Welkom op de cruiseblog site van Het Reisplan. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (1)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (31)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (7)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Oceania Cruises opent boekingen voor Vista
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 sep '21
 
Oceania Cruises, ’s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruisemaatschappij, heeft de boekingen geopend voor het inaugurele seizoen van de Vista die op 14 april 2023 in Rome in de vaart komt. Het openingsseizoen van Oceania’s nieuwste vlaggenschip overspant 18 reizen en 24 landen over 4 continenten. Onderweg zal het schip onder meer overnachten in Lissabon, Venetië, Istanbul, Jeruzalem (Haifa), Bordeaux, Montreal en New York zodat de passagiers de bestemmingen nog intensiever kunnen beleven. Volgens CEO Bob Binder is elk aspect van het eerste seizoen ontworpen om meeslepende bestemmingservaringen te presenteren vanuit nieuwe en unieke perspectieven. “Van het hart van iconische steden zoals Venetië en Londen tot zelden betreden kusten van Stornoway of Kavala kunnen gasten onderweg een gevarieerde reeks herinneringen verzamelen.”
 
 
 
 
 
Tijdens haar openingsseizoen stelt Vista vijftien vaarschema’s voor die totaal nieuw zijn voor Oceania Cruises. De Maiden Voyage start op 14 april 2023 in Civitavecchia (Rome). Op deze twaalfdaagse galacruise naar Barcelona bezoekt Vista Italië, Malta, Frankrijk, Monaco en Spanje. Tot eind juli stelt het schip vaarschema’s van 10 tot 14 nachten voor in zowel de oostelijke als westelijke Middellandse Zee en strekt haar vaargebied uit tot de Canarische Eilanden, Marokko, Turkije en Israël. Op deze routes doet Oceania haar naam als bestemmingsgerichte rederij alle eer aan met een combinatie van grote steden en boetiekbestemmingen, laatavondvertrekken, overnachtingen in de havens en avondexcursies. De maatschappij berekende dat Vista op haar reis tussen Istanbul en Rome in 14 dagen 11 havens bezoekt en 145 uren op de bestemmingen vertoeft. In het premiumsegment bezoeken schepen op een gelijkaardige route gemiddeld maar 6 havens en blijven 79 uren ter plaatse. Bovendien kunnen gasten hun Oceania-reis uitbreiden met landtours voor of na de cruise. In Turkije kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld deelnemen aan een driedaags bezoek aan Cappadocië.
 
 
Vanaf 4 augustus herpositioneert de rederij het boetiekschip in Noord-Europa tijdens een reis van 14 dagen tussen Barcelona en Southampton. Daarna volgt een twaalfdaagse cruise rond de Britse eilanden vooraleer Vista op 30 augustus vanuit Southampton de Atlantische Oceaan oversteekt naar New York. Op deze 18-daagse crossing bezoekt het vaartuig behalve Frankrijk en Ierland ook St. John’s (Newfoundland), Saint-Pierre (Saint-Pierre & Miquelon), Saint John (New Brunswick), Bar Harbor (Maine), Boston (Massachusetts) en Newport (Rhode Island). Na een cruise naar Canada/New-England zoekt het schip vanaf eind september warmere oorden op met een reis van 15 dagen langs de Amerikaanse oostkust tussen Montreal en Miami en twee 16-daagse doortochten van het Panamakanaal tussen Miami en Los Angeles en terug naar Florida.
 
 
Vista wordt het eerste schip van de Allura Class van Oceania Cruises. In 2025 volgt nog een zusterschip. De vaartuigen bieden plaats aan 1.200 gasten. Dat zijn er iets minder dan op de Marina en Riviera. De passagiers worden bediend door een 800-koppige crew, wat neerkomt op twee bemanningsleden per drie gasten. Het schip telt acht bars en lounges en twaalf eetgelegenheden, waarvan vier restaurants die volledig nieuw zijn voor Oceania Cruises. Bestaande restaurant kregen een nieuwe eigentijdse inrichting en een rijkere aankleding.
 
 
De standaardhutten hebben een oppervlakte van 25,6 m² en behoren daarmee tot de ruimste op zee. Ze beschikken over een eigen balkon en een puik ingerichte badkamer met regendouche. Wie meer luxe zoekt, vindt aan boord van de Vista een breed gamma aan suites. Penthouse Suites zijn voorzien van onder meer een grote badkamer. Alle Owner’s, Vista en Oceania Suites zijn uitgerust met bad. De Owner’s Suites zijn aangekleed met meubilair van Ralph Lauren Home. Ook de bibliotheek werd ingericht met meubelen en designelementen van de Amerikaanse mode- en interieurontwerper. Daarnaast lanceert Oceania aan boord van de Vista een nieuwe categorie Concierge Veranda Staterooms voor gasten die alleen reizen.
 
 
 
 
 

 
 
  © 2022 - Het Reisplan, Wielewaalweg 4 te 3140 Keerbergen - Tel. 015-23.47.23 - keerbergen@cruiseplus.be