeling is de gasten de ultieme verwennerij te bieden en een full-service ervaring te creëren die de traditionele behandelingskamer overstijgt en de beleving doortrekt naar de suite, de slaapkamer, het bad en het balkon. De rederij noemt het resultaat een verheffing van Silversea’s unieke kijk op luxe.
 
 
De Otium Slaap-ervaring omvat gloednieuwe op Otium geïnspireerde matrassen en een vernieuwd kussenmenu. De Otium Bad-ervaring in de suite betekent champagne, kaviaarcanapés, chocoladetruffels en kaarslichtjes terwijl je een bad neemt met dezelfde zouten als in de spa en geniet van een afspeellijst van een zelf samengesteld muzikaal menu. De Otium Balkon-ervaring is afgestemd op het klimaat. De beleving omvat een warm deken van kasjmier, een selectie verrukkelijke hapjes en het eerste menu met warme chocolademelk op zee in poolgebieden en het Russische Verre Oosten. In de Middellandse Zee en de Caraïben worden de gasten verwend met verfrissende lichaamsnevels, luxe zonnebrandcrèmes, heerlijke cocktails en gastronomische hapjes. Met de Otium Comfort Food-ervaring breidt Silversea haar culinaire aanbod verder uit. Gasten kunnen voortaan genieten van een in-suite menu dat 24 uur per dag beschikbaar is om de filmavonden, aperitieven voor het diner en andere vrijetijdsmomenten te verbeteren.
 
 
Silver Dawn steekt straks de Atlantische Oceaan over richting Florida, maar komt voorlopig nog niet in de vaart. Dat gebeurt pas volgend voorjaar. De eerste commerciële afvaart wordt op 18 maart 2022 de Atlantische oversteek vanuit Fort Lauderdale richting Lissabon. Silver Dawn doorkruist vanaf 1 april de Middellandse Zee met afvaarten vanuit Lissabon, Barcelona, Civitavecchia (Rome), Venetië en Bari. Op 2 november 2022 vertrekt het schip vanuit Barcelona via Lissabon en Dakar terug naar Florida. Deze cruise van 25 dagen kan worden opgesplitst in deelsegmenten. Tijdens het winterseizoen 2022-2023 doorkruist het vlaggenschip van de maatschappij de Caraïben en maakt in het voorjaar van 2023 andermaal de oversteek naar Europa.
 
 
Silver Dawn is na de Silver Muse en Silver Moon het derde en laatste schip van deze scheepsklasse. Met de nieuwe rompkleur in twee tinten zien we al een eerste evolutie naar de volgende generatie. In de zomer van 2023 lanceert Silversea Cruises het eerste van voorlopig twee schepen van Project Evolution. De vaartuigen worden de eerste hybride cruiseschepen van de Royal Caribbean Group. Ze zullen gebruik maken van brandstofcellen op waterstof, batterijen en motoren aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). De schepen zullen bijgevolg fors minder uitstoten en volledig emissievrij op de bestemmingen blijven. In de havens zullen ze namelijk overschakelen op walstroom. Op die manier moet de nieuwe scheepsklasse een Energy Efficiency Design Index (EEDI) behalen die 25 procent beter scoort dan wat de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft vooropgesteld!
 
 
 
 
 

 
 
  © 2021 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be